keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Köynnösukonhattu

Parissa blogissa olen törmännyt kasviin nimeltä köynnösukonhattu. Olen ajatellut, että sellainen voisi kasvaa minunkin puutarhassa ja sitten olen siirtynyt seuraavaan ajatukseen unohtaen koko ukonhatun. Keväällä Türin kukkamarkkinoilla kirjaimellisesti kompastuin köynnöstävän ukonhatun taimeen. Maksoin siitä kirpaisevat 7 euroa, ja ajattelin, että tokkopa tuo viihtyy. Istutin pikkuisen taimen luumulehdon nurkkaukseen köynnöstuen kanssa ja jäin odottelemaan. Tällä viikolla odotus palkittiin.
 Red wine nimittäin kukkii useamman kukan voimalla! Taimi itse on vielä aika hentoinen, mutta jos kukkii, niin luulisi selviävän talvestakin. Kukka on minusta kamalan ihana, en osaa sanoa onko ruma vai kaunis. Joka tapauksessa red wine on kiva lisä luumulehdon kasvivalikoimaan.
 Luumulehdon suhteen seuraava operaatio on kaivaa kuvan kasvien alla lymyilevä kivimuuri esiin. Kaikki kasvit hävitetään ja muuria korotetaan. Lopulta on tarkoitus laittaa kivikkokasveja muurin koloihin. Paikka vain on todella todella kuiva ja auringossa koko päivän. Viihtyyköhän siinä mikään?
Varjossa asteita +28, taidan venyttää tätä työtaukoa vielä hiukan ennen kuin lähden muurin kimppuun. Jäätelökin saattaisi maistua.

2 kommenttia:

 1. Kyllä on sun köynnös paljonpaljon paremman näköinen kuin mulla. Siirrän oman vähän varjoisempaan ja kosteampaan paikkaan ensi keväänä, jos se sitten muuttuisi vähän lehtevämmäksi.

  Nyt on kyllä kuuma lapiohommille, mutta minäkin olen tänään antanut hien virrata ja kaivanut. Vedenjuontitaukoja on vaan niin paljon ja tiheään, ettei homma etene kovin vauhdikkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen hyvä on vaikka en ole edes kastellut. Tai tänään kastelin kun alkaa olla jo liiankin kuivaa. Kuvassa näyttää kuin ukonhattu olisi varjossa, mutta ainut varjo on vieressä kasvavista raunioyrteistä, muuten paistaa aurinko koko päivän.
   Ei siellä voinut pitkään kaivaa, mutta alulle sain. Ihanaa kun on lämmin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)