tiistai 7. syyskuuta 2010

Tylsyys

Ja siihen yhdistetty ketutus. Tai menkööt kokonaan ketutuksen puolelle. Kaksi kuukautta ilman keittiötä alkaa koitella hermoja. Tahdon taas astianpesukoneen ja puuhellan käyttööni. Haluan syödä tuvan puusohvalta ja mahtua levittämään lehden aamupalapöytään. Ei mitään kolmostason vaatimuksia edes.

No ketuttaa muukin. Perhekerhon tee ja leipä maksaa nyt 100% hinnankorotuksella 2e + kirkollisveron. Aika paljon kupista Liptonia ja kuivasta paahtoleivän palasta. Olis nyt sitten tarjolla edes jotain ihan oikeeta syötävää. Prostestoin ja juon teeni kotona. Niin ja lehdessään mainostavat hinnaksi komeat 1e!

Miehen sukat. Aina kaikkalla muualla, mutta ei pyykkikorissa.

Gerbiilit. Yhdellä menossa elokuun viimeiset päivät. Ei nyt vaan millään jaksaisi sitä itkua ja surua kun kuolo korjaa.

Koirankarvat. No varmaan arvaatte.

Onneksi elämässä tapahtuu muutakin ja sain välillä näyttää naamaani ihan kaupunkiolosuhteissa. Eilinen hetki ystävän kanssa teellä ja pullalla oli aimo luksusta. Tahtoo lisää.

Ja koska blogikirjoitukset ilman kuvia ovat nyt vaan viimeisen päälle tylsiä ja ketuttavia, saatte tylsiä kuvia meidän perustuksista.
Meillä oli vanhaa taloa etsittäessä pari vaatimusta perustusten suhteen. Ne olivat rossipohja ja luonnonkiviperustus. Arvila täytti molemmat vaatimukset. Kuvien kallio saatiin sitten kaupanpäälle. Olen kaivanut sen kaiken lapiolla (sopivalla ketutuksella saa paljon aikaan pelkän lapion kanssa)esiin. Loput saa hoidella joku kone.

Vaan miten viisaasti talon uusi rakennuspaikka onkaan aikoinaan uusjaossa valittu. Talo nököttää joka ilmansuunnalta vankasti kalliolla. Ja kaiken huipuksi se kallio viettää aina talosta poispäin. Ei tarvita salaojituksia eikä alimman kuvan pitkällä seinustalla edes rännejä. Vesi tippuu katolta reilun räystään avulla riittävän pitkälle talosta ja valuu kalliota pitkin pois. Edes kovimmat sateet eivät ole uhanneet veden valumista rossipohjaan.
Silkkaa säästöä jota ei osattu edes ajatella taloa ostaessa. Onneksi näin päin.

Nyt valitettavasti poistun takavasemmalle tiskihommiin. Vai olisiko vapaaehtoisia?

17 kommenttia:

 1. Jes! Kunnon ketutus! Ja jollain muullakin ku mulla. Kiitos Katja, helpotti. :)

  Ja toi tee+leipähinta on aivan törrkeä! Eikös sen kirkollisveron pitäis jo kattaa tollaset paahtiksen käntyt..???

  Parempaa loppupäivää!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 2. Niinhän sitä sanotaan että viisas mies rakentaa talonsa kalliolle;-)

  ps. Ja arvaat varmaan että täälläkin keräillään miehen sukkia ja muita vaatekappaleita, milloin eteisestä ja milloin mistäkin. Mikähän ihme geeni noilla miespuolisilla oikein on?!

  Parempaa loppupäivää ja tsemppiä-kyllä se teidän remppa jonain päivänä valmistuu etkä muista tätä päivää silloin ollenkaan;-).

  ps. kääk,mitkä hinnat teidän kerhossa! Tuohon hintaan pitäisi jo kuulua leikkeleet ja mehut!?!

  VastaaPoista
 3. Pöyristyttävä tuo hinta perhekerhossa! Meillä ei ollut mitään maksua, vaan halukkaat saivat laittaa kahvirahan seurakunnan omien kahden kiinalaisen kummilapsen säästöpossuun. Ja me tarjottiin kahvia, näkkileipää ja juustoa, joskus sämpylää ja leikkeleitä ja naisten päivän, sekä äitienpäivän kunniaksi aina täytekakkua! Laita ihmeessä seurakuntaasi asiasta huomautus tai kirje, ja kerro, että muuallakaan ei ole tapana ottaa maksu- tai jos on noin korkea maksu, niin pitää olla kunnon tarjottavat. Kyllä tuollainen syö uskottavuutta.

  Nyt minäkin "hiillyin" teidän puolesta. Sano, että mä tuun rähjäämään entisenä perhekerhon vetäjänä teille, jos eivät muuten usko!

  Mä laitan pakettiasiaa kuntoon, kun saan ne yhdet farkut kuiviksi.

  VastaaPoista
 4. Sukkia ja kalsareita, samoin työvaatteita. Ja pojat ottaa oppia... Huone on kuin likavaatemyrskyn jäljiltä. Ei jaksa enää nakuttaa. Itse saavat siivota sukkansa. Minä keräilen jo isännän omia, murr!

  VastaaPoista
 5. Moi! Kiitti teeseurasta,virkisti mukavasti! Lisää myös mulle ! Meillä paidat nurinpäin pyykkikopassa ja kääntö märkänä . . . ja näillä käsillä.Saat ymmärrystä sukkajuttuun!
  Koeta kestää!
  Pyykkituvalta terveisiä Tuija
  Passi voimassa!!!

