perjantai 9. syyskuuta 2022

Syksyn 2022 kukkasipuliostokset

Nyt on syksyn kukkasipuliostokset tehty. Tai myönnetään, että saatan ostaa vielä jotain, jos tulee alesta kivoja juttuja vastaan. Tänäkin vuonna hankin perinteisiä, jo olemassa olevia tai ihan ihan uusia lajikkeita. Vähän kutkutti takaraivossa ensi keväänä mahdollisesti olevat ylioppilasjuhlat, silloin olisi kiva jos puutarhassa kukkisi paljon kaikenlaista.

Ostin 6kg Darwin-tulppaaneja uuden kasvihuoneen uusille istutusalueille. Siellä on näitä jo ennestään kahdella alueella. Tuttuja ja turvallisia sekä varmoja kukkijoita.

Keltaisia krookuksia, lisää pallolaukkaa, taas kerran kokeiluun koiranhampaita, nuokkutähdikkiä ostin toisen pussin lisää, kevätkurjenmiekkoja (missään ei ole näkynyt Katherinea) sekä espanjansinililjaa. Espanjansinililjaa en löytänyt muualta kuin Rustasta mutta hyvä kun oli edes siellä. Sitä tuli hortensiapuutarhaan ja kasvihuoneen alueille.
Muscareita eli helmililjoja tulikin tänä vuonna montaa eri lajiketta. Lidlistä löytyi jackpot, ylärivin kaikki kolme pussia ovat atsurihelmililjaa jota olen etsinyt. Sen vaaleansininen sävy on ainutlaatuinen. Lisäksi vaaleanpunaista helmililjaa vaikka oli törkeän kallis pussi. 'Baby´s Breath' on minulle uusi lajike, muscari latifoliumia minulla on ennestäänkin, tai ainakin kovin samannäköistä.
Laukkoja en ajatellut ostaa ihan näitä lajikkeita, mutta kun mukana oli hajulaukkaa niin pakko oli ostaa. Nyt olen onnistunut saamaan kahdessa kohtaa hajulaukan talvehtimaan jo monta vuotta. Lisääntymään se ei ole tajunnut ryhtyä. Pallerolaukka on kaunis, mutta täällä se ei kasva pystyssä, kaatuilee jopa pionien välissä. 

'Ping Pong' laukka sen sijaan oli listalla. Ostin tätä ensimmäisen kerran pari vuotta sitten. Osoittautui pölyttäjien suosikiksi. Viime talvi oli tälle rankka ja nousi aika huonosti. Ne mitkä nousivat ovat olleet pölyttäjien mieleen. Testaillaan vielä onko tämä pidempiaikainen ilo vai aina vain parin vuoden juttu.
Viimeiseksi kokeeksi pussi jotain ihan outoa. Googlettamalla selvisi, että kyseessä on vaaleamunkinhuppu. En odota tämän talvehtimista kovinkaan suurella todennäköisyydellä, mutta onpahan kokeiltu.

Lisäksi hankin kirjopikarililjoja ne kun tuntuvat viihtyvän meillä. Perus scillaa ja posliinihyasintteja. Ne lisääntyvät mutta kovin hitaasti, posliinihyasintti jopa scillaa nopeammin. Kumpikin päätyi hortensiapuutarhaan. Sinne istutin muutenkin enemmän luonnonmukaisia juttuja, ei yhtään narsissia tai tulppaania vaan pelkkiä pikkusipuleita.


 

16 kommenttia:

 1. Erinomaisia kukkasipuliostoksia! Ensi keväänä sitten nähdään bligikuvistasi, millainen on keväinen kukkaloisto ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En melkein malta odottaa kevättä ja kaikkea kukkivaa mikä nousee maasta silloin.

   Poista
 2. Hyvä kun olet saanut kukkivan kevään varmistettua ❣️ Hieno valikoima kaikkea kaunista. Ihmettelin kun meidän Lidlissä kaikki oli eilen yhä myymättä. Jouduin jollekin intialaiselle neuvomaan istutusta hih. En ostanut mitään kun meillä on niin kuivaa. Nämä pienet sipulit on jotenkin just parasta minusta. Ehdit vielä alesta ostamaan lisää jos siltä tuntuu 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kahdessa eri Lidlissä, toisessa aamulla ja toisessa, omassa Lidlissä illalla. Oman Lidlin valikoima oli jo pieni mutta atsureita löytyi sieltä lisää. Täällä näkyy menevän heti kaupaksi. Minäkin tykkään pikkusipuleista eniten.

   Poista
 3. Minä en ole ostanut vielä, kuin yhden krookussekoituspussin.
  Kivat hankinnat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookuksia olisi kiva saada lisää mutta nämä keltaiset ehkä riittävät.

   Poista
 4. Saat näistä kaunista kukintaa kevääseen. Minun sipuliostokseni ovat vielä ihan alkutekijöissään.

  VastaaPoista
 5. Hyvät löydöt! Täälläkin olen ostellut yhden pussin sieltä, toisen täältä.
  Täällä ovat molemmat vuosikausia sitten istuttamani vaaleamunkinhuput talvehtineet. Niiden lehdet ovat vihreinä ison osan vuodesta, kiva kasvi. Kuivassa ei kyllä mikään rehevä, mutta mukavaa, että elävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivoja löytöjä tuli tehtyä. Toivottavasti vaaleamunkinhuppu talvehtii, googletin sen ja sinun blogisi sieltä tuli aika ekana, lehdet ovat hauskat, kukinnasta ei niin väliä.

   Poista
 6. Jännä tuo vaaleamunkinhuppu. Toivottavasti kasvaa ja kukoistaa seuraavinakin vuosina. Mielenkiintoista nähdä se ensi keväänä puutarhassasi.
  Jätin Lidlin tällä kertaa väliin, jotta en ryhtyisi tapani mukaan rohmuamaan sipuleita. Meillä on niin kuivaa, että hirvittää sipuleiden istuttamisen työläys. Nyt pienikäkään ei noin vain työnnetä peltiseen multaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleamunkinhuppu oli hauska löytö, en tiedä onko sitä ollut ennen mynnissä. Tosi kuivaa on meilläkin, maata saa kovertaa jos jotain meinaa istuttaa. Onneksi uudet alueet ovat vähän kuohkeampia.

   Poista
 7. Noilla lisääntyy kevään kukinta mukavasti. Mekin odotetaan uutuuden kukintaa 😊

  VastaaPoista
 8. Mukava satsi kukkasipuleita ensi, ja toivottavasti monen muunkin, kevään ilosksi.
  Minä vielä odotan omaa kukkasipulitilaustani, on kyllä jo matkalla:)

  VastaaPoista
 9. Olet löytänyt kaikenlaista kivaa. Minä nappasin samoja atsurinhelmililjoja. Kuvassa näyttivät niin kauniilta, etten voinut vastustaa. 'Ping Pongeja' meinasin myös ottaa mutta jäivät sitten kuitenkin hyllyyn. Varmaan kaduttaa ensi keväänä :D Vaaleamunkinhuppu onkin jännän näköinen. Toivottavasti talvehtii hyvin ja kukkii keväällä. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)