maanantai 13. syyskuuta 2010

Miniloma

 Lauantaina tuuppasimme automme laivan uumeniin ja suuntasimme kohti Tallinnaa. Isommat pojat ovatkin olleet laivalla monta kertaa, mutta kuopuksemme ei koskaan. Jännittävää oli jo pelkän passin hankkiminen, saatikka se hetki kun iskä ajoi rampilta iiiiiison laivan uumeniin. Iskän kanssa oli turvallista katsella kun laiva lähti matkaan. 
Lauantaina haahuilimme pitkin kaupunkia autolla. Haahuilua siksi, että laivalla ei ollutkaan entiseen tyyliin Tallinnan karttoja. Sellaisella pienellä yritimme pärjätä ja aika heikkoahan se oli kun kadut on merkattu niukasti. Ja televisotorni oli suljettu ja remontissa. Ihan hyvä, sillä aika vanhalta se näyttikin, tuskin olisin uskaltanut astua sisälle tai mennä näköalatasanteelle 170 metriin. Reissu tehtiin ihan poikien ehdoilla joten haahuilun jälkeen kaupasta kylpyvaahtoa ja ajoissa hotellille syömään ja kylpyyn.
Hotellimme oli ihan satamassa. Syömään pääsyä odotellessa aika meni katsellessa veneiden tuloa ja menoa. Ruoka oli hienoinen pettymys, mutta onneksi olimme syöneet laivalla tukevan aamiaisen. Ruuan jälkeen oli sitten se reissun yksi kohokohta.
Puoli pulloa kylpyvaahtoa ammeeseen ja reilusti vettä perään. Ja kivaa oli. Ja uni maittoi.
Sunnuntain vietimme Tallinnan eläintarhassa. Tämän kärsättimen näkeminen oli se mitä pojat odottivat. Norsuja oli tarhassa kaikkiaan kolme. Toinen ihmetys oli jääkarhu. Sen häkki (nimenomaan häkki) oli aika järkytys. Tilaa muutama kymmenen neliötä ja pelkkä tasainen betonipohja. Toivottavasti siihen on tulossa joskus muutos. Ainakin osa eläintarhasta vaikutti ihan viime vuosina uusitulta ja hyvältä paikalta eläimille. Osa taas oli varmasti silkkaa kärsimystä.

Eläintarhan jälkeen emme ehtineet kovin kummoisia ostoksia tehdä. Muutenkin oli tarkoitus vältellä shoppailupaikkoja kun mukana on kolme vilkasta ja kärsimätöntä poikaa. Ennen kotimatkaa kävimmekin vain ruokakaupassa.

Reissu oli hyvä arjen katkaisu harmaan syksyn keskelle. Taas jaksaa kestää tiskejä ja remontteja. Nyt kun kuopuksellakin on oma passi täytyy lähteä reissuun useamminkin. Vaikka ihan vaan Viroon. Hotellit eivät ole kalliita ja omalla autolla on helppo liikkua. Kunhan on hyvä kartta.
Vaan on se ihana olla taas kotona.


7 kommenttia:

 1. On ihan parasta, miten minilomasta voi saada maxi-ilon! :)ihanalta irtiotolta arkeen tämä teidän reissu. Ja lapset ovat selvästi innoissaan. :)

  Kivaa viikkoa teille sinne piristyneeseen arkeen. :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 2. Kyllä loma on loma, vaikka lyhyt olisikin. Kiva että pääsitte reissuun. :)

  VastaaPoista
 3. Voi ihanaa olisi päästä vähän reissuun:)Mukavalta lomalta vaikutti tuo teidän Viron reissu:)

  VastaaPoista
 4. Päivä: Reisu oli kyllä megailo! Vaikka kotoa oltiin pois vain reilu vuorokausi.

  Sissi: No niin oli! Eka kerta sitten kuopuksen syntymän jälkeen että ollaan lasten kanssa jossain muualla kuin kotona.

  MaMMeli: Ei muuta kuin reissua varaamaan :) Viro on edullinen ja omalla autolla on mukava mennä.

  VastaaPoista
 5. Heipähei, kiva kun kerroit eläintarha-kuulumisia;-) tässä iloisia ja alhaalla vähän surullisempia...

  Kiva, kun pääsit evakkoon remppaa, varmasti kiva irtiotto tuollainen.
  Saako kysyä,missä hotellissa olitte?(jotta tietäisi varoa safkoja;-)

  Mukavaa syksyistä viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Aamunkukka: Hotellimme oli Clarion Hotel Europa. Aamupala oli kyllä ihan okei, vaikkakin laivalla oli parempi.
  Tämä miniloma tuli kyllä just oikeaan tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 7. Olimme perheen kesken (3 & 6 vuotiaat lapset) heinäkuussa Tallinnassa autolla kaksi yötä.

  Kävimme myös Tallinna eläintarhassa, mutta päivä oli tuskaisen kuuma (30 astetta), joten jaksoimme kiertää vain puolet tarhasta ja esim. jääkarhu ja leijonat jne jäi katsomatta.

  Mainio kohde Tallinassa on Nõmmen seikkailupuisto noin 10 km keskustasta. Sinne pääsee myös julkisilla ja omalla autolla sinne oli tosi helppo löytää.

  Seikkailupuistossa on mahtavia puihin rakennettuja vaijeriratoja, joissa turvavaljailla leijaillaan kuin Tarzanit ikään.

  Seikkailupuiston vieressä on Nõmmen urheilukeskus, jossa on mm. maauimala.

  Tietoa löytää Tallinnan turistikeskuksen sivuilta netistä, kun katsoo 'ulkoilu ja aktiviteetit' niin löytää Seikkailupuiston.

  http://www.tourism.tallinn.ee/

  http://www.tourism.tallinn.ee/fin/fpage/liikkeella/liikuntaa

  http://nommeseikluspark.ee/index.php?page=5&

  Tuonne menemme varmasti uudelleen!!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)