torstai 4. helmikuuta 2021

Tomaatin siemeniä adoptioon

 Joka vuosi on kiva kokeilla itselle uusia tomaattilajikkeita. Kun tarpeeksi monta vuotta kokeilee, alkaa kokoelma karttua. Nyt on tullut aika karsia lajikkeita ja laittaa niitä kiertoon, osasta on hyviä kokemuksia ja osasta huonoja mutta ei anneta sen vaikuttaa. 

Alla on kuvat lajikkeista. Jos haluat niistä jonkun, yhden tai useamman itsellesi, niin laita sähköpostia sivupalkin tiedoista löytyvään sähköpostiini. Postitan siemenet veloituksetta. En muista paljonko siemeniä on pusseissa jäljellä, voi olla mitä vaan väliltä 1-30. Lajikkeen 'Maja' pussi on avaamaton mutta parasta ennen päiväys on vuonna 2019. Kokemukseni mukaan tomaatin siemen itää vaikka olisi kymmenen vuotta vanha. Muiden pussien päiväyksiä en ole tarkistanut.

Pensastomaatit 'Mato' ja 'Maja'.
Toivotaan ymmärtäväistä ja huolehtivaa kotia.
Runkotomaatti 'Harzfeuer' ja pensastomaatti 'Balkonzauber', uuden kodin kielitaito on syytä olla kohdillaan, näistä ulkomaalaisista ei koskaan tiedä. Avarakatseisuus on päivän sana.
'Pokusa' saikin jo uuden kodin joten jäljellä on hieno 'Saint-Pierre' jonka olen mieltänyt pihvitomaatiksi. Jos rakastat Ranskaa, on tämä valintasi.
'Gardener's Delight' ja 'Red Cherry', perheeseen jossa nautitaan hyvästä ruuasta.
edit. Red Cherry on saanut uuden kodin.
Luumutomaatti 'Pollicino F1'. Koetko olevasi erilainen ja hiukan rohkea, aina valmis yllätykselliseen suhteeseen? Oikein, tässä on lajike juuri sinulle.
edit. Pollicino F1 on saanut uuden kodin.

Onnea valintaan ja toivottavasti kaikki löytävät uuden kodin ja perheen.


12 kommenttia:

 1. :D Mainiota! Olisin ehdottomasti adoptoinut noista jonkun, jos olisi kasvihuone. Näistä 'Majaa' ja 'Balkonzauberia' löytyy jo varastosta ja pari muuta on valittu vielä lisäksi, joten tämän vuoden tomaattikiintiö on täynnä. Toivottavasti kaikille löytyy rakastava koti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni on jo tehnyt hankinnat mutta josko nämä vielä kelpaisivat :)

   Poista
 2. Kiva idea pistää adoptioon, toivottavasti kaikille löytyy harrastava koti.
  Minulla on myös ensi kesän satotoiveet ladattu muutamalle lajikkeelle ja siemenet ovat 'Evakkoa' lukuunottamatta saapuneet.
  Iloa kylvöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Evakko' oli minullakin mielessä mutta ei sitten enää mahtunut tämän vuoden listalle, ensi vuonna sitä voisi kokeilla. Tänä vuonna on minullakin vain muutama lajike, enemmän mennään varmoilla ja hyväksi koetuilla kuin uusilla.

   Poista
 3. Hauska idea laittaa siemenet kiertoon!
  Itse en siemeniä tarvitse, kun omiakin taitaa olla tuolla siemenlaatikossa vielä. Mutta omasta kokemuksesta voin ainakin suositella 'Gardener's Delight' ja 'Red Cherry'-lajikkeita.

  VastaaPoista
 4. Kiva irea!
  Mullon jo tarvittavat siämenet, ne muutamat mikkä meinaan laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli juuri tilaus Ruotsista, sielä löytyi juuri sitä luumutomaattia jonka halusin, tilasin samantien 3 pussia että riittää tulevillekin vuosille :)

   Poista
 5. Hyvä idea laittaa siemenet adoptio hakuun. Meillä on jo kaksi poikaa adoptoitu ja se riittää 🤗😁

  VastaaPoista
 6. Hyvät myyntipuheet, pistin sähköpostia :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)