maanantai 2. huhtikuuta 2018

Kaunista kaunista lunta?

Tänään, 2.4.2018 meillä on satanut noin 20cm lisää lunta. Jos olisin masennukseen taipuvainen ihminen niin olisin tällä hetkellä varmasti elämäni pahimmassa aallonpohjassa. Tällä hetkellä kun tuntuu siltä ettei tästä talvesta selvitä koskaan. Vielä juhannuksena ihmetellään lumivaipan paksuutta.
 Luumulehto ja alapiha 2.4.2018.
 Luumulehto ja alapiha 2.4.2017.
Vuosi sitten piha oli täysin lumeton, märkää oli mutta se ei estänyt aloittamasta puutarhatöitä.
 Valkoinen kuorrutus on peittänyt kaiken allensa.  Mies on auraamassa pihatietä jotta päästään huomenna töihin.
Portaan olivat vielä eilen täysin lumettomat, tässä ne ovat iltapäivällä. Kuvan ottamisen jälkeen putsasin portaan ja kun äsken kävin katsomassa oli niillä taas yhtä paljon lunta ja koko ajan sataa taivaalta lisää. Jalo putsaa oven edessä tassuja, viihtyi pihalla sen verran että huomasi lumen viistävän vatsakarvoja, varma merkki ettei kissalla ole asiaa ulkoilemaan.
Sentään  on eräät joita lumen tulo ei ole haitannut. Aamulla huomasin ikkunasta kaksi lintulaudan alla riehuvaa jänistä. Välillä mentiin takajalat viuhuen hyppyleikkejä ja sitten taas kaavittiin lumen alta auringonkukan siemeniä ruuaksi. Sain otettu muutaman kuvankin ja pätkän videota kunnes poistuivat ruoka-apajilta. Voiko talviunille vaipua vielä huhtikuussa?

25 kommenttia:

 1. Minäkin suunnittelen kovasti talviunille menoa. Kohta taas on loskaa tiet täynnä. Hauska kuva noista jäniksistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, sitä loskamäärää en ole edes ajatellut. Tulee olemaan järkyttävä ja minun pikkuautolle melkoinen suoritus selvitä siitä. 10 päivän sääennuste näytti melkein joka yö pientä pakkasta, mielenkiintoista keliä on luvassa ainakin seuraavan viikon ajan. Jänikset oli oikeasti hauskat vaikka en niistä niin välitä omassa pihassa.

   Poista
 2. Tämän päivän lumipyryn keskellä on kyllä aika vaikea löytää positiivisia näkökulmia aiheesta. Onneksi vilkaisin tulevia sääennusteita, joista löytyy mukavasti lohtua.
  Hauskat puput. Hyvä, että sait tallennettua kuvaksi.
  Älä nyt kuitenkaan talviunille vaivu. Kyllä se tästä kevääksi/iloksi taas muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääennuste näytti hyvältä, vielä kun yöpakkaset jäisivät pois. Pupuilla taisi olla lemmenleikkejä, ehkä siinä oli tuotu toinen herkkuja syömään treffien kunniaksi.
   Kevät saattaa tätä menoa venyä tosi pitkälle, ehkä se ie ole huono asia.

   Poista
 3. Juu, masentua voisi. Ajattelen, että uusi lumi on vanhan surma. Näillä centeillä entisille tuleekin äkkikuolema! Aivan ihana puput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on sitten paha surma, valkoinen surma, mustan sijaan. Puput oli hauskat, kunhan vain pysyvät pois taimia syömästä.

   Poista
 4. Voi kun Satu tuossa ylempänä olisi oikeassa! Lumille totisesti toivoisi nyt äkkikuolemaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivon minäkin vaikka se tarkoittaa sitten melkoista loska-aikaa. Sellainen hidas sulaminen viime viikon tyyliin olisi enemmän mieleeni.

   Poista
 5. Ehkäpä se kesäkin jatkuu sitten piiiitkälle syksyn puolelle. Tämä on nyt tällaista toinen toisensa tukemista tällä puutarharintamalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt tukea tarvitaan, puolin ja toisin. Vanhoja kuvia katsellessa myös kevät 2013 oli luminen, ehkei kuitenkaan ihan tämän veroinen.

   Poista
 6. Ooh, kylläpä teillä onkin hurjasti lunta! Täällä ei tänään satanut ensimmäistäkään lumihiutaletta, mutta on meilläkin vielä vanhoja lumia ihan omiksi tarpeiksi!
  Loppuviikolla pitäisi ilmojen lämmetä kunnolla, saavat lumet sitten kyytiä.
  Toivottavasti nyt ennusteet pitäisivät paikkansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, onni on kolkka missä ei ole tullut tänään lunta. Sitä vanhaa kun oli myös riittävästi. Eiköhän ensi viikolla pääse kevät kunnolla vauhtiin!

