maanantai 15. helmikuuta 2021

Kaipuu kevääseen

 Sain Rikkaruohoa-blogin Betweeniltä kevään kaipuu-haasteen. Haasteen on laittanut alulle Tiiu Puutarhahetkiä-blogista. Kiitos Between haasteesta. Olen tainnut vastata tähän jo kerran vaan ei haittaa, kaipuu kovenee mitä lähempänä ollaan kevättä.  Tällä kertaa en laita lempikuviani keväästä vaan kerron mitä keväästä kaipaan. Ja se mitä keväästä kaipaan on esimerkiksi tätä:

Kaipaan taimien täyttämää eteläikkunaa. Kaipaan sitä tomaatin tuoksua mikä tulee taimia käsiteltäessä. 
Kaipaan niitä puutarhatöitä joissa voi käyttää voimaa. Odotan hetkiä lempilapioni kanssa, sitä tunnetta kun taas voin tilata multaa ja pääsen levittämään mullan säkeistä puutarhaan. Kaipaan kottikärryjä käsivarsia venyttämään ja kuljettamaan puutarhatarpeitani pitkin ja poikin puutarhaa.
Kaipaan kissojen pidempiä ulkoiluja. Kaipaan kissojen riehumista puutarhassa ja sen jälkeistä rauhaiseloa sisätiloissa kun ollaan poikki pitkistä ulkoiluista.
Kaipaan kuulasta kevättaivasta joka loistaa sinisenä hedelmäpuiden kukkien taustana.
Kaipaan puutarharetkiä ja hetkiä puutarhamyymälöissä. Netti ei valitettavasti korvaa kohdallani aitoa käyntiä puutarhaliikkeessä, pottien hypistelyä, kasvien tuoksutusta ja tutkimista.
Kaipaan työtä perennamailla. Istutusten kanttausta ja kitkemistä. Kenties jopa uusien taimien istuttamista.
Kaipaan käsien multaan upottamista.
Kaipaan värejä, pieniä sipulikukkia, löytämisen ja muistamisen riemua. Yllätyksiä, ensimmäisiä pörriäisiä ja keväisen maan tuoksua.

Tässä vielä ohjeet haasteeseen, tämä on kiertänyt jo niin monessa blogissa etten laita tätä eteenpäin mutta nappaa tästä jos et ole vielä osallistunut.

Haasteen on laittanut liikkeelle Puutarhahetki -blogin Tiiu ja  haasteen tarkoituksena on kerätä postaukseen itselle merkityksellisiä keväisiä kuvia. Kuvien ei ole pakko olla kukista ja puutarhasta, vaan kaikki keväiseksi mieltämäsi käy.

Haasteen säännöt:

- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu Puutarhahetki-blogista)

- tee postaus sinulle rakkaimpien keväisten kuvien kera

- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan

- käy kirjoittamassa postauksesi Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarhablogin Kevään kaipuu -postauksen kommenttikenttään.

Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvat silloin #keväänkaipuuhaaste ja @puutarhahetki, jotta Tiiu ne löytää.
31 kommenttia:

 1. Kiitos, että otit haasteen vastaan, vaikka olit sen jo kertaalleen selättänyt.
  Listasit hyvin asioita, jotka kuuluvat kevääseen siinä, kun piippojen odottelu ja sipulikukkien ihastelu. Kevät on todellakin ahertamista ja arjen täyttämistä uusilla asioilla.
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä alkaa ihan uusi elämä. Vaikka en ole talven ystävä niin on vuodenaikojen vaihtelussa hyvätkin puolensa, kevät on aina uusi alku.

   Poista
 2. Tämä viikonloppu antoi jo esimakua kevääntulosta. Mökillä lasituksen sisällä oli uskomattomat +17.4 astetta lämmintä mutta vain hetken aikaa. Nämä sinun kuvasi on juurikin niitä onnen ja kaipuun kuvia 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten lämmin, hyvää esimakua keväästä ja siitä mihin auringon voima pystyy.

   Poista
 3. Kevään kaipuu nousoo päivä päivältä voimakkahammaksi, joka päivä ylemmäs nousevan auringon myätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Tänäänkin paistoi aurinko ihanan keväisesti.

   Poista
 4. Hieno kevään kaipuu-postaus! Tuttuja tuntemuksia ja kaipauksia <3
  Just katson ikkunasta. Sataa sakeanaan lunta. Vielä ei ole uusi lumi vanhan surma, vaan pian sekin aika koittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole vielä uusi lumi vanhan surma, päälle kinostuu. Levitin tuhkaa pitkin kasvimaata jotta lumi sulaisi nopeammin auringossa. Kaikki keinot sallittuja kevään nopeuttamiseksi.

