lauantai 8. elokuuta 2020

Pink Annabelle ja muita puutarhan kasveja

Viime syksynä istutettu pallohortensia 'Pink Annebelle' kukkii komeasti. Pensas on hankittu Puutarha Tahvosilta viime syksyn bloggaajatapaamisessa, taisimme lähes kaikki hankkia oman pinkin pallopensaan.Jostain syystä en saa vaihdettu tekstin väriä takaisin mustaksi, bloggeri muunsi sen itsekseen siniseksi, pahoitteluni. Lisäksi tekstiin tulee alleviivaus enkä saa sitäkään pois. Onpa ärsyttävää. Annabellen kukat ovat hervottoman suuret, Jalo-kissa toimii kokovertailun mittana, se ei ole pieni kissa. Tuossa on kaksi eri hortensiaa, kukkien lukumäärä ei siten ole suuri per kasvi mutta onhan tämä silti hyvä ensimmäisen vuoden kukinnaksi.

Vähän laajempaa kuvaa 'Pink Annabelle' hortensiasta. Tykkään siitä paljonkin tuon keltaisen 'Aurea' happomarjan kanssa. Vasemmalla on valkoista kiiltoleimua ja sen vieressä kirjoukonhattu. 
Teksti mustaa jihuu mutta nyt en saa kuvia keskelle.

Punakärsämö on kukkinut jo jonkin aikaa ja siinä on vielä mukavasti kukkia tulossa nupuista päätellen.
Olen pari päivää tehnyt suurta kitkentää, voikukan pieniä alkuja on liikaa, niistä on hyvä hankkiutua eroon riittävän pieninä.

Lopuksi kuva jättikarhunputkesta joka on pölyttäjien mieleen. Siinä ei ole montaa pörriäistä kerralla mutta kokoa ajan niitä on, tyhjiä hetkiä ei montaa ole. Viime vuoden jättikarhunputkista ei tullut siementaimia, toivottavasti tänä vuonna tulee, olen ehdottomasti tämän kasvin ystävä.

Tähän on pakko lopettaa, en enää kestä tätä tekstin ja kuvien omalaatuista käytöstä.

P.s. osa tekstistä on muuttunut linkeiksi, menevät kuviin kun tekstiä klikkaa. Ja muutakin omituista on, nyt onnistui keskittää kuvat mutta ei tekstiä.

20 kommenttia:

 1. Kyllä tuo salaperäinen kasvi näyttää joltain ihan oikealta puutarhakasvilta eikä rikkaruoholta. Päivänliljoissa on vähän samantapaiset lehdet. Itsellä ilmestyi mökkipihan rantaan jostain kurjenmiekka, joka on levinnyt kesän kesän jälkeen. Mistä lie tullut. Kyllä kaikki tekstisi olivat mustia eikä ylimääräisiä linkkejä näkynyt. Blogger elää koko ajan. Joka kerta siinä on joku asia muuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttävää tuo bloggerin käytös, joka kerta kun käyttää niin on jotain muutosta. Pienenä tuo mysteerikasvi muistutti vielä enemmän päivänliljaa, se olikin yksi syy miksi en poistanut sitä. Mutta lehdet on ohuemmat, heinämäisemmät kuin päivänliljalla.

   Poista
 2. Pink Annabellesi on upean näköinen. Omani, niinikään viime kesänä Tahvosilta ostettu, kukkii paljon pienemmin kukin. Itse puskalla on sen sijaan korkeutta melkoisesti.
  Palasin hetken kokeilun jälkeen kesäkuussa takaisin vanhaan bloggeriin. Viikolla minut siirrettiin automaattisesti uuteen versioon. Se toimii nyt nopeammin ja yksinkertaisemmin, kuin kesäkuussa. Jotain omituisuuksia edelleen on, enkä tuskiin kaikkiin ole vielä edes ehtinyt törmätä. Useamman kuvan samanaikaisesti lataamalla kuvat menevät ihan outoon järjestykseen, jolloin haluamiinsa paikkoihin saadakseen kuvia täytyy ladata uudelleen. Tekstin muotoilussakin on taas opettelemista. Ihan hyvältä ja selkeältä sinun tekstisi näin lukijalle näyttää. Kaikki tekstivärit ovat mustaa, eikä ole alleviivauksia.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annabelle oli vielä keväällä surkea, ajattelin että toinen pensaista ei edes selviä hengissä ja nyt kukkivat noin hienosti. Teksti on oikean värinen mutta kun vie kursorin tekstin päälle niin tulee alleviivaukset eli jostain kumman syystä teksteistä tuli linkki vaikka kuinka yritin kirjoittaa niitä normaalisti. Ehkä ensi kerralla toimii taas paremmin.

   Poista
 3. Kauniisti kukkiva Pink Annabelle.
  Mysteerikasvi näyttää hieman keltakurjenmiekan alulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huomenna vertaan mysteerikasvia keltakurjenmiekkaan, ne eivät kyllä muualla pihassani kasva noin komean tuuheiksi.

   Poista
  2. Vertasin tänään keltakurjenmiekkaan, kovin samannäköiset lehdet joten hauska nähdä onko tuo keltakurjenmiekka vai jotain vastaavaa.

