maanantai 27. huhtikuuta 2015

Haastetta harrastukseen

Koen olevani vielä täysin aloitteleva puutarhuri. Koko puutarha ja sen hoitaminen ja ylläpitäminen on yhden elämän mittainen haaste. No, elämässä pitää olla pienempiäkin haasteita. Kuten kasveja joiden menestymisestä ei ole mitään takeita edes kokeneemman käsissä.

Lidl vain on niin paha kasveineen näin keväällä jä syksyllä. Kun kerran edullisesti sai niin ostin muutaman pussin kokeiluun.
 Tältä hollankurjenmiekalta odotan selviämistä. Sille on tiedossa hyvä ja lämmin paikka missä ei ole vaaraa veden kerääntymisestä juuristoon. Ja 25 sipulissa on varaa huteihinkin. Voin vaikka laittaa puolet toiseen paikkaan.
 Sinipiikkiputkea olen ihaillut muiden blogeissa. Koitetaan nyt sitten itsekin. On hauskan näköinen kasvi.
 Entä nerine. Ihan kuulkaas neverhööd! Mutta väri on kuvassa niin mainio vaaleanpunainen, että otin tämän ihan yhden kesän iloksi jos ei talvea kestä.
Muut pussit ovat sinisarja, kaunopunahattu ja punatähkä. Seitsemän pakkausta maksoi vain n. 13 euroa. Loppuviikoksi suorastaan rukoilen sateetonta säätä. Olisi paljon vapaata ja aikaa möyriä puutarhassa ja tehdä istutuksia, mutta ei siitä mitään tule jos vettä tulee taivaan täydeltä. Ja toiseksi kotilot nauttivat sateista ja lähtevät liikkeelle. Viikonloppuna tuhosin ensimmäiset. Siinä toinen haaste kun yrittää pitää nilviäiset vain joutomailla poissa puutarhan puolelta.

12 kommenttia:

 1. Punatähkä on ainakin meidän savimaalla viihtynyt. Ekat kotilot pongattu heti eilen sateiden alettua. Tyyne kävi tänään keräämässä niitä, minä en ole vielä viitsinyt, mutta eiköhän sekin puuha ole taas aloitettava.

  VastaaPoista
 2. Olispa kiva jos menestyisi meidänkin savimailla. Kotilot on ikäviä, tänäänkin kuljin pihassa kädessä vanha pesuainepullo johon on laitettu tuhkaa pojalle. Kymmeniä löysin puutarhan puolelta, kyllä sapettaa.

  VastaaPoista
 3. tosi hienon näköisiä kasveja ja kerrankin ei olleet hinnalla pilattuja, silloin on kiva kokeilla vähän rohkeamminkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri hinna takia raaskii kokeilla, ei niin kamalasti harmita jos pieleen menee.

   Poista
 4. Ohnoes, arvaa kuka on menossa huomenna Lidliin ;D Aivan ihania valintoja olet tehnyt, joten kiitos vinkistä kovasti! Menen perässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti siellä on vielä jäljellä, aika kuhina kävi taimihyllyllä.

   Poista
 5. Kävin myös Lidlissä, mutta onnistuin pitämään sormeni erossa noista pusseista, ehkä siihen vaikutti se, että mieheni oli kiskomassa minua koko ajan kassalle :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kävin ilman miestä :D Ja oli kauhea kiire työkokoukseen, mutta en voinut jättää käyntiä sen jälkeen etteivät olisi loppuneet.

   Poista
 6. Minäkin huomasin nuo Lidlissä, mutta yllätys yllätys, en ostanut yhtäkään! Ei ollut sellaista, josta olisin pitänyt ja jota mulla ei vielä ollut... no, Kniphofiaa vähän mietin, mutta ei.
  Nerine on ihana, mutta se pitää ottaa talveksi pakkasettomaan paikkaan. Mulla se on talvehtinyt ihan hyvin ruukussaan viileässä huoneessa.
  Aikamoinen satsi tuossa! Toivotaan hyviä säitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla itsehillintä piti :) Nerine jää meillä yhden kesän kasviksi kun ei meillä ole tiloja säilytellä talven yli. Tai voisihan sitä kokeilla ruukussa sisällä, meillä on aina viileää talvisin. Sama on sinisarjan kanssa.
   Huomiseksi luvattu sateetonta! Eikä illaksi mitään menoa joten puutarhahommia tiedossa.

   Poista
 7. Tuossa on ihana paketti kesäksi!
  Eryngium. sinipiikkiputki on ihana ja kestävä!
  Nerine on tosiaan yhden kesän ihastus ja enempi leikkokukkana käytetty.
  Se on muuten Jerseyn saaren kansalliskukka!
  Hollantilainen 'Blue Magic' lumoaa varmasti kauneudellaan ja toivottavasti kestää talven yli!
  Ihanaa kevättä sinulle!
  Lähetän ripauksen mantelinkukkien tuoksua täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että sinipiikkiputki on kestävä. Tänään laitoin juurakon maahan, ainakin vettä oli riittävästi kun viime yönä satoi viikon edestä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)