torstai 22. joulukuuta 2016

Tarkistuskierros puutarhassa

Tänään oli aika tehdä puutarhan kuulumiset tarkistava kierros. Kävin kaikki istutukset ja verkotukset läpi. Paria verkkoa jouduin korjaamaan, ehdin onneksi ennen jäniksiä.
 Ankeus alkaa olla huipussaan kohinalla sulavien lumien takia. 
 Rosariossa oli kaikki hyvin, ruusut nukkuvat ruususen unta talven yli hyvissä voimin. Tai kyllä vähän jännittää miten kesällä ja syksyllä istutetut ruusut selviävät, viime talvi kun tappoi useamman ruusun.
 Pyykkikalliolla nuokkui yksinäinen arovuokko. Kukkanuppukin siinä on mutta eipä taida ehtiä kukkia ennen seuraavia pakkasia. Luulen että nuppu on syksyn kukinnasta jääneitä. Hyvinä syksyinä arovuokko kun kukkii kevään kukinnan lisäksi.
Taponlehti on yksi puutarhan suosikkejani. Tämä lämpäre on lähtenyt kasvuun ihan itsestään. Ja vielä erittäin oivalliseen paikkaan valtavan koristeomenapuun alle missä ei oikein mikään muu kasva. Hivenen pitää seurata miten laajenee sillä tuossa vieressä kasvaa myös lumikelloja joita taponlehti ei saisi peittää allensa.

Puutarhassa voitiin kaikkinensa oikein hyvin. Pieni pakkanen ja lumipeite on toiveissa tämän orastavan märkyyden sijaan.

9 kommenttia:

 1. Meillä ei ole laisinkaan enää lunta. Hiukan jäätä sellaisissa paikoissa, joissa lumi on kulkiessa tallaantunut tiukkaan. Kasvien ja valoisuuden vuoksi toivoisin lunta, mutta kun säälle ei mitään voi, iloitsen käsillä olevasta joulusta ja sen jälkeen alkavasta kevään odotuksesta.
  Minulla on taponlehteä monessa paikassa. Jopa viereisessä metsässä, jonne se lienee kulkeutunut haravoinnin ja muurahaisten toimesta. Sieltä sitä kaivoin kesällä eräälle puutarhaystävälle. Tykkään kovasti taponlehdestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tiistaina eteläisemmässä Suomessa, Vantaalla ja oli ihan hassua ettei siellä näkynyt lunta missään. Ei täälläkään enää paljoa ole. Taponlehti tuntuu valitsevan itse missä kasvaa :)

   Poista
 2. Tuota taponlehteä olen aina ihaillut ja viime kesänä sain sitä Betweeniltä, kun olimme Päivölän retkellä.
  Arovuokot kukkivat minulla keväisin runsaasti, mutta eivät ole koskaan vielä innostuneet syksyllä uudestaan.
  Luulen, että lumesta on nyt turha haaveilla tänä jouluna. Taitaa olla lämpötila samoissa kuin vuosi sitten juhannuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut tulla lumijoulua, aika monta vuotta tässä on oltukin ilman. Ai että se vuoden 2015 juhannus oli kylmä. Mies grillasi pihalla pilkkihaalari päällä räntäsateessa. Mutta kun juhannuksena syödään grilliruokaa, säästä riippumatta :D

   Poista
 3. Itse ajattelin, että voisin leikata muutamia talventörröttäjiä pois, mutta ajatuksen asteelle jäi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä leikkaan kaikki vasta keväällä, sen tähden puutarhassa on nyt kovin epäsiistin näköistä kun ei lumi peitä lakastuneita kasvustoja.

   Poista
 4. Täällä meillä lunta on vain ihan "nimeksi", joten valkoinen joulu on enää vain unelma.
  Minunkin puutarhastani löytyy tuota taponlehteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taponlehti on kiva kasvi, olen sitä levitellyt tarkoituksellakin.

   Poista
 5. Lumet kyllä vajoavat nyt. Niin monesti kauneimmat säät osuvat muuhun aikaan kuin jouluun.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)