lauantai 11. toukokuuta 2019

Ennen sadetta

Iltapäivästä saapuvaksi ennustettu saderintama todella saapui, on satanut taukoamatta ja reilusti. Olisi ollut muutama kasvi istutettavana mutta ihan noin kovaan sateeseen en mene edes taimien vuoksi. Ehkä ne pärjäävät huomiseen.
 Aamulla mietin mitä tänään puutarhassa haahuilun lisäksi. Uhkaavasta sateesta huolimatta päätin pestä kasvihuoneen sillä mies sai eilen korjattua viime kesänä hajonneen ikkunan. Taimet pääsee kasvihuoneeseen luultavammin viikon päästä jos sääennusteet pitävät paikkansa, sitten on pahimmat kylmät yöt ohi.
 Haahuillessa otin muutaman vinksahtaneen kuvan kun huomasin lilan ja keltaisen olevan ihan kivat värit myös yhdessä.
 Näiden assyrianpikarililjojen fritillaria uva-vulpis kanssa pitää mennä vuoteen 2016 saakka jolloin ne on istutettu. Niitä ei nimittäin näkynyt viime vuonna ollenkaan ja luulin niiden jo hävinneen. Nyt niitä nousi neljä. Aina on kiva huomata, että toivoa ei kannata heittää, kadonnut kasvi voikin pitää vain välivuotta.
 Hyasintti 'Gipsy Queen' on puutarhan tämän hetken kuningatar. Näitä ehdottomasti lisää jos vain syksyllä löytyy myytävänä. Väri on jännä, kuin lohenpunainen mutta ei kuitenkaan. Ehkä sekoitus lohta, persikkaa ja vaaleanpunaista.
 Pihapiirimessuilta Porkkalan kartanon myyntipisteestä ostettu kerrottu valkovuokko on avannut ensimmäisen kukkansa. Toivottavasti viihtyy ja leviää.
 Kohta on tulppaanikausi parhaimmillaan. Talon kivijalan vieressä kasvavat tulppaanit kukkivat lämpimän paikan takia ensimmäisinä. Tässä tulppaanit kestävät hyvin ja kukkivat uudestaan vaikka en ole koskaan nostanut niitä ylös. Paikka on kesäisin rutikuiva.
Pakko laittaa taas yksi kuva tästä monsteriesikostani joka ei aio lopettaa kukintaansa lainkaan. Selvisi vanhoja kuvia selatessa mistä olen esikon hankkinut. Enpä olisi muuten muistanut, että ostin sen vuosi sitten talvella Tallinasta ruokakaupasta itselleni naistenpäivän kunniaksi.

Huomenna juhlitaan äitejä, sen kunniaksi ostin tänään itselleni näsiän ja pari muutakin kasvia. Näsiä on ollut pitkäaikainen haave ja nyt se löytyi toisen puutarhaharrastajan pihasta hyvin edullisesti.

21 kommenttia:

  1. Kauniita kukkijoita. Upeanvärinen hyasintti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään kukkijat on kauniita, mukava ajatella ,että niitä pääsee syksyllä laittamaan lisää.

      Poista
  2. Teillä onkin sitten tullut kunnolla sadetta, tänne ei mitään eilen eikä tänään. Ehkä huomenna sitten...
    Gipsy Queen on todella upea, hienot kukinnot sinulla niissä! Luulen, että olen istuttanut ne liian varjoon, sillä vaikka niissä joku kitulias kukka näkyy vielä monen vuoden jälkeen, ovat paahteisella paikalla kasvavat hyasintit kaikki paljon paremmassa vedossa. Lukuun ottamatta jotakin kerrottukukkaista erikoisuutta, joka ei ikinä ollutkaan mikään hyväkasvuinen.
    Mainio äitienpäivälahja, loisto-ostos! Näsiä on niin ihana ja kukkii ehkä aina juuri äitienpäivänä.
    Upea tuo tulppaaniloisto kivijalan vierellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piha lainehtii, niin paljon on tullut vettä. Harmi etten tajunnut laittaa sademittaria, sanoisin että vähintään 20-30mm on tullut. Minun Gipsyt on lähes koko päivän auringossa, luulen myös hyasinttien tarvitsevan runsaasti aurinkoa. Näsiä on kaunis, tosin voi mennä vielä vuosia ennen kuin omani kukkii.

      Poista
  3. Ihania kevätkukkijoita teillä jo vaikka kuinka!
    Tuo hyasintti on aivan upean värinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kevät pitkällä, sade sai kasvit ja etenkin nurmikon huimaan kasvuun ja nyt tuntuu että kasvit harppasivat taas lisää.

      Poista
  4. Upeat Gipsy hyasintit, ihan huikea väri! Samoin tuo sinun esikkosi, olipas se hyvä ostos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikko oli hyvä ostos, olisi pitänyt ostaa enemmänkin :)

      Poista
  5. Ihania värejä..ai ai. Meillä kävi fasaanit pihassa, nostivat tulppaaneja ja krookuksia, kyllä harmittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fasaanit voi kuulemma olla melkoisia tuholaisia kun nyppivät kasveja ruokaa etsiessään.

      Poista
  6. Wonderful pictures. I loved all the photos, but I especially liked the last one is divine.
    Greetings
    Maria
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Maria, last one is primula, I bought it last year.

      Poista
  7. Hyasinttisi ovat hienoja ja erikoisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos oikein muistan niin taisinn ostaa nuo Honkkarista, toivottavasti syksyllä saa lisää.

      Poista
  8. On taas kaunista kukkaloistoa postaus tulvillaan! Kerrottu valkovuokko ja tuo esikko ovat niin ihanat <3 Täälläkin on satanut pari vuorokautta melkein putkeen, eilen oli muutama tunti satamatta päivällä, mutta muuten on tullut vettä yli oman tarpeen. Nyt näyttäisi sää hiljalleen kirkastuvan. Ihanaa äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivasti äitinepäivästä tuli sateeton päivä täällä, eilisen ja yön sateissa oli ihan riittävästi mutta kyllä sade teki puutarhalle hyvää.

      Poista
  9. Hieno lilan ja vaaleankeltaisen yhdistelmä, puhuttelee minua kovasti. Ja ihanasti kukkivat tulppaanit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liila ja vaaleankeltainen on kiva, pitää muistaa väriyhdistelmä esim. vaaleankeltaisen kulleron kanssa.

      Poista
  10. Hieno esikko-ostos ruokakaupasta. Meilläkin eilen satoi, nyt paikoin savimaa oli aika vetistä. Istutuksia oli kuitenkin helppo tehdä, kun maata ei tarvinnut kastella juuri lainkaan.
    Minäkin tein äitienpäiväostoksen puutarhamyymälästä itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lits läts sanoi nurmikko tänään kun sen päällä käveli, vettä tuli monen viikon edestä. Ruokakauppojen esikoita olisi kiva ostella enemmänkin mutta niiden elossa pitäminen istuttamiseen saakka on hankalaa.

      Poista

Kiitos kommenteista :)