tiistai 21. toukokuuta 2019

Pieniä huomioita

Etenkin keväisin kaiken puutarha kiireen keskellä pitää muistaa tehdä pieniä huomioita, keskittyä yksityiskohtiin ja vaatimattomaan kauneuteen.
 Yksinäistä narsissia kuvatessani huomasin sen sisällä olevan elämää. Mikä lie hämähäkkihän se siellä.
 Kitkiessä pitää olla tarkkana ja kohdistaa katse pieniin. Tämä on todennäköisesti pieni pallaksenpionin taimi. Kylvin yhden arboretumin kiven kylkeen pionin siemeniä pari vuotta sitten ja nähtävästi yksi niistä on itänyt ja kasvattanut ensimmäisen lehden. Tämä antaa suuresti toivoa keväällä tehtyjen pionikylvöjen suhteen.
 Oletko koskaan huomannut miten sievä pilkkumekko on sinikämmenenen kukalla ennen sen avautumista? Onneksi kumarruin kukan tasolle ja huomasin tämänkin ihmeen.
 Kyynelhyasintti on vaatimattomista vaatimattomin. Vihreä kukinto ei itseään huutele. Mutta miten kaunis se onkaan läheltä katsottuna, kuin pieniä kelloja täynnä.
 Kameran tarkennus ei aina pelaa mutta kyllähän tästä näkee miten pienen sievät on ruusomenapuun Malus floribunda kukkanuput, täyttä ruusunpunaa.
Puutarhassa kukkii sydämiä, tämä on se kaunein versio vaikka en nimeään tiedäkään.

Pienesti täällä toivotaan vettä, lähinnä jotta sade huuhtoisi siitepölyt pois ja puhdistaisi ilman.

16 kommenttia:

 1. Kauniita yksityiskohtia. Välillä niitä huomaa vasta valokuvista. Sadetta täälläkin odotellaan. Eilen tuli pari pisaraa, jos nyt saisi kunnon kuuron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi huomasin hämähäkin ajoissa, en mennyt nuuhkimaan narsissia, en ole oikein hämähäkkien ystävä, yritän opetella sietämään niitä. Yöllä tuli meillä pari pisaraa mutta ei vielä riittävästi.

   Poista
 2. Ihania pikku juttuja, luonnon muodot ja värit eivät lakkaa hämmästyttämästä. Miten jollakin kasvilla voi olla sydämenmuotoinen kukka! Kukkahämähäkeistä jotkut ovat käsittääkseni tuollaisia erikoisen värisiä, kuten kirkkaanvihreitä tai valkoisia. Aika hienoja tyyppejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnon monimuotoisuus ja sen kauneus on käsittämätöntä. Taitaa muuten olla joku kukkahämähäkki, maastoutuu todella hyvin narsissin sisuksiin.

   Poista
 3. Hauskoja ja kauniita tarkennuksia olet löytänyt ja ihana yllätys tuo pioni! Toivoa siis on : ) Sade olisi oikein tervetullut, viime yön ripsaisut vaan levittivät siitepölyä rumasti. Saisi tulla sellainen kunnolla huuhtova versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni oli melkoinen yllätys, nyt sitä pitää varjella tarkasti. sama kävi meillä, siitepölyt näkyvät entistä paremmin tai pahemmin, kummin haluaa sanoa.

   Poista
 4. Kauniita yksityiskohtia tosiaan! Miten ihana näitä on löytää kesken muiden puuhien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhassa löytyy paljon pientä ja kaunista kunhan hetken malttaa katsella tarkkaan.

   Poista
 5. Itse tykkään kurkkia kasveja lähietäisyydeltä, niistä saa siten paljon enemmän irti. Kauniita kukkijoita sinäkin olet saanut kuvattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähietäisyydestä saa uusia ulottuvuuksia puutarhaan, näkee paljon paljon enemmän.

   Poista
 6. Ne sateet tulivat taas meille. Eilen satoi ihan kunnolla tunnin kuuron, tänään alkoi ennen yhdeksää ja edelleen sataa. Tosin nyt on jo laantumaan päin. Sopivasti juuri silloin kun olisi isäntäkin ollut vapaana pihahommiin. Kai tässä on pian kosteikkokin perustettava :D Kauniita yksityiskohtia. Puiden kukkanuput ovat hurmaavia, omenapuissakin on usein kauniin vaaleanpunaiset nuput, vaikka kukka olisikin sitten valkoinen. Sinikämmen on niin kaunis <3 Sekin on hankintalistallani ihan alkupässä. Mukavaa viikkoa! Yritän manata osan sateista sinne päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tullut vettä kuin ripaus, ukkonen on jylissyt kyllä kierrellen ympärillä jo tunteja. Nyt taivas selkenee joten taas jäätiin ilman oikeaa sadetta. Omenapuissa nuput on melkeinpä kauniimmat kuin avautunut kukka.

   Poista
 7. Hienon värinen kukka tuossa ruusuomenapuussa. Onko se syötävä vai koriste omppu ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristeomenapuu on, ostin sen vuosia sitten Mustilan arboretumista, nyt kukkii ensimmäistä kertaa.

   Poista
 8. Onni ja kauneus on pienissä jutuissa. Ja niitä ei huomaa, kuin pysähtyessä ihmettelemään ja kitkiessä. Ihana, kun tallensit meille näitä suloisia yksityiskohtia.
  Tuo viimeisen kuvan pikkusydän on aivan unelman värinen. En ole koskaan nähnyt tuotä väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes muista mistä pikkusydän on ostettu, sen väri on todella herkullinen, myös lehdet on erikoiset, ne ovat harmaanvihreät. Onneksi sekin leviää, kohta sitä saisi istutettua muuallekin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)