tiistai 6. joulukuuta 2016

Paras apulainen

Itsenäisyyspäivä on hyvä viettää joululahjojen ja -korttien parissa. Heti aamupalan jälkeen kaivoin jo hankitut lahjat, lahjapaperit, kortit ja muut asiaan liittyvät tilpehöörit esiin. Salin ruokapöydältä pöytäliina sivuun ja niin oli paketointipiste valmis. Ja kuten arvattu, hommissa pyöri mukana varsin auttavainen apulainen, Jalo Joulutonttu.
 Ensin tarkistetaan että paketointinaru on riittävän kestävää. Tärkeää on myös ottaa mitta jotta narua tulee leikatuksi riittävä määrä.
 Mittausveihe on erityisen tarkkaa. On myös hyvä opastaa paketoijalle kuinka naru kiharretaan. Apuna opastamisessa on siihen tarkoitukseen luodut kynnet. Kato, näin sitten laitat narun tähän paketin päälle.
 Koko apulaisen puuhan ajan emo Alma tarkkaili meitä viereisen senkin päältä. Alman mielestä kissa senkin keskikohdalla on parempi koriste kuin kulhollinen hyasintteja.
Apulainen teki niin kovasti hommia että väsähti kesken paketoinnin. Tonttulakin tämä joulupajan uusin apulainen sai palkaksi uurastuksestaan. Muutama herkkuraksu mahassa oli hyvä vetäytyä keinutuoliin lepäämään. Minä sain paketoida loput lahjat ihan itsekseni.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

18 kommenttia:

 1. Tästä tulikin mieleeni, että kaapin alunen jäi siivoamatta.. Järjestelin tänään askarteluhuoneessani tavaroita samanlaisen mustavalkoisen apulaisen kanssa. Hänen mielestään kaapin alunen on myös oikein hyvä säilytyspaikka askartelumateriaaleilleni.. Itse en ole kyllä ihan samaa mieltä. Täytyykin heti nämä kissan siivoamat materiaalit (nappeja, helmiä..) käydä keräämässä talteen, ettten imuroi niitä vahingossa. :,D Kissat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kaappien aluset on täynnä kissojen aarteita. Ei voi imuroida ennen kuin tarkistaa ettei mikään nippeli tai nappeli joka sinne on tassuteltu, mene roskiin.

   Poista
 2. Voi pientä tonttua, varmasti hänestä oli paljon apua! Väsähti sitten tonttulakki päässä, suloinen!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Oikein ihana, paketoijan piti olla nopea nauhojen kanssa.

   Poista
 4. Todellakin, kauniimpaa senkin koristeita ei voisi ollakaan. Kai muistit katsoa, ettei yhtään kissaa mennyt pakettiin. Vaikka tuskinpa yhtäkään kissaa pitkään paketissa saisi pidettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yhtään kissaa paketissa, kaikki tallessa :)

   Poista
 5. Hyvää itsenäisyyspäivää teille :)

  VastaaPoista
 6. Apulainen ja koriste. Teillä on kissoille paljon tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissalla on yllättävän monta käyttötarkoitusta, hiirenloukusta koristeeseen :)

   Poista
 7. Ahkerat tassut joulupuuhissa. Mikäs jännempää kuin rapisevat paperit ja härnäävät nauhat! Kauhulla odotan miten meillä joulukuusi+koristeet sekä keväällinen kissanuorukainen mahtuvat samaan huusholliin...
  Nimimerkki "On meillä ennenkin kaadettu joulukuusia"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa odotan kauhulla. Meillä kuusi on sidottu joka vuosi kattoon koukkuun varmuuden vuoksi mutta suurin osa koristeista on lasia, niitä saattaa olla mukava rämpyttää lattialle...

   Poista
 8. Joulun tienoilla ovat ahkerat apulaiset tarpeen. Kissakoristeet sopivat eriomaisesti senkin päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apulaisia tarvitaan aina, etenkin yhtä ahkeria kuin Jalo.

   Poista
 9. Näppärä apulainen, kun osaa paketoidakin. Hyvä koriste peilin ja kynttilöiden kera :)

  VastaaPoista
 10. Onpa sinulla mukava pakettiapulainen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)