keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Lasikuistin tonttumetsä

Nuorin poika ei keksinyt oikein mitään tekemistä. Ehdotin josko hakisi omasta koivikosta pienen kuusen lasikuistia koristamaan. Poika innostui heti ajatuksesta ja haki äidin toivomusten mukaisen pienen kuusen.
 Lasikuistin joulu on yksikertainen. Puinen lyhty, pieni kuusi ja tonttujen metsä kuusen alla. Lisäksi pienet valot kummallakin puolella kuistia.
 Kettu Repolainen hiipii juuri nuuskimaan tonttujen puuhia. Löytyisiköhän vähän ruokaa ketullekin?
Tontut ovat vanhimpien lasten tekemiä, ikää niillä taitaa olla jo viitisentoista vuotta. Pari osaa kaipaa korjaamista, se sai nyt jäädä sillä kuumaliimapistoolini lähti äidilleni lainaksi. Korjataan sitten kun tontut pakataan joulun jälkeen pois.

Tontut olivat samassa laatikossa kuin muutkin tämän talouden joulukoristeet. Laitoin loputkin esille, lähinnä saliin ja tupaan kuten perinteisesti tapanani on ollut. 

17 kommenttia:

 1. Voi miten liikuttava, metsäluontoinen jouluasetelma - ihana. Kettu repolaiselle varmaan liikenee jotain ketunleipää ;-)

  VastaaPoista
 2. Kaunis asetelma saatiin pojan voimin rakennettua lasikuistille. Kyllä nyt kelpaa odotella joulua. Hauska kettukin pääsi mukaan joulunviettoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä nuorimmainen on ihan selkeästi jouluihmisiä. Yhdessä laitettiin muutkin koristeet ja lupasin että voi käydä kaatamassa kuusen omaankin huoneeseen. Kettu on tuominen Tallinnasta.

   Poista
 3. Pitäisiköhän itsekin tuoda pihalta nyt jo minikuusi tuomaan tuoksua. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Meillä kasvaa koivikossa kuusia rikkaruohoina, sieltä saa hakea ihan hyvällä omalla tunnolla puita sisälle.

   Poista
 4. Tuo teidän kuistinne on todella kaunis! Ihana paikka laittaa kausikoristeita.
  Varmasti poikasi muistaa tuon satumetsän vielä aikuisenakin. Tuollaista saduntunnelmaa me aikuisetkin tarvitsemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuisti on kuin luotu joululle ja sen kausikoristeille. Meillä alkaa olla jo traditio että nuorin poika hakee pienet kuuset. Onneksi niitä riittää omilla mailla ongelmaksi asti.

   Poista
 5. Kaunis kuusi ja satumetsä! Ihana kuisti teillä! Komppaan Riinaa ihan täysin, saduntunnelmaa tarvitsevat niin lapset kuin aikuiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tarvitsee. Minulla on se etu että saan nauttia joulun satutunnelmasta niin kotona kuin töissäkin.

   Poista
 6. Onpa kiva satumetsä. Käy tuohon ihanalle kuistille niin hyvin. - Mukavaa torstaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiva paikka jonka keksin viime vuonna. Olin melkein unohtanut että ostin kerran kirpparilta kaksi minikokoista kuusenjalkaa. Juuri tuollaisille pöytäkuusille tarkoitettuja. Lasikuistilla kun on kylmää niin kuusi ei tarvitse edes vettä.

   Poista
 7. Kaunis lasikuisti jouluasetelminenne! :)

  VastaaPoista
 8. Blogissani on sinulle haaste, luukku 9 kohdalla. Käy hakemassa, jos haluat.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)