perjantai 7. syyskuuta 2018

Tulppaanimaniaa

Viime syksynä en istuttanut kuin pussillisen kasvitieteellisiä tulppaaneja, keskityin pikkusipuleihin joita tuli laitettua maahan satoja. Tänä syksynä on vuorossa tulppaanien lisäys. Niinpä marssin heti tänään kahden päivän koulutuksesta päästyäni Lidliin peläten ettei mitään ei ole enää jäljellä koska en päässyt ostoksille heti torstaina kun sipulit tulivat myymälöihin. Huh miten helpottavaa, vielä oli jotain jäljellä.
 Ostin kolme pussia 'van Eijk'-tulppaaneja. Tavallisia, 'Salmon van Eijk' ja 'Mystic van Eijk'. Arboretumissa on näitä ennestäänkin ja siellä ovat kukkineet jo useamman vuoden perättäin taantumatta. Näistä yksi pussi tuli arboretumiin, yksi uuteen penkkiin yläpihalle ja yksi tulee talon kivijalan viereen. 2kg sipuleita oli n. 68 sipulia per pussi. Erittäin edullisia ja laadultaan hyviä. Niinpä taidan huomenna hakea yhden pussin lisää, ei näitä voi olla liikaa.
 Hankkijalla oli hyvä valikoima sipuleita. Kivijalan viereen ostin 'Finola' lajiketta kokeiluun vaikka nämä kerrotut taantuvatkin helpommin.
 Vaikka tänä vuonna panostan tulppaaneihin niin muutakin on löytynyt kuten napolinlaukkaa ja rusolaukkaa. Kummastakaan ei ole aiempaa kokemusta.
Lildistä ostin tulppaanien lisäksi tähtilaukkaa, ihania pinkkejä hyasinttejä, keltaisia ja liiloja krookuksia ja tietysti pallerolaukkaa. istuttamista riittää viikonloppuna, onneksi kaikille on olemassa oma selkeä paikkansa.

Syksyn kukkasipuliostokset olivat nyt tässä ellei sitten alennusmyynneistä löydy jotain oikein kivaa.

23 kommenttia:

  1. Ihanat löydöt! Voi hitsi, nytkö ne tulivat, en pääse kylille Lidlin ääreen pariin viikkoon, sitten ei varmaan ole enää juuri mitään jäljellä. Mutta täytyy tietysti tsekata... ;-)
    Van Eijk oli muuten minullakin joskus ja kukki kivasti ainakin parina vuonna peräjälkeen. Kiva sävy siinä, mutta tuossa sinun satsissasi on noita mielenkiintoisia muunnoksiakin! Finola on aivan ihanan värinen, samoin kuin pikku laukat. Luulisin, että viihtyvät melko kuivassa, mutta ehkä kannattaa guuglettaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko on käydä vielä toisessakin myymälässä katsomassa mitä on jäljellä. Ennen noissa isoissa säkeissä ei ole ollut lajikkeen nimeä, kiva että ovat lisänneet sen. Laukat laitoin tavalliseen perennapenkkiin, tosin kohopenkkiin, sen kuivempaa paikkaa ei oikein ole paitsi rinnepuutarha mutta se on taas liian varjoinen.

      Poista
  2. Minäkin kävin Lidlissä sipuliostoksilla . Ostin narsisseja ja laukkoja. Edullisia olivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Narsisseja jo pitelin käsissäni mutta sitten jätin ostamatta. Jostain syystä ne menestyy minulla jopa tulppaaneja huonommin.

      Poista
  3. Mukavat hankinnat! Kävinpä Lidlissä minäkin ja lopputuloksen voit arvata..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin arvata :D Mutta sitten on keväällä loisto sen mukainen. Yksi tuollainen 2kg:n säkki on tässä kohtaa muka tosi paljon, mutta kun tulppaanit ovat kukassa niin näyttää niin vähäiseltä että.

      Poista
  4. Samaisessa kaupassa kävin säästämässä jo torstai-aamuna. Pysyttelin mielestäni maltillisena. Vielä pari suunniteltua hankintaa uupuu, mutta onhan tässä vielä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On vielä aikaa, vielä on itsellä käymättä läpi Siemen- ja kone-liikkeen valikoima, sen tietää kun sinne astuu niin ilman sipuleita ei kotiin tule.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Nyt tuntuu ettei jaksaisi mitään istuttaa mutta keväällä työ palkitaan. Toivottavasti pääset ostoksille.

      Poista
  6. Oi, mikä määrä ihanuuksia sinulla on istutettavana siellä :) Minä ostin tuota samaa pallerolaukkaa (ja aika monta pussillista muitakin...). Vielä on miettimättä paikat kaikille ja muistaa jättää tilaa loppusyksyn poistomyyntisipuleille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaista tuli hamstrattua, laitoin jo tulppaanitkin maahan ettei vaan jää istuttamatta nuo kaikki ihanuudet.

      Poista
  7. Täällä vielä odotellaan pakettia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sen on jännittävää. Minä olen enemmän suoraan kaupasta ostaja, pitäisi kerran kokeilla netistä tilaamista.

      Poista
  8. Oi, mitä ihanuuksia. Liiterissä oli toki pakko käydä tarjontaa katselemassa... ja muutamia pusseja ostamassakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lidlin valikoima on vuodesta toiseen lähes sama mutta aina sieltä jotain löytyy.

      Poista
  9. Aika herkkuja. eikä edes hinnalla pilattuja.
    En päässyt Lidliin ja pikkaisen kyllä harmitti. Kokemuksesta tiedän, että sipulit menevät äkkiä meidän lähimmästä Liiteristä. Sinne on turha parin päivän jälkeen sipulireissua tehdä. Muutaman pussukan ostin Honkkarista ja muutama on tulossa nettikaupasta. Tänä syksynä en oikein pääse sipulihurmaan ja tiedän, että keväällä maltillisuus harmittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Honkkarissa oli kivasti sipuleita, yllättävän kiva valikoima. Minua vähän harmitti keväällä etten laittanut kuin pikkusipuleita, nyt on laitettu paljon tulppaaneja ja pikkusipuleita lisää.

      Poista
  10. Kävimpä siälä mäki :) Ja mones muuski kaupas :D Nyon ainaki pahin sipulikuumes taltutettu.

    VastaaPoista
  11. No nyt on hyvä setti! :) Hyvä määrä sipuleita, kauniita lajikkeita.. Taidan lähteä lähiLidliin tarkistamaan tarjonnan, olisiko vielä jotain jäljellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä, joskus on valikoimaa jäljellä, itsekin aion käydä vielä katsomassa löytyykö jotain.

      Poista
  12. Vasta tänään tein Lidlin keikan ja ihan kivasti sain lähes ostoskorin täyteen:) Hyvät ostokset teit, ihanaa kukkaloistoa siis luvassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)