keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

Niin se vaan menee. Sapetti kun keksin käsihöylän vähän turhan myöhään. Siinä sapetuksessa se höylä saikin sitten kyytiä ja valmista tuli. Tiistain entisöinnissä ruispöytä muutti muotoaan ennätysvauhtia. Vaan miten paljon helpommalla olisin päässyt ilman raappausta ja muita kokeiluita kun olisin heti aloittanut homman höylällä.
Tästä pöydän kunnostuksesta tulikin vähän isompi projekti. Kun kerran aloin sitä korjata, niin korjataan kunnolla. Pöytälevyn neljä lankkua oli tajuttoman tiukasti toisissaan kiinni. No eikä ihme, ne oli liimautuneet yhteen kunnon kerroksella ruisleipätaikinaa. Sitä tavaraa tuli tuolta välistä melkoinen määrä. Onneksi kurssilla on miehiäkin ja sain vähän lihasvoimaa avukseni. Pöytä sai sen jälkeen nimen ruispöytä.

Onhan tuossa eroa, raapatussa ja höylätyssä lankussa. Pintakäsittelyksi hionnan jälkeen on suunniteltu Osmon väritöntä vahaa. Jos jollain on kokemusta sellaisen toimivuudesta ruokapöydässä niin mielelläni kuulisin niistä.


Upea pöytä siitä tulee. Korvaa kyllä täysin siihen käytetyt työtunnit.

9 kommenttia:

 1. Olen Osmon väritöntä vahaa käyttänyt yhteen pöytään. Vaikka se on väritöntä niin huomioi että kuitenkin se jonkin verran tummentaa eli lopputuloksena ainakin minulla oli siis hivenen tummempi kuin ennen käsittelyä.

  VastaaPoista
 2. Värittömästä ei ole kokemuksia, mutta valkoisesta kylläkin. Vahasin ruokapöydän 6-7 vuotta sitten ja vieläkin hyvässä kunnossa. Yritin tarkoituksella tehdä pintaan punaviinitahroja, mutta ei siihen mikään jää... :D

  VastaaPoista
 3. Lezzie: Pieni tummentuminen ei haittaa. Pöydällä saa olla sellainen patinoitunut ulkonäkö. Siksi en häylännyt edes kaikkia lovia ja muita käytön merkkejä pois.

  eve: Tuo kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
 4. Meidän yhdessä (aitassa olevassa) ruokapöydässä on osmopinta, tosin sävy oli muistaakseni mänty ja hyvin toimi. Punaviinit yms. jäi aina helmeilemään pintaan ja ne oli helppo sipaista pois. Suosittelen siis minäkin osmo-käsittelyä!

  VastaaPoista
 5. Minä laitoin mehiläisvahaa. Toiminut on sekin hyvin.

  VastaaPoista
 6. Tekemällä oppii;)
  Mä oon kyllä puutöissä ihan kädetön..
  En osaa edes kunnolla sahata ja naulat vääntyy lyyessä...no mies hoitakoon sitten ne hommat:)
  Ihana ruispöytä tulossa!
  Pari tuttavaa ei koskaan maalaa vanhoja huonekaluja vaan puhuvat ton Osmon puolesta.

  VastaaPoista
 7. nanna ja Tiivi: Kiitos, kyllä minä nyt uskallan kokeilla sitä Osmoa.

  Annu: Meillä on toistaiseksi ollut vain maalattuja kun ovat alunperinkin olleet maalattuja huonekaluja. Tuo pöydän pinta vaan paljastui niin upeaksi että hajuat jättää sen näkyviin. Osmoa kehiin vaan :)

  VastaaPoista
 8. Wau, siis tätä olen odottanutkin! Olen ihan samaa mieltä kanssasi, siitä tulee upea. Ja jonain päivänä voit "vääntää siinä omat leipätaikinasi", nykyajan tyyliin!

  Leppoisaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 9. Upea siitä tulee, todellakin!

  Ihanaa viikonvaihdetta perheellenn!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)