sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Mummin mussukan synttärikakku

Mummin mussukka täytti huikeat 3 vuotta. Minä mummina sain taas kunnian tehdä synttärikakun. Tällä kertaa ei tullut mitään toivetta kakun teemasta tai koristelusta, viime vuonna oli toiveena Pingu-kakku (*klik*). Mietin ja pähkäilin mitä tehdä ja vasta edellisenä päivänä sain idean. Nuori mies pitää autoista ja Smarties-karkeista. Ne yhdistämällä syntyi idea työmaa-kakusta.
 Kauhakuormaaja olisi ollut vielä parempi dumpperin kaveri kuin tiejyrä mutta näillä työmaakoneilla mentiin.
 Oikeiden leikkiautojen alla on mustaa ja valkoista sokerimassaa. Tien teko oli helppo nakki, samoin kaistaviivat. Kakun pinta jäi vähän mutkille mutta niinhän tie voi olla mutkalla työmaan kohdalla. Näin ihan satunnaisena kakuntekijänä olen kuitenkin oikein tyytyväinen lopputulokseen.
Kakun täytteenä oli lemon curdia, omatekoista mansikkahilloa, vaniljarahkaa ja vispikermaa. Kostukkeena maitoa. Tällä kertaa maku ja kakun kosteus oli täydellinen. Eipä siitä tainnut jäädä juuri mitään seuraavaan päivään.

6 kommenttia:

 1. Upea kakku! Enkä kyllä yhtään ihmettele, että myös maistui hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Mummmi rustasi kyllä ihan helkatin hienon ja uniikin kakun 3-vuotiaalle vesselille! Ihan on vimpan päälle mietitty arvopäivän viettäjää - ja kun kerran maistuikin oivalliselle niin onnistuminen oli hurmaavan hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä kakku oli kyllä niin synttärisankarin näköinen kun olla ja voi.

   Poista

Kiitos kommenteista :)