keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Viimeisiä

Kasvihuone antaa vielä reilusti tomaatteja, viikon sisään olen kerännyt niitä yli viisi litraa. Keitellyt isoista tomaateista tomaattisosetta pakastimeen, pienet on napsittu pöydältä suoraan suuhun.
 Muutama litra tomaatteja vielä tulee jos vain sää pysyy plussan puolella. Satokausi lähenee loppuaan tomaattienkin osalta.
 Pensastomaateissa oli enää muutama raakile joten tyhjensin kaikki ämpärit kompostiin ja pinosin odottelemaan kottikärrykyytiä puutarhavarastoon. Ensi keväänä sitten uudet tomaatit. Lajikkeisiin olin tyytyväinen, siemeniä taisi jäädä tulevallekin kaudelle.
 Kesäkurpitsat ovat kasvaneet muhkeiksi pensaiksi, satoakin niistä tulee vielä mutta taidan jo kiikuttaa pensaat kompostiin. Harkinnassa on vähentää kesäkurpitsojen laatikoiden määrä kahdesta yhteen laatikkoon ja laittaa vapautuva laatikko mansikalle.
 Rantakukka on kukkinut todella pitkään, sinnittelee top 3 viimeisen kukkivan perennan joukossa. Toiset sanoo tämän leviävän kovasti mutta minulla ei ole tehnyt ainuttakaan siementaimea.
 Joutsenet ovat saapuneet viereiselle pellolle. Tällä kertaa olivat kauempana mutta viikonloppuna olivat tosi lähellä puutarhaa. Hanhia pellolla ei ole vielä näkynyt, kurkia on ollut muutamia.
Illan viimeisenä työnä poistin kasvimaalta loputkin herneet. Satoa tuli pari litraa. Maku näissä oli sellainen ettei niitä tuoreena tehnyt mieli syödä, mutta pakastimeen kelpaavat vaikka keittoihin laitettavaksi. Miehelle sanoin, että mausta puuttuu kesän lämpö ja aurinko.

Vaikka tänään oli ihan mielettömän lämmin päivä, ysiltä illalla näytti mittari vielä +16,5 astetta lämmintä ulkona. En valita, oikein mukava lämpötila syyskuulle.

8 kommenttia:

  1. Eilen oli tosiaan lämmin päivä ja täällä oli vielä illalla kymmenen jälkeen 15 astetta. Sateisen sään hyvä puoli. Rantakukka on meilläkin pysynyt kiltisti paikoillaan. Se onkin hieno syksyn kukkija. Muuttolintujen kerääntyminen parviksi herättää haikeita tunteita kesän loppumisesta. Onneksi vielä on melko vehreää ja värikästä. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan lämpöisiä syyspäiviä on ollut. Rantakukka on kiva, kukkii pitkään. Kiitos samoin, mukavaa loppuviikkoa.

      Poista
  2. Joutsenten ja hanhien muuttoa en ole vielä nähnyt, kurkien kylläkin. Haikealta tuntuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haikeaa mutta silti odotan joka syksy pellolle saapuvia lintuja. Tänäänkin piti ensimmäisenä aamulla kurkistaa ja töistä tullessa näkyykö joutsenia pellolla.

      Poista
  3. Niin se vaan ikävä kyllä talvi tekee tuloaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tekee, tämä lämpö saa hetkeksi huijaamaan itseään ikuisesta lämmöstä.

      Poista
  4. Tiedätkö onko tuo rantakukka luonnonvaraista vai kenties ulkomamista alkuperää. Meillä on ihan kotimaista ja ojanpenkalta saatua, ja se on levinnyt siemenistä. Onneksi kuitenkin hillitysti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuperämaata en muista, olen ostanut sen taimimyymälästä, voi olla että on jalostettua ja siksi ei niin leviä luonnonkantaan verrattuna.

      Poista

Kiitos kommenteista :)