   Poista
 7. Nyt on epistä...voi Suvikummun Marja, onnentyttö, meilläkin tuli ihan mahdottomasti lunta ja meidänkin kisujen piharetket jäivät vähiin juurikin samasta syystä kuin Jalon, maavara liian matala!

  Voi pupusia, meillä mustarastas oli kaivautunut lumeet, tiesi, että sen alta löytyy evästä, hiukan säälitti! Onneksi meillä on tarhureiden positiivinen asenne, kevät on tänne jo matkalla - tie vain tuntuu olevan pitkä ja mutkainen! Tsemppiä sinne lumierämaahan, yritetään pärjätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maavara on nyt kissoilla olematon. Iines kulki vähän matkaa lumessa ja jo oli heti lumipallon pitkissä karvoissa kiinni. Mustarastailla oli hankalaa, katsoin ihan samaa että hankeen piti hautautua jotta sai ruokaa. Yksi yritti lintulaudallekin täysin tapojensa vastaisesti. Lintujen ruokintaa on jatkettava tänä vuonna pitkälle, kaupoista vaan alkaa olla ruuat loppu. Piti vähän metsästää että sai lisää talipötkylöitä.

   Poista
 8. Huh, johan se on satanut. Täällä vaihtui päivällä joksikin aikaa vesisateeksi, niin uuden lumen määrä taisi jäädä reilu 5cm. Meidän kissanpennut taas ovat olleet ihan hullaantuneita ulkoiluun (valjaissa). Aikaisemmin etivät ole juuri kuistia pidemmälle menneet, mutta nyt säntäilevät koko pihalla niin ettei meinaa itse pysyä perässä. Ei välttämättä liity uuteen lumeen, mutta selvästi pitävät lumisateesta, yrittävät välillä metsästää lumihiuttaleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On satanut, ihan liikaa. Vaan eipä vesisadekaan hyvä ole, menee sohjoksi ja loskaksi. Kissanpennuista tämä voi olla loistojuttu!

   Poista
 9. Ei hätiä mitiä, vaikka sataakin niin etenevää kevättä tämä vaan tietää :)
  Jo huhtikuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on jo huhtikuu, ei tätä muuten kestäisi :)

   Poista
 10. Kyllä ne lumet pian lähtevät! Minä tykkäsin tästä lumipyrystä, kun sen sai esim tänään yhdistää aurinkoiseen säähän. En usko, että talvi jatkuu juhannukseen, vaan että hyvä talvi tuo hyvän kesän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon totisesti että tulisi hyvä kesä, pari edellistä on olleet minun silmissä huonoja.

   Poista
 11. Hauskat jänikset vauhdissa :) Täällä oli eilen oravilla kevät mielessä, kun neljä oravaa syöksyi edes-takaisin toistensa perässä. Oletan, että kyseessä oli yksi naaras ja kolme urosta kisailemassa daamin suosiosta.
  Toivottavasti eiliset lumet ovat teilläkin sulaneet jo ainakin osittain pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin vähän on lumet sulaneet, onneksi edes hitusen. Meilläkin kisailee välillä neljä oravaa pihassa, se on hurjaa menoa, koivujen tuohi vain rapisee kun mennään puuta ympäri.

   Poista
 12. Täällähän on runsaasti vertaistukea tarjolla! Sitä kieltämättä tarvitaan, kun ulos katsoessa näkee vain valtavat nietokset. No positiivista on, että routaa on tosi vähän, kun lumet tuli sulaan maahan. Eli ne sulavedet pääsevät imeytymään maahan. Ehkä se rospuuttokausi jää lyhyeksi.

  Joka aamu olemme lähempänä kesää, se on kuitenkin fakta. Ei anneta taisteluväsymyksen vallata rivejä.

  VastaaPoista
 13. Minua meinaa jo alkaa hieman masentamaan tämä loputon talvi. Tykkään aivan hurjasti eri vuodenajoista - myös talvesta - mutta tässä vaiheessa vuotta haluaisin kyllä jo KEVÄÄN. Katselen päivittäin ikkunasta ja haaveilen, että puolimetristen kinosten sijasta olisi EDES mutavellipiha :)

  VastaaPoista
 14. Minä lohduttaudun kokoajan sanolla uusi lumi on vanhan surma!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)