sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kevätmessut 2018

Helsingin kevätmessut on kierretty. Mukanani oli pojista keskimmäinen, saatiin samalla laadukasta aikaa kahdestaan. Kolmisen tuntia kiertelimme ja sitten jalat oli ihan puhki. Kovin oli messut samanoloiset kuin viime vuonna. Tänä vuonna en pettynyt kun en mitään odottanut. Mitään erityisen kohahduttavaa en kohdannut mutta jotain kivaakin messuilta löytyi, kyllä siellä käynti on mukava kevään ja puutarhakauden aloitus.
 Yksinkertainen on kaunista. Kotipuutarha-lehden osasto oli messujen parasta antia. Mummola fiilistä, siitä minä pidän.
 Tämä Ruduksen kivilaatta on varmasti ollut messujen kuvatuimpia. Jos minulla olisi moderni kaupunkitalo niin tässä olisi se laatta jonka valitsisin terassille.
 Keudan opiskelijoiden toteuttama vihannesseinä oli kiva. Pisteessä sai harjoitella puiden ja pensaiden talvioksien tunnistusta, olipa muuten yllättävän hankalaa.
 Ideapihoissa muutama herkku, kuten tämä tuoli ja säleikköön sidotut päärynäpuut.
 Willab gardenin kasvihuoneiden osastolla piti tietysti käydä moikkaamassa Riinaa joka kirjoittaa Versoja Vaahteramäeltä-blogia. Yhteiskuvaa en ehtinyt meistä ottaa, osastolla kävi paljon väkeä ja piti jo laskea Riina töihinsä. Toiseenkin bloggaajaan törmäsin, Maatiaskanasen elämää-blogin Hiluun, osuimme kassajonoon yhtäaikaa.
Pieniä ostoksia tein, kuten nämä rautaiset puutarhakoristeet ja köynnöstuen. Näitä myyvällä osastolla oli kaikki tuotteet puoleen hintaan. Köynnöstuki maksoi kympin ja kolme tukikeppiä sai vitosella. Viimeinen ihana lintuhäkki lähti nenän edestä, se jäi vähän harmittamaan. Muut ostokset messuilta oli kaksi valkoista pikkutalvion taimea ja Omenapihan omenapuun taimi Punakaneli joka vartettiin siinä odottaessani. Kävipä varttaminen näppärästi ammattilaiselta.

Nyt on hyvä jatkaa oman puutarhan kanssa, on uusia ideoita takastaskussa ja köynnöstukikin odottamassa jonkun köynnöksen hengissä olemista.

21 kommenttia:

 1. Hyvät ostokset teit. Minä en tänä vuonna edes ajatellut lähteä kevätmessuille. Tulee kaikkia muita reissuja mm. lapsen harrastuksen takia, kiva olla välillä kotonakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tuntuu olevan joka vuosi tiukkojen aikataulujen aikaa. Ensi viikolla olen pari päivää pois kotoa koulutuksessa ja muitakin menoja riittää. Kotona oloa pitää myös olla.

   Poista
 2. Ihanat tuet hankit, ja kivoja kohtaamisia! Harmi, että missasin tilaisuuden tavata blogituttuja ja muita puutarhaihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja kohtaamisia, varmasti tuttuja bloggaajia saattoi olla enemmänkin mutta ihmisvilinässä ei kaikkia näe. Uusia tilaisuuksia tulee! Oletko tulossa Lahteen?

   Poista
  2. Valitettavasti en pääse sinnekään, nyyh!

   Poista
 3. Hitsi, kun ihan harmitti, kun olit jo kadonnut, kun sain ostokset maksettua. Oli kiva kuitenkin nähdä sinut, vaikkakin noin pikaisesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vetäydyttävä sivummalle pakkaamaan, siinä osastolla oli aikamoinen määrä ihmisiä, mutta kiva oli tavata vilaukseltakin.

   Poista
 4. Minäkin kävin siellä lauantaina ja vähän petyin siihen kuinka samanlaista tosiaan oli kuin viimevuonnakin. Ihan kiva siltä käydä ja muutamia mieluisia ostoksia tuli tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa on ja niin oli lapsellakin, kun saa teini-ikäisen lapsen seuraksi messuille niin ei voi olla huonot messut.

   Poista
 5. Loppumetreillä on messuilla hyvä käydä, niin saa edullisia ostoksia tehtyä. Köynnöstuki onkin tarpeellinen ostos! Itse en tänä vuonna messuille päässyt, paikkaan fiiliksiä parin viikon päästä Lahden messuilla. Mutta toisaalta lohduttavaa kuulla, että samantapaista kuin viime vuonna. Ja kun ei suuria odota, ei tule isoa pettymystäkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tästä lähtien on mentävä vikana päivänä vaikka jotenkin tuntuu että ekat päivät on hyviä. Sunnuntaina oli väkeä, jopa ajoittaista ruuhkaa, lauantaina taisi olla vielä enemmän väkeä. Köynnöstuki oli ostoslistalla muutenkin, hyvä kun löytyi. Lahteen olen minäkin menossa, ehkä tavataan.

   Poista
 6. Hienot köynnös- ja kasvituet. Viimeisen päivän herkkua ovat juuri nuo hyvät tarjoukset.
  Messuilla on kiva tavata tuttuja, vaikka kovin paljon aikaa ei olekaan turista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjouksia alkoi olla siellä sun täällä, mutta olin tiukkana kaikille juurakoille ja kukkasipuleille, nyt ei ole tarvetta niille.

   Poista
 7. Kauniit kasvituet ja puutarhakoristeet, hyvä löytö! Piipahdin messuilla pikaisesti perjantaina ja varsin samat tunnelmat kuin sulla, hyvin samantyyppistä antia kuin edellisvuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin samanlaista, jotain uuttakin. Mutta en voi sanoa että kaduttaa käynti, tuli ainakin tehtyä hyviä ostoksia.

   Poista
 8. Nuo sinun tuet ovat tosi upeita, juuri sellaisia, joista pidän itsekin - hyvät kaupat teit.

  Vinkkien lisäksi tuttujen tapaaminen on parasta messuantia! Olen tehnyt teidän messuilla käyneiden bloggaajien postausten välityksellä virtuaalimatkoja messuille, Lahteen yritän päästä ja pääsenkin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuun vetoaa romuromantiikka, sopii ei niin säntilliseen puutarhaan. Lahteen olen myös menossa, ehkä siellä tavataan.

   Poista
 9. Olipa ihana nähdä taas kerran Katja! <3
  Ja varmaan Lahdessakin nähdään parin viikon päästä, tai ensi viikollahan Pihapiirimessut jo ovat. :)

  Mä jäin oikein harmittelemaan, miksi en lähtenyt etsimään tuota köynnöstuki paikkaa. Ajattele, olin elämä ensimmäisen kerran puutarhamessuilla, joilta en ostanut mitään. Onneksi Lahdessa tämä asia ehkä korjaantuu... ;)

  Aurinkoista viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Riina. En yhtään ihmettele että et tehnyt ostoksia, ehditkö edes syömässä käydä niin kuhinaa oli Willab Gardenin osastolla. Lahdessa on toivottavasti paljon ostettavaa. Joko ratkesi sipulien määrä?

   Poista
 10. Teipäs hyvä kaupat! Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvät, köynnöstuki oli tarkoitus hankkia muutenkin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)