maanantai 26. joulukuuta 2016

Joulun perinnemaratonit

Joulu alkaa olla pulkassa. Huomenna alkaa normaali arki (paitsi lapsilla) ja työ. Mutta hetkeksi palaan vielä pyhäpäivien tunnelmaan. Joulu on aina tiettyjen rutiinien ja maratonien aikaa. Yksi suurin niistä on aattona, lahjat. Tänäkin vuonna nuorin sai eniten lahjoja. Oli aivan hämillään pakettien määrästä. Istui sohvalla ja sanoi moneen kertaan pakettikasansa alta, mä olen täällä taustalla. No, olihan tuo mummin mussukka siellä jossain pakettien taustalla.
 Tässä kohtaa voi sanoa paketti avaamisen olleen pienimuotoinen maratoni. Jalolla maratoni oli kinkun syömisessä. Kissa oli aivan poikki kuten samasta kuvasta voi huomata. Nukkua retkotti samalla sohvalla eikä viiksikarvakaan liikahtanut kun paketteja ilmestyi viereen.
 Minun jouluisia maratoneja on 1000 palan palapelin kasaaminen. Taas kerran sain palapelin siskoltani joululahjaksi. Sisko tiesi tarkkaan mistä tykkään, puutarhakuva sen olla pitää.
Tänään oli vuorossa kolmannen maratonin. Sain olla ihan yksin kotona. Sytytin kynttilät, keitin kannun teetä ja kaivoin joulukarkkeja kulhojen pohjalta ja nautin viisituntisen Ylpeys ja ennakkoluulo-dvd:n parissa.

Nyt voi kääntää katseen ensi vuoteen ja tulevaan kevääseen.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tyttö on tällä kerta poika :) Pitkät hiukset hämäävät.

   Poista
 2. Oi mikä pakettivuari. Kissillä on kyllä totaalisesti taju kankahalla.
  Mullaki oli enne tapana viättää joulunpyhät kokuamalla palapeliä......ja syämällä suklaata. Sehä laskoo viäläki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahoton vuori. Ja kissalla on ollut koko joulun taju kankaalla, en voi käsittää miksi kun ei ole tehnyt mitään olonsa eteen muuta kuin syönyt :D

   Poista
 3. Maratooneja on monia. Otin juuri uuden kinkun uunista ja katan vielä yhden joulupöydän. Yöllä saapui lapsenlapset jotka tarttee mummula joulun. (Kuka tarvitsee? :) )
  Hyvää alkanutta arkea Maratoonarille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä jouluruokamaratoni. Meillä kaksi päivää jouluruokia on maksimi, tai no, lanttulaatikkoa voisin syödä vielä mutta sekin on jo loppu.

   Poista
 4. Sinulla on ollut hyvät maratonit! Varsinkin tuo palapelin teko- ja ylpeys ja ennakkoluulo -maraton sopisi mullekin, mutta kun on noita pieniä, jotka ei ehkä arvostaisi äidin uppoutumista moisiin maratoneihin. :) Hyvää loppuvuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienten kanssa ihan mahdotonta, muistan senkin ajan. Nyt voi jo nauttia mitä nyt kissanpentu Jalo heitteli vähän paloja lattialle.

   Poista
 5. Ylpeys ja ennakkoluulo teekupin kera kuulostaa taivaalliselta!
  Joulupukki toi myös minulle palapelin, jonka parissa askartelen varmasti vielä monta iltaa :D Siinä taisi olla 2000 palaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)