keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Nimikylttejä taimille

Meillä kertyy valtavat määrät tyhjiä jogurttiämpäreitä. Lahjoitan niitä eteenpäin, laitan leikkeihin ja silti tuntuu että hukun litran ämpäreihin. Viime kesänä keksin ämpäreille yhden uuden käyttökohteen. Ämpäristä saa leikkaamalla hyviä nimilappuja taimille.
 Leikkaan ensin yläreunan pois, sitten pohjan. Keskiosan leikkaan eri levyisiksi suikaleiksi. Toinen puoli on siisti valkoinen ja toinen tietenkin ämpärin kuosin mukainen.
 Merkinnät tosin vaativat permanent-tussia, mutta pysyvät hyvin. Multaan tulevan pään leikkaan teräväksi, välttämätöntä se ei ole.
Säilytyspurkkikin on kierrätetty, siinä on ollut alunperin kondensoitua maitoa. Leikkasin nimilapuiksi kolme ämpäriä, energiajäteastiaan tuli heti vähemmän täytettä eikä tarvinnut käyttää rahaa nimilappujen ostamiseen. Sopii tämän vuoden olemattomaan puutarhabudjettiin.

Nimilapuille oli heti tarve. Kylvin eilen tomaatinsiemenet. Viittä eri lajia laitoin, mutta puolet vähemmän kuin viime vuonna. Nyt maltoin pysyä kohtuudessa. Ensimmäistä kertaa kokeilen idätystä kodinhoitohuoneen lattilämmityksen päällä. Salissa on nyt liian viileää kun patterit eivät ole enää päällä.

18 kommenttia:

 1. Hirmu kiva idea. Täytyis muistaa jos tulee samanlaista kierrätettävää vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina täytyy yrittää pienentää roskien määrää :)

   Poista
 2. Kiitos hyvästä vinkistä. Meillä tulee myös tosi paljon juuri noita samaisia jogurttipurkkeja ja ne vievät runsaasti tilaa roskiksissa ellei niitä leikkele pienemmäksi. Nyt niistä osa tulee saamaan uuden elämän kukkatikkuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vievät tosiaan ihan hirveästi tilaa roskiksessa, sillä yritän aina uusiokäyttää muutoin. Nimitikut tulee helposti ja roskaa jää huomattavasti vähemmän.

   Poista
 3. Samoja purkkeja meilläkin kertyy nurkat täyteen. Kelpo materiaalia taimikylteiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa edes pienesti tuhottua ämpäreitä. Ja minun hamsteriluonne ei oikein anna heittää roskiin ehjiä ja puhtaita.

   Poista
 4. Tuo on kyllä kestävä ja kätevä tapa merkata taimet. Ja miten tärkeää on tehdä merkkaaminen heti. Vaikka niin luulee niin eihän sitä hetken päästä muista, mitä on kylvänyt tai istuttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä luulee joka vuosi. Minulla meni osa tomaateista sekaisin viime vuonna, no ei se haitannut mutta olisi kiva ollut tietää parin puskan lajikkeen nimi.

   Poista
 5. Viime keväänä tein samalaisia kylttejä oivariinipurkin kansista. Nyt olen unohtanut jemmata niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt syömään oivariinia urakalla, tai joguttia :)

   Poista
 6. Vois kyllä julistaa jonkunlaisen turkkilaisten jogurttipurkkien kierrätyskilpailun (tai paalinarujen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Kaikki hyvät ideat kelpaa.

   Poista
 7. Oletko tarjonnut purkkeja päiväkoteihin...ottavat mielellään vastaan ulkoleikkeihin ja erlaisten pikkutavaroiden säiletekseen..
  Itse olen käyttänyt kukka ja taimipurkkeina(reikä pohjaa)
  Purkeista saa koottua myös vaikka eteiseen tai lastenhuoneeseen säilytysratkaisun lapasille,huiveille ym.ruuvaamalla purkin pohjastaan seinään...säilytystilaa voi kasvattaa tarpeen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväkoteihin en ole tarjonnut mutta koulu on ottanut purkkeja vastaan. Taimipurkkeina olen käyttänyt minäkin ja laittanut ohraa pääsiäiseksi. Monikäyttöisiä purkkeja.

   Poista

Kiitos kommenteista :)