perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kaappikellon uusi paikka

Mielessä muhinut kaappikellon paikan siirto sai tänään toteutuksen. En edes ajatellut odottaa että kotiin saapuu apuvoimia miehen tai lapsien muodossa vaan ryhdyin toimeen heti aamuisen kauppareissun jälkeen. Pienen räsymaton avulla tuntuu siirtyvän heikommillakin hauiksilla isokin huonekalu.
 Kaappikello vaihtoi paikkaa klahvilipaston kanssa. Olen ostanut lipaston jo vuosia sitten kirpparilta. Se onkin lähes ainoita huonekaluja jonka pinnalle en ole tehnyt mitään. Lipastosta puuttui ostaessa vetimet ja helat, mutta puupintojen ootraus on niin upea että siihen en ole koskenut, enkä tule koskemaan.
 Klahvin takaa paljastuu laatikoita sekä pieni taso jossa on lovet laseja varten. Klahvin takaa lipastoa ei  ole ootrattu vaan lakan alle on jätetty keltainen maalipinta jonka päälle on muualla lipastossa tehty ootraus. Kauniit alkuperäiset pinnat ovat loistavassa kunnossa. Ulkopuolen lakkapinnassa tosin on vähän sanomista mutta siitä alempana lisää.
 Kaappikello on maalauksestaan saakka majaillut salin nurkassa. Huono paikka eikä kello oikein tule esiin samanvärisestä tapetista. Kello on kuin tapetin värinen seinäruusu päivätansseissa. Ei hyvä.
 Klahvilipastolle salin nurkka on juuri ja juuri sopiva. Seinällä olevan minun ja mieheni lapsuudenkuvat jätin paikoilleen, lipaston päällä on lasten kuvia jotka nyt ikäänkuin jatkavat seinän kuvia.
 Tästä kuvasta näkee mikä lipaston sellakkapinnassa on vialla. Sitä on pyyhitty kostella rätillä joskus ja lakkapinta on haalistunut täysin himmeäksi.. Seuraavaksi on tarkoitus kiillottaa pinta taas kiiltäväksi ja saada ootraus loistamaan.
 Kaappikellolla on ruhtinaallisesti tilaa uudessa paikassaan pönttöuunin vieressä. Hirsiseinä on parempi tausta vaaleanharmaalle kellolle. Tästä *klik* voit katsoa miltä kello näytti ennen kuin maalasin sen viime syksynä.
Näyttääpä muuten kello matalalta ja pienikokoiselta kolmemetrisen pönttöuunin rinnalla. Salin pönttis onkin harvinaisen suuri ja syytä ollakin että huone lämpenee. Otto-kissa tuli heti paikalle tarkistamaan mitä muutoksia tällä kertaa tein. Häntä nyki siihen malliin että nyt saa huonekalujen siirrot riittää Oton mielestä. Olen Oton kanssa samaa mieltä, nyt on laitettu salin niin mullin mallin, että saa luvan vähän aikaa kelvata juuri näin.

28 kommenttia:

 1. Ehdottomasti parempi paikka komealle kellolle.
  Meinaatko uudet sellakat sekoitella klahville? Siitä tulee komea, kun saat sen laitettua. Tai onhan se siis nyt jo komea :)

  Mukavaa viikonloppua. Meillä paistaa aurinko, toivottavasti on valtakunnallinen ilmiö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vielä kahden vaiheilla teenkö uuden sellakkakäsittelyn vai laitanko pulituuria pintaan. Jälkimmäiseen ehkä kallistun koska lakka on muutoin kunnossa himmentymistä lukuunottamatta. Klahvilipasto on komea, eikä ollut hinnalla pilattu vaikka uudet helat ja vetimet maksoivat maltaita. Minä olen ihan hulluna tummiin huoneklauihin :)

   Aurinko on meillä pilvessä mutta sää on kirkas, kevättä on ihan selkeästi ilmassa.

   Poista
 2. Erittäin kaunis klaffilipasto. Ja kello, oikea kuningatar, pääsi arvoiselleen paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klahvilipasto on kaunis ja miten kätevä huonekalu. Kolme laatikkoa syö valtavan määrän tavaraa, miehen joululahjat säilyy klahvin takana ja laatikoihin saa kaiken tilpehöörin.

