keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Homeista huttua

Pikkasen alkaa kismittämään tämän kesän säät. Pyykkikallion pioneihin tuli alkukesästä runsaasti nuppuja. Kukintaa on odotettu hartaasti, onhan se miltei pari viikkoa normaalia myöhästä. Eilen olin revetä kun huomasin, että useampi nuppu oli aivan homeessa. No eihän sellainen nuppu kuki. Jos sateet on nyt tässä, on vielä mahdollisuus ihastella kukintaa.
 Mansikkamaalla kun en käytä homemyrkkyjä, on tilanne tämä. Tosi herkullisia. Tänä iltana on otettava ämpäri ja sakset käteen ja leikattava kaikki homeiset pois. On siellä sentään muutama kypsä homeetonkin, ei harmita ihan niin paljon.
 Olin eilen kaikesta homeesta niin kiukkuinen, että oli päästävä lapiohommiin. Sain kantattua kaikki tärkeimmät kukkapenkit.
 Tätä marjatarhan erottavaa penkkiä pitää vielä vähän kitkeä mutta muuten on taas siisti kuin mikä. Ukonhatut voivat hyvin runsaiden sateiden ansiosta. Ei koskaan niin pahaa ettei jotain hyvääkin.
 Türin penkissä voidaan hyvin, varjolilja kukkii kohta, akileijat alkaa olla jo ohi. Lehtoängelmästä olen niin onnellinen.
 Ainakin kuvittelen nämä pienet siementaimet lehtöängelmäksi. Varma en ole kun penkissä on myös akileijaa ja kummankin kasvin lehdet ovat toistensa näköiset.
Ja on tässä syytä riemuunkin, täällä pilkahtelee aurinko ensi kertaa lähes viikkoon!

8 kommenttia:

 1. Minäkin olen jo kuusi homeista pionin nuppua heittänyt kauas metsään. Ja ollut harmissani. Sulla varjoliljat ovat vielä kunnossa - mulla niidenkin lehdet ovat kärsineet märkyydestä. Nuput sentään vielä kasvavat. Toivottavasti aukeavatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varjolijat voi paremmin tuossa Türin penkissä, mutta talon edessä ovat kärsineet märkyydestä, kuten muutkin. Ihme että siinä vielä pionit hengissä ja kohta kukassa.

   Poista
 2. Voi harmi pionin nuppuja! Minulla ei vieläkään kuki pionit, ei nupun nuppua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä saa joskus odottaa vuosia, toivottavasti jo ensi kesänä :)

   Poista
 3. On tämä kummallista, sinä tuskailet märkyyden kanssa ja meillä on odotettu sadetta jo kauan ja tänään sitä nyt on onneksi saatu. Kylmää on meilläkin ollut, kasvu on ollut tosi hidasta, niin kylmyyden kuin kuivuudenkin takia.
  Toivotaan, että saatte nyt poutajakson.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, en muista milloin meillä olisi ollut sateeton päivä, taas oli tullu 10ml reilussa vuorokaudessa. Minusta tuntuu että meillä piha lainehtii. Nurmikko vaan tirskuu kun siinä kävelee. Viikonlopuksi ja ensi viikolle on luvattu poutaa, meillä kun ei ole ollut edes sitä aurinkoa. Ja päälle vielä kylmä sää, asteita on ollut päivittäin maksimissaan 12.

   Poista
 4. Ihanan siistin näköiseksi tulee nuo penkkien reunat kanttauksesta. Sain keväällä lahjaksi oikean kanttausraudan, mutta vielä en ole sitä käyttänyt. Vielä on kitkemiskierros pahasti kesken, sen jälkeen kanttaan. Eilen oli onneksi täälläkin sitä aurinkoa, että pääsi vähän enemmän tuonne pihalle.

  Nytkin polttelee ulos meno, mutta meidän on pakko mennä kaupunkiin ostamaan kaikenmaailman rippi- ja synttärilahjoja. Samalla testataan uutta bussireittiä:)

  Ja sitä ennen menen tarkastamaan omien pionien ja mansikoiden hometilanteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ennen kaikkea ruohonleikkaja tykkää kun nurmikon reuna on siisti :) Kanttaan yleensä reunat kerran vuodessa, se riittää kyllä minulle. Voi kääk, muuttuiko ne tämänkin kunnan reitit:

   Poista

Kiitos kommenteista :)