  VastaaPoista
 6. Vuoroin vieraissa, ja blogeissa, käydään - kuulostaa niin tutulta :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä joisin minäkin teeni kotona tuohon hintaan, ja tosiaan ihan periaatteesta.
  Onpas mahtava kallio! Meilläkin on tuo alin kerros talosta kallion päällä, ainakin osaksi.

  VastaaPoista
 8. Välistä aina ketuttaa, ei sille voi mitään... Hieno kivijalka muuten! Ymmärsinkö oikein, että seurakunnan perhekerho ottaa nykyisin maksun teestä ja kahvileivästä?????

  VastaaPoista
 9. Saahan sitä välillä ketuttaa, ja onhan sulla ihan syitäkin.

  Aika hilpeä tuo teidän tomaatti tuossa alempana;)

  VastaaPoista
 10. Hih hei! Nyt on palailtu syksyn ekasta entisöinnistä ja on ilo ylimmillään :) Pöydänkansi sai tuta tämän päivän ketutuksen.

  Päivi: Olen miettinyt että ensi kerralla otan selvää kuka sen hinna on päättänyt ja kerään muut äidit mukaan. Tehdään valitus korotuksesta. kai sillä verollakin jotain kustannetaan.

  Aamunkukka: Lapsille on aina mehua, kylläkin niin pahaa ettei esim. meillä kelpaa. Leikkeleitä vierailee joskus, mutta viimeksi kun olin niin esim. kurkkuja ei ollut kaikille. Törkiää!!

  Tarleena: Kyllä tuo on korkein tietämäni maksu. Entisessä asuinpaikassa ei maksanut mitään, jossain saattaa olla kuulemma sen 0,50e. On kyllä herättänyt ihmettelyä. Vaan täällä maksaa lasten päiväkerhotkin. Paketilla ei kiirettä :)

  Sissi: Pojat on meillä jo aika hyvin koulittuja, mutta tuo mies. Sekin kai tartteis oman pyykkikorin sängyn viereen.

  Tuija: No kyllä mesitten paukataan reissuun kun passikin on voimassa! Hallitus hyväksyi asian :)

  Laurakaisa :))

  Mari: Kallio on hieno, taitaa olla lajiltaa silokallio. Eikä tosiaan edes huomattu siinä ostohässäkässä. Protesti se on pienikin protesti :)

  Hyvä mieli: Kyllä ottavat maksu. Ennen se 1e oli ihan kohtuullinen, mutta 2e on liikaa. Tämä äiti kyllä uskaltaa avata asiata suunsa :)

  Nina: Hilpeä onkin hyvä sana tomaatista :) ketutus on onneksi jo laantunut. Auttaa kummasti kun kolme tuntia moukaroi, kuumentaa ja raappaa vanhan pöydän pintaa.

  VastaaPoista
 11. järkyttävä hinta teestä ja leivästä. mun entisellä asuinpaikkakunnalla perhekerhossa saa 1,5e:lla koko perhe ruuan, siis tyyliin makkarakastiketta ja perunaa, mut ruokaa kumminkin :)

  VastaaPoista
 12. Mä jaksoin lukea naama peruslukemilla tohon gerbiilikohtaan ja sit repesin....ei tuu ny lukemisesta mitään, kello on jo kai paljon...huomenna yritys uudestaan...jotain muistiin jäi jostain Arvilan kalloista...juu...tuun uudestaan...Sori et nauran vaikka sua ketutti kaikki...mut näin sut silmissäni kuinka läiskit toiseen käteen sormikerrallaan ja listaat sun ketutuksia....ja kuolo korjaa gerbiilitkin....heh...huomiseen...

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. No kyllä muakin ketuttaisi, jos seurakunta perisi kerhon aamupalasta 2 euroa!!! Meillä on maksu vielä vapaaehtoinen, ja minä maksan tasan sen kirkollisveron. Ja meillä saa tuoreita sämpylöitä!

  Parempaa päivää toivon täksi päiväksi!

  VastaaPoista
 15. kassu: täällä ruoka maksoi ulkoilupäivänä 7e, tosin alle 5-vuotiana sai syödä ilmaiseksi ja tuo sisälti aamupalankin. Ei kyllä päästy paikalle katsomana mitä oli tarjolla. Vaan kyllä 2e on liikaa.

  Mi-Ma: Kuolo ei ole vielä korjannut satoaan, mutta onneksi parempi mieli palasi :D

  Helena: meillä tuoreiden sämpylöiden tarjoamiset on laskettu yhden käden sormin. Eipä niitä usein ole. Ovat kyllä hyviä. Onneksi on jo uusi päivä ja uudet kujeet.

  VastaaPoista
 16. Joo, en tule tiskaamaan; ymmärrän ketutuksesi, koettu on!

  VastaaPoista
 17. Mä oon taas jälkijunassa kommentoimassa.
  Koirankarvat - tunnen tuskan. Ja onpas kallista teetä ja sympatiaa, mä näin meidän srk:n mainoksen perhekerhosta ja hinta on 1 euro. En oo käynyt, kun Niken kerho on samaan aikaan.
  Onpas jykevät perustukset ja tosiaan, ennen talo rakennettiin useasti tontin korkeimmalle kohdalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)