tiistai 25. elokuuta 2020

Pörriäisten pörinät

 Sain Sirkulta Kukkia & Haaveita-blogista haasteen osallistua Kuvaa kimalainen-haasteeseen. Kiitos vain Sirkku haasteesta sillä sen ansiosta tuli katseltua kimalaisia tarkemmalla silmällä. Muutaman toisistaan erinäköisen löysin. Kimalaisilla on selkeästi suosikkikasvinsa, ukonhattu on niistä ehkä ykkönen tällä hetkellä mutta kimalaisen kuvaaminen ukonhatuilla on minun kameralle mahdoton tehtävä. Onneksi niitä pörisi muillakin kasveilla. Ja koska en osaa tunnistaa kimalaislajeja ei niitä tässä postauksessa ole, voi olla ettei kaikki pörisijät ole edes kimalaisia.

Tämä pehmopylly tykkäsi iisopeista. Iisoppi on näille kestosuosikki, sanoisin iisopin olevan yksi parhaista kasvaista pörriäisten mielestä oman kokemukseni mukaan.


Hieman erinäköinen yksilö jonka karvapeffa on oranssi.
Sinipiikkiputki oli selkeästi suurempien lajien mieleen, näitä ei paljoa näkynyt muissa kasveissa.
Useampi yksilö ahkeroimassa.
Tässä on nukahdettu rantakukan kukkaan. Ehkä siinä pidettiin taukoa ennen urakan loppuun saattamista.
Epäselvä kuva mutta parempaa en saanut sillä näillä oli kova kiire.
Pojan keväällä tekemä vuokrakasarmi on saanut asukkaita. Seuraavaa ötökkähotellia varten on hyvä seurata minkä kokoiset reiät ovat parhaita ja suosittuja.
Myös onttoihin kasvien osiin on tehty kotia. Niistäkin on huomio että vain tietyn kokoiset ovat kelvanneet näille vuokralaisille.

Ei puutarhassa pelkkää pörinää ollut, oli myös siipien havinaa. Etenkin näissä piparmintuissa.

En laita haastetta eteenpäin kenellekään tietylle mut voit napata sen tästä jos haluat.

Haasteen laittoi alulle Minna Hiidenkivi-blogista.9 kommenttia:

 1. Ihana nähdä kuvia etenkin tuosta hyönteishotellista, se on muutenkin niin hieno ja on niin kiehtovaa nähdä, kun nuo kolot ja korret kelpaavat! Tutkin yhden postauksen innostamana omaa hyönteishotelliani pari kuukautta sitten, täytyykin mennä taas tutkimaan, näkyykö siellä mitään muutoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hieno hotelli ja kiva oli näyttää pojalle sen toimivan. Itse olin hyvin skeptinen sen suhteen saako hotelli asukkaita koska täällä maalla riittää hyviä olosuhteita muutoinkin. Olen erittäin positiivisesti yllättynyt siitä miten paljon tuolla on jo asukkaita.

   Poista
 2. Hienoja pörriäiskuvia ❤ Hieno hotelli ja mahtavaa, että hotelliin on tullut asukkaita. Pitääpä kurkata, mikä on meidän pihan hotellien asukastilanne. Mukava seurata pörriäisten ja ötököiden elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen oikein tyytyväinen asukkaiden tuloon. Tuntui että ne ilmestyivät ihan yhtäkkiä.

   Poista
 3. Hienoa, että sinäkin osallistuit haasteeseen, vaikka kimalaisia onkin haastavaa kuvata. Toisen kuvan oranssipeffainen, keltakaulurinen pörisijä taitaa olla pensaskimalainen, tuosta rantakukkaan nukahtaneesta oranssipyllystä en osaa sanoa, kun saman näköisiä on muitakin. Kiva, että hyönteishotellikin on saanut asukkaita. Meillä selvästi suosituimpia ovat 4-6-milliset kolot, mutta kyllä 8-10-millisillekin löytyy kysyntää. Siitä isommat eivät ole menneet kaupaksi, tosin saattaahan niissäkin käydä joku otus yöpymässä. Lisään postauksesi listan jatkoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva haaste vaikka yhtään kimalaista en tunnista. Nyt syksyllä pitää kerätä lisää onttoja putkia ja tehdä hotelli pelkästään niistä.

   Poista
 4. Mukava haaste. Nyt muutamissa perennoissa käy tosiaan kova kuhina ja siipien suhina. Minulla ei vieläkään ole yhtään hotellia 😣

  VastaaPoista
 5. Opiskelin tänään kimalaisasiaa. Oli vähän ällistyttävää lukea, että kaikki muut kimalaiset kuolevat nyt loppukesällä paitsi kuningatar, joka talvehtii kantojen koloissa maan alla tai ojien penkoissa. Jossain tekstissä sanottiin, että nuo nyt kukissa pörräävät työläiset syövät itsensä hengiltä... Rupesi katsomaan niitä vähän eri silmällä kuin ennen.

  VastaaPoista
 6. Minulla myös hyönteishotelleissa on jotkut suuaukot muurattu umpeen. Olen huomannut joidenkin pörriäisten 'nukahtaneen' kuolleen? kukkiin. Mistähän moinen ilmiö? Pörriäisten menoa on kiva katsella.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)