   Poista
 5. Tänään täälläpäin paistoi niin aurinko ja linnut visersi,että iski niin kova kevät kaipuu. Ihana kisu teillä. Totta tomaattien taimien hypistely,se tuoksu on niin ihana. Itsellä sormet syyhyää jo puutarha hommiin ja kasvihuoneelle. Jestas täällä lunta niin valtaisasti että kasvihuoneelle napaan asti lunta. Ehkä nää sulaa toivon mukaan äkkiä pois. Mukavaa puuhastelua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo on meidän "pikkuinen" :) Sormet syyhyää täälläkin, halu puutarhatöihin on kova.

   Poista
 6. Asian ytimessä, noitahan me kaivataan, tomaatin taimien ja mullan tuoksua, fyysisen tekemisen tuntua kropassa ja puutarhamyymälöiden tunnelmaa! Oi, tulisi jo kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku sanoisi hulluksi kun on ikävä fyysistä työtä ja lapiota :D

   Poista
 7. Allekirjoitan kissoja lukuunottamatta nämä kaikki. Oijoi sitä tunnetta, kun routa on vihdoin sulanut ja lapio uppoaa kevyesti maahan! Mnäkään en oikein ole päässyt nettitilaamisen makuun, kun taimimyymälässä on niin kiva hypistellä ja vertailla taimia. Hetki vielä ja sitten pääseekin jo tositoimiin :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat on aika rasittavia sisällä kun eivät ulkoile nyt yhtään. Kesällä helpottaa kun reviiri taas laajenee ulkotiloihin. Siemeniä vielä ehkä voi tilata netistä mutta taimeni haluan valkata itse. Erikoisuuksien kohdalla voi joustaa :)

   Poista
 8. Samat haaveet täälläkin. Minäkin voisin tänä vuonna testata noita suursäkkejä. Suunnitelmieni mukaan ne saattaisivat olla tänä vuonna parempi vaihtoehto kuin kokonainen kuormallinen irtomultaa. Ainakin sen pitäisi tällä kertaa olla rikatonta. Myös hevosen lantaa tekisi nyt mieleni tilata ihan säkkitavarana. Lantahaaveita siis😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lantahaaveita on minullakin, pari välivuotta on ollut ja viime vuonna huomasin että lannalle olisi taas tilausta. Minulla on ollut kiva hevosenpitäjä jolta olen saanut hyvää lantaa, toki rikkoja tulee mukana mutta sille ei voi mitään. Suursäkkien multa oli yllättävän rikatonta, olin täysin tyytyväinen tilaukseen. Hiukan sai nähdä vaivaa toimittajien vertailussa. Kolmen säkin toimitus oli muistaakseeni 40e pihaan tuotuna, ei paha.

   Poista
 9. Kevään kaipuu nostaa jo täälläkin päätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukauden päästä kevät on jo ihan nurkan takana, sen kun vielä jaksaa.

   Poista
 10. Kevään kaipuuseen liittyy todella paljon konkreettisia asioita. Onneksi aika kuluu ja päivien pitenemisen myötä myös auringon voima sulattaa lumia.

  VastaaPoista
 11. Juu, voitaisiin puolestani jo siirtyä tuohon vaiheeseen vuodesta. :)

  VastaaPoista
 12. Mitä ihania kevätpuuhia! Melkein tunnen tomaattien taimien tuoksun nenässäni:)

  VastaaPoista
 13. Heippa, tuolla erään toisen blogin keskusteluissa oli puhetta noita Bilteman sinkkisistä taimilaatikoista. En tiedä kävitkö niitä katsomassa, mutta itse tilasin netistä ja sain ne. En vaan täysin ymmärrä, miten niitä käytetään, sillä niissä pikkuruukuissa ei ole pohjia. Ehkä niissä pitää käyttää niitä turvenappeja?! Oletko itse nähnyt niitä jo?

  VastaaPoista
 14. Oletko jo käynyt katsomassa Biltemassa niitä sinkkisiä kylvöalustoja pikkuruukuilla, joista oli puhe toisessa blogissa? Itse tilasin ja kun ne tulivat, hämmästyin ettei niissä ruukuissa ole pohjaa ollenkaan. Mitenkähän niitä käytetään, niiden turvenappien ympärillä ilmeisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käynyt, nyt ei ole ollut niin kauaksi muuta asiaa. Ja en taida edes käydä jos ovat pohjattomia. Ehkä niitä on tarkoitus kastella esim. alustan kautta ja silloin pohjattomuus on hyvä?

   Poista

Kiitos kommenteista :)