sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Kevätmessut 2019

Sain Messukeskukselta arvottavaksi liput Kevätmessuille ja samalla bloggaajapassin itselleni. Viikonlopun alkupuolen hoidin lapsenlapsia ja tänään pääsin hoitamaan itseäni messuterapialla Messukeskuksessa.

Kovin samanlaista kuin viime vuonna, edelleen kaipaisin kasveja enemmän mutta ymmärrän ettei myyjät lähde. Tässä vaiheessa vuotta taimet ovat vielä taimitarhoilla lepotilassa ja työtä riittää ilman messujakin. Minusta messuille kannattaakin mennä katsomaan ihan muita asioita. Itse lähdin saamaan ideoita ja tilaamaan Kotipuutarha-lehteä josta on aina hyvä messutarjous.
 Kotipuutarhan osastolta löytyi kiva idea metsäpuutarhaani johon on tarkoitus lisätä tänä vuonna lahopuuta reilusti ötököiden hyväksi.
 BiHii Oy oli kehitellyt kasvualustan/mullan jossa on biohiiltä, lantaa ja hitunen turvetta. Seos on vasta tulossa kuluttajamarkkinoille ja se tullaan myymään maatuvissa pahvilaatikoissa. Toimii kuten kasvusäkit mutta ilman muovia. Minä ainakin kiinnostuin näistä heti.
 Keudan osasto ei petä mikään vuosi. Tänä vuonna sielläkin oli ajateltu luontoa ja ötököitä. Ötökkähotelleja oli tehty peltitölkkeihin ja vanhoihin lyhtyihin. Lyhty on sellainen jonka voisin toteuttaa omaan puutarhaan.
 Messujen koristelussa oli käytetty runsaasti tulppaaneja. Nämä vaaleanpunaiset yhdistettyinä perunanarsisseihin sai oman puutarhasydämen sykkyrälle. Harmi ettei tämä onnistu omassa puutarhassa.
 Säleikköpuu on yksi haave jonka aion toteuttaa jossain vaiheessa. Messuilta sai mallia niihinkin.
 Ideaparvekkeista tykkäsin eniten Kierrätyskeskuksen tekemästä parvekkeesta jossa kaikki käytetty materiaali oli jollain tavoin kierrätettyä. Jopa kasvit oli kompostista pelastettuja yksilöitä.
Joka vuosi katselen näitä hollantilaisten juurakoita ja tänä vuonna uskaltauduin ostamaan juurakkobingossa omat juurakkoni. Tarjous oli 10 juurakko 30e. Minä otin koko rahalla iiriksiä arboretumin perennapenkkiin josta tulee kesällä iirispenkki. Ostin liilaa, vaaleanpunaista ja mielettömän kaunista tummaa, lähes mustaa iiristä sekä valkoista. Iiriksien kanssa väri ei ole niin tarkkaa koska penkkiin tulee joka tapauksessa eri värejä joten jos menee hutiin niin mitään katastrofia ei tapahdu.

Kivat messut jotka ovat hyvä aloitus puutarhakaudelle. Ehdottomasti ensi vuonna uudestaan.

8 kommenttia:

  1. Helsingin messuille en tänä vuonna lähtenyt, mutta ihanaa saada teidän muiden makupaloja messuilta! Nuo ötökkähostellit olivat tosi ihania ja tuo kierrätyskeskuksen parvekkeen tuunaukset ja ompelukset! Perunanarsissin ja tulpun liitto on tosi kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ötökkähotellin teko on ollut suunnitelmissa jo pitkään, jospa näistä tulisi nyt sopiva kimmoke tekoon.

      Poista
  2. Messureissut ikään kuin kuuluuvat kevään alkamiseen, vaikkei niiden saldo kovin suuri olisikaan. Nautin samoista kohteista kuin sinäkin. Katsotaan, mitä Lahden messut tuovat tullessaan, ainakin viime vuonna oli jo taimiakin runsaasti tarjolla, ajankohtakin niiden ostoon parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahden messuja odotan jo, siellä on enemmän taimimyyjiä ja tosiaan parempi ajankohta kun voi jo istutella suoraan maahan, nyt piti laitaa iirikset purkkeihin odottamaan.

      Poista
  3. Kiva messupostaus! Pinkki tulppaani ja perunanarsissi ovat hurmaavat yhdessä. Kauniita ovat myös iirikset. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, mukavaa viikkoa. Pääsiäiseksi voisin hankkia maljakkoon tuon yhdistelmän.

      Poista
  4. Minäkin pidin kovasti vaaleanpunaisen tulppaanin ja perunanarsissin yhdistelmästä!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)