perjantai 17. huhtikuuta 2015

Voittajat selvillä

Arvonta on suoritettu. Voittajat ovat nimimerkit S-MT, Vaahteran lehden Leena ja Actidinia. Onnittelut voittajille. Laitan siemenet postiin kunhan laitatte yhteystietonne sivupalkissa näkyvään sähköpostiini. Mielelläni olisin lähettänyt siemeniä kaikille, on aina yhtä suuri ilo laittaa hyvä kiertämään.
 Kuvat eivät liity varsinaisesti arvontaan, mitä nyt Alma toimi virallisena valvojana jaloissani kehräten. Sama virallinen valvoja hoiti työnsä hyvin kun virittelin suojanauhaa idänunikoiden suojaamiseksi pieniltä kengiltä. Nauha tarkistettiin joka suunnasta, kireys on tärkeää olla juuri oikeanlainen, sekä korkeus.
Idänunikoiden suojaamisen lisäksi nauha suojelee niitä pieniä kengänkäyttäjiä tuossa kasvavalta piikkipensaalta, happomarjalta. Suurin puska on edelleen pois kaivamatta ja siirtämättä. Kaksi pensasta siirsin joskus arboretumiin jossa ovat paljon paremmassa paikassa kuin tässä lasten leikkipaikan vieressä.

Idänunikotkin voisi siirtää tuosta pois, mutta en raaski kun kerran kasvavat noin hyvin koivujen varjossa. Ja kerrottakoot tässäkin kohtaa vinkki niiden siirtämiseen. Idänunikolla on pitkä paalujuuri joka ei yleensä tykkää yhtään siirtämisestä. Vaan kun juuren leikkaa palasiksi 3-5cm, ja laittaa palaset multaan, lähtee siitä kasvamaan uusi idänunikko. Itse olen näin siirtänyt unikkoa menestyksekkäästi.

4 kommenttia:

 1. Kiitos Alma, olitpa hyvä onnetar:). Siemenet pääsevät Vaahteran lehdelle joko laatikkopuutarhaan tai huvimajan viereen perustettavaan uuteen kukkapenkkiin.
  Kylläpä minua onni potkii. Pitäis varmaan hakea lottokuponki samaan onnenpuuskaan!
  Laitanpa sulle Katja osoitetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti lottoa vetämään, useampi rivi :)

   Poista
 2. on tuo Alma niin ihana että jos lähempänä asuisin niin....

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)