maanantai 28. maaliskuuta 2016

Nyt ei enää odotella

Päätin että tänään alkaa vuoden 2016 puutarhakausi. Pynttäsin yökylässä olevan mummin mussukan kaikkiin mahdollisiin kura-asusteisiin ja painuimme pihalle töihin. Ensimmäinen puuha oli karsia terijoensalavan alaoksat. Haravointia suunniteltiin mutta siihen ei päästä ihan vielä. Kun kuitenkin lumi on vetäytynyt jo aika monen perennan päältä piti tehdä kierros ja tarkistaa onko mitään elossa. Ja onhan siellä vaikka mitä.
 Pieni riemunkiljahdus pääsi kun huomasin tämän lunta uhmaavan alun paraatipenkissä. Sehän on viime kesänä Virosta tuotu köynnösukonhatun "Red Wine" alku ja  noin hyvin voivan näköinen. Menin tarkistamaan toisen köynnösukonhatun joka kasvaa Türin penkissä mutta siellä ei näkynyt mitään, toivo ei ole kuitenkaan menetetty. Paraatipenkki on paljon aurinkoisempi joten luonnollista että siellä noustaan ensin esiin.
Virosta tuotu tuntematon laukka on näköjään joka vuosi ensimmäisenä puskemassa lehtiään, jopa lumipeitteen läpi. Türissa kutsuivat tätä narsissilehtiseksi laukaksi, itse epäilen että kyseessä on allium "Quattro" F1. Vinkkinä voin sanoa että näkyy kestävän kosteampaakin paikkaa.

 Köynnöspinaatti on vasta viime kesänä istutettu. Paikan suhteen yritin olla erittäin tarkka ja harkitsevainen. Ilmeisesti onnistuin sillä maasta nousee köynnöspinaatin kohdalla näin komea rypäs alkuja. Eikä tuohon ole muuta istutettu. Voi mahdoton mikä köynnös on tiedossa alapihan kivimuurille.
Loppuun pakolliset piippokuvat. Nämä ovat kivijalan vierustan tulppaaneja. Kuva on otettu ennen kuin siivosin penkin kevätkuntoon sen jälkeen kun palautin mummin mussukan vanhemmilleen. Penkki oli sulanut niin hyvin että sain nypättyä ekat rikkaruohot pois. Parissa muussakin blogissa taisi olla maininta että tänään avattu puutarhakausi käyntiin. Niin kävi meilläkin, nyt ei enää odotella keväisempää tai lumien sulamista. Kevättyöt ovat täällä.

14 kommenttia:

 1. Viime postauksesta jo aistinkin, ettei sinua pidättele enää mikään! :) Minäkin alan olla jo niin kärsimätön (eri syystä tosin), eli en millään malttaisi kököttää enää mantereella. Pakko päästä pian katsastamaan, miten kevät saaristossa on alkanut edetä! Nyt päivät lämpenevätkin onneksi kovaa vauhtia, joten eiköhän näin pian käykin ja eiköhän siellä teilläkin ala keväthommat olla isossa määrin käsillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei enää pidättele kuin paha takatalvi. Haravan varteen pitäisi päästä mutta sitä ei voi tehdä enne kuinkaikki lumet ovat sulaneet pois. Ymmärrän tuskasi siitä ettei saareen pääse. Eiköhän pääsemisen hetki koita pian jos näin lämmintä on. Tuntuu että lumet sulavat silmissä.

   Poista
 2. Onneksi olkoon kauden avauksesta! Hengessä täysillä mukana, kun täällä vielä paljon lunta. Mutta jos nämä kelit jatkuu, niin toiveet on korkealla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sulaneet lumet tänään ja eilen hurjaa kyytiä, elättelen toivoa ensi viikonlopuksi josko pääsen jo haravoimaan. Lempipuuhaani :)

   Poista
 3. Kevät on tullut! Nyt se alkaa. Ihania kevään merkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se alkaa, ihan hengästyttää, tätä on niin odotettu.

   Poista
 4. Nyt on tosiaan tullut kevät pääsiäisen aikana. Jo katsoin minäkin, että alkaa haravointiaika olla täällä ajankohtaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä saattaa päästä haravoimaan loppuviikosta, silloin on tosin luvassa rankkaa risusavottaa. Pääsiäisenä kaadettiin puita.

   Poista
 5. Nyt kevät tuntuu tulevan täälläkin ihan kohinalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohinalla tulee, sopii meille puutarhureille.

   Poista
 6. Minäpä heiluttelin jo haravaa eilen ja tänään! Kukkapenkkejä en tosin vielä pääse perkkaamaan, kun lunta on vielä paljon. Muutamat piipot vasta kurkistelee, mutta jokapäiväiset kurkistuslenkit ympäri pihaa on aloitettu...Ihana kevät, tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, haravointia ihan kaipaan jo. Sillä saa nopeasti aikaan siistin pihan. Joka päivä on tehtävä kurkistusmatkoja puutarhaan.

   Poista
 7. Kyllä se on nyt todellakin täällä, neiti Kevät<3 Ja kyllä me sitä niin kovasti odotettiinkin!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)