maanantai 22. huhtikuuta 2013

Uusi olotila

Pihan lumet ovat sulaneet lukuunottamatta kattolumien kasoja. Se taas tarkoittaa sitä, että allekirjoittaneella on uusi olotila, puutarha. Viikonloppuna vietin kaksi päivää täysin pihalla pikaista kaupunkireissua lukuunottamatta. Harava, lapio ja oksasakset oli niin ahkerassa käytössä, että nyt on kädet rakkuloilla tottumattomuuttaan.

Ensimmäinen kukkapenkki on siivottu ja kantattu. Lähikuvassa näkyisi pienen pienet pionin alut, iiris, ukonhattu ja harmaamalvikki. Ne ainakin selvisivät talvesta hengissä.
 Vanhan maakellarin rinteen syreenit saa keväisin oksakurituksen. Tykkään pitää ne kuvan mukaisina pystypensaina, mutta syreenit eivät ole samaa mieltä. Joka vuosi maasta putkahtaa juurivesaa sieltä täältä. Nyt tein karsinnan niin, että ruohonleikkuri saa hoitaa ei toivotut kasvustot.
 Koiranheisi on tähän asti kasvanut rikkaruohojen keskellä, osin joutomaalla. Eilen kitkin alustan, laitoin sanomalehteä alle ja purua päälle. Toivotaan, että auttoi ja heisi saisi kasvaa rauhassa. Vaikka marjat on myrkyllisiä, niin heisi ja lapset ovat pärjänneet keskenään hyvin. Kasvaa kaukana varsinaisesta leikkipihasta.
 Hyvänä apulaisena tänään ja eilen illalla oli oma puutarhasmurffini. Puuttuu vain valkoinen pipo.
Huomiseksi on luvattu sadetta, joten voi olla että puutarhaan ei ole asiaa. Luvassa on töiden jälkeen joka keväistä kesäkenkien ostoa pojille. Puuha josta en pidä yhtään, ja pojat vielä vähemmän.

10 kommenttia:

 1. Haa, täältä se smurffi löytyi!
  Ihanaa kun näkyy perennojen alkuja. Syreeni on ihana, mutta voi kun joku keksisi juurivesattoman mallin. Tai kai niitä on sellaisia lajikkeita, jotka eivät tee niin paljon juurivesoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan syreeni sukua pajulle? Yhtä innokas ellei innokkaampi vesan kasvattaja se ainakin on. Joskus ärsyttävää! Ja sitten onhan mulla se valkoinen ssyreeni, joka saisi talon nurkalla levitä ihan rauhassa, mutta eipä leviä vaikka teen kaikkeni :D

   Poista
 2. Tuota muhaa kannattaa seurailla... Se painuu helposti liian tiiviiksi. Terkkuja Oulusta! Meillä on sama lumitilanne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muhan kanssa ei vielä ole ollut ongelmia, märkä tontti pitää huolen ettei siellä alla tule edes liian kuivaa. Mutta pitää tietysti seurailla :))

   Poista
 3. Ai kärsitään teillä kenkäostoksista, niin meilläkin. Tänä vuonna ajattelin olla huippufiksu ja kaivoin kaapista oman vanhan kouluaikaisen Haltin retkeilytakkini esille, se sopii kuin nakutettu keskimmäiselle. Sellainen sammaleenvihreä, unisex. Hän ottikin sen ilolla vastaan, kunnes tyhmyyksissäni tulin maininneeksi, että tuo on minun vanha. Takki lensi kaaressa lattialle, pojat kun ei tyttöjen kuteita päällensä vedä! Arvaa vaan soimasinko itseäni tyhmyydestä???

  tv Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kärsitään :D Hikeä pukka aotsalle jo ajatuksesta että tänään on kevään kenkäpäivä. Tällä kertaa teen niin, että otan pojan kerralla mukaani, kolmen kanssa kenkäostokset olisi ihan sula mahdottomuus.

   Voihan retkeilytakki ja pojan mielipide :))

   Poista
 4. Jaahas, jokos se Juhannus tuli :) Siis kun lumet ovat sulaneet. Nopeasti menivät lopulta siis teilläkin. Ihanaa, kun ei ollut sitä sulaa-jäätyy-kuravelliä. Koskahan kerkiäisi haravoimaan, talon vieressä on jo vihertävää.

  Sirkku Pirkanmaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä lunta vielä :D kattolumet sulaa varjon puolelta hitaasti. Haravoinnin on olleet vähissä hirveän jokapäiväisen tuulen takia. Luotan jos viikonloppuna olisi kauniimpaa :))

   Poista

Kiitos kommenteista :)