   Poista
 4. Nyt mobiiliversiossa pystykuvat ovat isoja ja vääristyvät. Tekstissä ei näkynyt oikkuja, paitsi toisen kuvan alta teksti lähti eri tavalla. Opettelua on uuden bloggerin kanssa.
  Hieno on Pink Annabella. Miten kukkivat ne pallohortensiat, jotka silloin ostit siitä hyvästä syysalesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, hyvä tietää tuokin että tökkii mobiiliversiossa. Opettelua ja tuntuu blogger muuttuvan parin päivän välein, yksi botti korjattu niin tulee kaksi uutta tilalle.
   Alehortensia kukkivat hyvin vähän, vain pariin on tulossa kukkia, vaatii vielä 1-2 vuotta ennen kuin ovat juurtuneet hyvin.

   Poista
 5. Ihana Pinkki Annabelle 😍

  VastaaPoista
 6. Sinun Pink Annabelle on kasvanut hienosti. Minulla on nyt kukinto pinkeissä tullut suuremmaksi, vielä 1-2 viikkoa sitten se oli todella huomattavasti pienempi kuin vaaleilla Annabelleilla.
  Kuten toiset jo totesivat, teksti näyttää mustalta, eikä siinä ole kummallisuuksia. Minä totesin uusimmassa postauksessani saman kuin sinä eli en saanut pystyssä olevaa kuvaa siirrettyä keskelle, vaan se jäi hassusti reunaan. Omituista. Aika paljon sain tehdä tunnisteiden kanssa töitä, mutta lopuksi sain ne oikein. Edellisillä kerroilla ei ollut tämänkaltaista vaikeutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä jossain välissä uusi blogger käyttäytyi paremmin, nyt on menty huonompaan suuntaan. Tunnisteiden kanssa on ollut minullakin ongelmia, nyt toimi ihme ja kumma hyvin.

   Poista
 7. Upea 'Pink Annabelle'. Bloggeriin on ilmestynyt taas uusia vikoja. Minullekin meinasi yhteen kuvaan tulla samanlainen linkkiteksti, mutta sain sen pois, kun löin kuvan ylä- ja alapuolille enterillä yhden tyhjän rivin, jotka sitten poistin kun teksti oli oikein. Hankalampi on saada kuvat keskitettyä, jos ne menevät itsekseen vasempaan laitaan. Melkein kaikkiin ongelmiin auttaa tuo enter-kikkailu ja joskus myös se, että leikkaa kuvan ctrl+x -yhdistelmällä ja laittaa kursorin vilkkumaan siihen, mihin kuvan haluaa. Seuraavaksi pitää sieltä ylhäältä käydä valitsemassa tekstin paikaksi keskitetty ja vasta sitten, kun kursori vilkkuu oikeassa kohdassa, liittää kuvan ctrl+v -yhdistelmällä. Se ei ole vielä kertaakaan pettänyt *koputtaa puuta*. Luulen, että korjaavat bloggerin ongelmia, mutta samalla luovat vahingossa uusia aikaiseksi. Toivottavasti pian asettuu. Ainakin kuvien siirto sujuu nyt nopeammin kuin kesäkuussa. Hieno tuo Viron laukka! Minunkin pitäisi kitkeä voikukan siementaimia. Jos ne nyt jättää kokoa kasvamaan, niin ei niille pian enää mahda mitään ilman työkaluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pink Annabelle on kaunis, oikein hyvä lisä puutarhan hortensioihin. Aikamoista kikkailua bloggerin kanssa.

   Poista
 8. Pink Annabelle on sinulla tosi komea yhden vuoden kukinnallaan. Minulla taitaa olla myös tämä sama hortensia. Ihana tämä sinun laukkasi mikä ei kuihduta lehtiään. Minulla on myös yksi laukka mikä ei myöskään kuihduta lehtiään Týristä ostettu. Muistaakseni sen nimi oli Ohatanlaukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Ohotanlaukka, sitä löytyy minultakin. Tykkään siitäkin todella paljon, ei ruskistuta lehtiä ja kukka on kaunis kuihduttuaankin. Tätä myivät Türissa nimellä narsissilehtinen laukka.

   Poista
 9. Pink Annabelleä ei voi kuin ihailla, mahtavat kukinnot! Bloggeri haastaa nyt meitä, ei ollenkaan mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan mukavaa, tänään toimi sitten täysin moitteettomasti.

   Poista
 10. Upea tuo Pink Annabelle, ehkä hieman harmittaa etten ostanut sitä Tahvosilta. En kyllä tiedä mihin sen olisin laittanut, mutta eiköhän sille olisi joku paikka löytynyt.
  Olen kaksi kertaa kokeillut uutta Bloggeria, mutta vain todetakseni että se tuo kuvat väärässä järjestyksessä ja olen vaihtanut samantien takaisin vanhaan. Mietin aina etukäteen kuvajärjestyksen ja numeroin kuvat sen mukaan, kuvien siirtely Bloggerissa on ollut haastellista jo ennestään, joten en ole lähtenyt kokeilemaan onnea ja menettämään hermoja tämän uuden version kanssa. Harmillisen keskeneräisen version ovat laittaneet ulos.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)