keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Metalliset leppikset

Puutarhakaupasta sattui silmään edullisia rautakoristeita. Korjasin ne heti parempaan talteen, ties vaikka roskiin olisivat joutuneet jos kukaan ei olisi ostanut. Nyt on puutarhassa kaksi kestoleppistä.
 Toistaiseksi leppikset asuvat rinnepuutarhassa jossa on vielä kovin kaljua. Leppisten alle siirsin farrerinlaukan joka jäi liian varjoon edellisessä kasvupaikassaan. Tupas oli kasvanut niin suureksi että sain siitä parikymmentä uutta alkua.
 Jalo ei ilmeisesti tykännyt uusista leppiksistäni, varsia piti pikkasen maistella ja pureskella. Tai sitten Jalo testasi osasinko laittaa rautapiikit tukevasti maahan.
 Kärhö 'Margaret Hunt' kukkii. Nuppuja on valtavasti. Tällä on ollut ihan mieletön kasvuvauhti. Istutin kärhön loppukesästä ja se kasvoi jo tukensa päähän saakka vaikka leikkasin taimen tapille istuttaessa. Jatkoin tukea metallikepillä ja kärhö kipusi senkin päähän.
 Talon edustan penkin ohi kulkiessani ihmettelin voimakasta tuoksua ja kappas, en minä muista tällaisia liljoja istuttaneeni. Piti vähän penkoa tietojani ja löytyihän sieltä nimi 'Salmon Star'. Myyntikuvassa tämä on punaisempi, ehkä väri muuttuu vielä. Ihan näin valkoista en olisi halunnut.
 Vaikka väri kyllä mätsää täydellisesti ylhäällä pilkottaviin valkoisiin neilikkaruusihin ja niiden takana näkyvään tiikerilijaan. Ehkä tämä olikin hyvä ostos.
Ja loppuun päivän kuva Lidlin köynnösruususta. Voiko kauniimpaa olla nyt kun on aukaissut itsensä kunnolla, näin se mieli muuttuu.

12 kommenttia:

 1. Kivat leppikset löyrit. Tuallaasille löytyy aina tilaa. Toivottavasti ei Jalolta lohojennu hammas. Ihana Margareetta. Multa hävis ensimmääsenä talavena. Ihan täyrelline lilija tuaho paikkaha, vaikka färi tosiaanki on aika vaisu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautakoristeille on aina tilaa. Kuvan oton ajan Jalo sai purra tankoa, sitten husin pois ettei satuta itseään. Ihme vimma sille tuli yhtäkkiä hyökätä tangon kimppuun. Hetken päästä oli jo kuitenkin hiiri suussa. Taisi olla ylimääräisen energian purkua.
   Mulla on nyt ekan kerran kärhöjä kunnolla laitettuna, vähän pelottaa ettei yksikään silti selviä talven yli hengissä kun piha on toivottoman savinen.

   Poista
 2. Ruosteiset esineet on usein tosi kauniita. Leppikset näyttävät oikein kivoilta kivien ja pallon kanssa. Hauskat muuten nuo kärpäset Salmon Star -liljassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilja taisi tuoksua hyvälle kärpästen mielestä. Minusta niissä on turhan voimakas tuoksu, sisällä sitä ei kestäisi.

   Poista
 3. Jalon hampaat vastaan rauta. :D Liljahan näyttää oikein kauniilta tuossa paikassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo on välillä aika hassu :) Silmä kun tottui liljaan niin onhan se oikeastaan aika kiva.

   Poista
 4. Repesin tuolle kissankuvalle :D Mulla on melkolailla samannäköinen Turo-kissa, joka kanssa testaa tuolla tavoin uusia asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämä on mustavalkoisten kissojen tapa. Meidän punaisella Aatulla on tapana pureskella pahvilaatikoita, reunat on joskus ihan reikäiset jos jää joku pahvilaatikko sopivaan kohtaan.

   Poista
 5. Kaunis ja kauniin värinen 'Margaret Hunt'. Kärhöillä on viihtyessään kova kasvuvauhti ja se lupaa sinulle hyvää kukintaa myös jatkossa.

  VastaaPoista
 6. Minusta tuo liljasi on oikein kaunis ja tuoksuvien liljojen tuoksu on ihan hyvä juuri ulkona. Teillä on nyt aina varma leppiskesä!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)