   Poista
 3. Kello löysi paikkansa. Maalasit siis sen niin taitavasti, että sait koristemaalaukset säilytettyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavuudesta en tiedä, mutta pipersin pienen pensselin kanssa kaikki kukkamaalauksen välit ja ympäristön. Niitä en halunut missään nimessä peittää eikä minusta olisi ollut kukkia uudestaan maalaamaan. Suurennuslasilla tarkastelua maalaus ei kestä mutta olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Iso osa oli sillä kirpparilta löydetyllä edullisella mutta oikeasti ihan mielettömän kalliilla aitokarvaisella pensselillä jolla maalasin kukkien ympärystät ja välit. Muuten ei olisi tullut hyvä.

   Poista
 4. Kyllä on kaunis helmenharmaa kaappikello hirsiseinää vasten... todella harmoninen yhdistelmä!

  tv Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja harmaan sävy on todella onnistunut, sen sekoitin itse kahdesta maalista ihan silmämääräisesti.

   Poista
 5. Teillä on kyllä paljon kauniita huonekaluja. Ihailen taitoasi uudistaa vanhoja huonekaluja. Minulla ei ole edes silmää nähdä, mitä kaikkea ihanaa vanhasta saa taiottua. Onneksi mieheni sentään osaa nähdä mahdollisuuksia ja vielä tuunailla niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän karmean kuntoisesta huonekalusta saa vielä ehjän jos se vain on oikeaa puuta. Ja maali peittää hyvin kaiken alleen :)
   Miehesi taitaa olla oikea aarre.

   Poista
 6. Totta, nyt kello on selvästikin edukseen uudessa paikassaan.
  Pieni räsymatto toimii erinomaisesti raskaiden huonekalujen siirtelyssä. Käytän sitä kikkaa usein, kun en jaksa odottaa apuvoimia paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kaiken pitää tapahtua nyt ja heti kun idea tulee :D Ilman räsymattoa siitä ei tulisi mitään.

   Poista
 7. Kello on upea! Se sopii tuohon uudelle paikalle just eikä melekeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään piti miettiä oikeaa paikkaa, mutta nyt se löytyi. Ehdottomasti hirsiseinä taustaksi.

   Poista
 8. No niin, siinähän se kaunotar on paikallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika kaunotar. Maalaaminen toi paremmin esiin kellon kauniin muodon.

   Poista
 9. Räsymatot on niin näppäriä ;) Itsekin harrastan paljon tuota yksinäni järjestyken muuttamista. Upea kaappikello!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinään kun muuttelee järjestystä niin ei tarvitse kysellä muiden mielipidettä. Miehelle kyllä yleensä käy kaikki huonekalujen pyörittelyt.

   Poista
 10. Oma apu, paras apu. Ja aina oikeaan aikaan paikalla. Piri

  VastaaPoista
 11. Jaahas, taas pistetty tuulemaan :) Mutta hyvältä näyttää. Lipastohan sopii tuohon kuin nenä päähän ja kello pääsee hyvin esille.

  Ihana Ottokin päässyt kuvaan.

  Pienen maton avulla todallakin saa ihmeitä aikaa mööpeleiden siirrossa. Siitä kokemusta täälläkin.

  Hyvää viikonloppua!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulemaan on laitettu :)
   Otto on aina vaan ihana, meidän lullero pullero, maailman suurin ja lempein kissa.

   Poista
 12. Kaappikellolla on nyt arvoisensa paikka hirsiseinän edessä! Minä olen niin hirsiseinäfani :) Onneksi sitä on meillä muutamassa huoneessa esillä, lisääkin haluaisin esille, mutta saas nähdä! Pönttöuuni on valtava, varmasti loistava ison salin lämmityksessä. Ne ovat kyllä kauniita! Minä teen ihan samaa, siirtelen huonekaluja ittekseni räsymaton tai pyyhkeen avulla. Aina kun ei jaksa ja malta odottaa apujoukkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä toinen hirsiseinäfani. Vaikka eihän hirret enne olleet esille niin silti minä vähän halusin esiin. Tuvassa on kolmella seinällä ja salissa yhdellä hirttä näkyvillä. Muualle ei taida tulla. Pönttis lämmittää tällä hetkellä salin täysin, laitoin jo sähköpatterit pois päältä. Kovimmilla pakkasilla ei yksinään riitä.

   Poista
 13. Maton kanssa minäkin huonekaluja siirtelen. :) Uusi järjestys on parempi, nyt molemmat huonekalut tulevat paremmin esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matot suojaa selkää ja lattioita kätevästi. Uusi järjestys on minustakin parempi. Tumma lipasto sopii vaaleaa seinää vasten ja vaalea kaappikello hirsiseinää vasten.

   Poista

Kiitos kommenteista :)