keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Päivän piristäjät

Ulkona on, sanoisinko harmaata. Harmaata maassa, ja harmaata taivaalla, ja onhan siellä vähän vettäkin. Piha tulvii ihan kivasti tuolla postilaatikoilla päin, ja sehän tietää, että meidän kaivovesi on taas kuin sillä kerran nautitulla ja ulos tulleella nesteellä väritettyä. Vaan ei haittaa, vesi kulkee kotiin kanisterissakin.

Sisällä ei ole harmaudesta tietoakaan kun meillä asuu neljä pientä ilopilleriä, tai ehkä ennemminkin neljä pientä väkkärää. Vauhtia on melkein kuusiviikkoisilla pennuilla hirmuisesti. Osaavat hyppiä sohvalle ja sieltä pois, jahtaavat toisiaan ja leikkivät leluilla. Toinen oransseista osaa jo kehrätä kun sitä silittää. Eikä näiden vilistäjien kanssa tule aika pitkäksi.

Kuvaaminen vain on minun pokkarilla aivan mahdotonta. Järkkäri voisi olla kova sana liikkuvan kohteen kuvaamiseen. Sen puutteessa, tässä muutama kuva pennuista sillä ihan tavispokkarilla.

 Iineksen ja pentujen imetyshetket on vaan jotain sellaista jota ei ikinä kyllästy seuraamaan. Enää ei koko pesue mahdu pentulaatikkoon, joten nisähetket vietetään yleensä isännän huoneen matolla. Iineksen rentoudesta ja luottavaisuudesta kertoo se, että imetys tapahtuu ihan siinä keskellä mattoa, piiruakaan ei väistetä.

 Jokainen pennuista syö jo kiinteääkin ruokaa, mutta hauska on huomata miten jokaisella on erilainen maku. Yksi tykkää vain raksuista, toinen syö ihan himona märkäruokaa, ja kolmas on ainut jolle kelpaa turkkilainen jogurtti. Raaka liha maistuu kaikille paitsi hieman nirsolle mustavalkoiselle pennulle. Sen lempiateria koostuu edelleen maidosta ja silmänlumeeksi voi närppiä vähän raksuja ettei se oma ihminen huolestu liikaa ja laita alvariinsa puntariin.

Kauppalistalla lukee joka kerta kissanhiekkaa, pennut ovat oppineet hienosti käyttämään omaa laatikkoaan. Vahinkoja ei ole sattunut ihme kyllä yhtään. Tai sitten ne pisut ovat vielä yllätyksinä jossain piilossa. 

p.s. Sopuli-faneja varten yritän ottaa pandamaisen suloisesta neidistä ihan omat kuvat. Näihin kuviin ei kattineiti jostain syystä päässyt.

13 kommenttia:

 1. Nämä on niin ihania! Voi palleroisia. Pörheitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörheitä ovat :) Oransseilla on paljon karkeampi turkki kuin muilla. Sopuli-kirpparilla on pehmein turkki mihin olen koskaan törmännyt, se on kuin untuvaa. Onneksi viihtyy sylissä paijattavana.

   Poista
 2. On ihania, on!!!
  Jos pysyisivät tuollaisina pieninä palleroina, meillekin otettaisiin misu. Jostain syystä isot kissat on vähän pelottavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ne kauaa pysy pehmopalleroina. Mutta ei kissoja kannata pelätä :)

   Poista
 3. Ihanat♥
  Tuosta neljännestä kuvasta etenkin tulisi ihana taulu :) Tuota kuvaa katsoessa ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle.

  Kiitos taas päivän piristyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines pitää pennuista todella hyvää huolta. Ei ole malttanut lähteä ulos kuin muutaman kerran, ja sittenkin on ollut heti oven takana naukumassa takaisin sisälle.

   Täytyy ottaa enemmän kuvia, kehystetty kissakuva olisikin kiva.

   Poista
 4. Aivan ihanat palleroiset! Tulee taas kissakuume ihan väistämättä. Meidän kilppari on kohta 2v ja ihan täysikokoinen. Tartteiskohan se kaverin... ? ; )

  VastaaPoista
 5. Oi mitä ihania karvakakaroita <3
  Meidän oranssilla (tai pikemmin on sillanen vaalee toffee) kissalla on ihan pumpuliturkki. Monet on ihmetelly, miten on niin pehmeä. Eikä se siitä kai enää muutu, kun on jo 5v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvakakaroita, hauska sana :D
   Iineksellä on pehemeä turkki, sieltä varmaan tulee Sopulin karvan silkkisyys. 5-vuotiaalla ajattelisin olevan lopullinen turkki, pumpuliturkki on taatusti ihana.

   Poista
 6. iik,miten suloisia otuksia <3 rakastan kissoja,mutt meillä ei allergian takia oo mahollista pitää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergia on harmi, kissat on fantastisia otuksia.

   Poista
 7. Täytyy sanoa, että en erityisemmin ole kissaihmisiä. Johtuu varmaan siitä kun asumme kaupungissa. Mutta jos asuisimme maalla niin ehdottomasti meillä olisi kissa, joka tappaisi ja pyydystäisi hiiret ja muut. Nuo teidän kisut ovat kyllä niiiin suloisia, nappaisin kyllä heti meillekin tuollaisen karvapalleron, jos olis mahdollista :) Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)