keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Hihat heilumaan

Tämä kuva riittää kertomaan Arvilan tämän hetkisen siisteystason. Omatunto kolkutti viimeistään siinä kohtaa, kun pojat pari päivää sitten kysyivät minulta, että miksi meillä on hämähäkin seittejä sisällä. Niinpä, miksi?
 Tänään laitoin hihat heilumaan, ensin käsittelyyn sali. Kaikki irtoavat tekstiilit tuulettumaan ja nuohoamaan huone seiniä ja kattoja myöten puhtaaksi. Paperitapettien putsaamisen hoidan pari kertaa vuodessa kuivamoppauksella. Nyt oli toinen niistä kerroista. Salin jälkeen siivosin vanhempien valtakunnan ja lopulta vielä kylppärin. Muulle talolle on varattu kaksi seuraavaa päivää.
 Oikeasti siivous on korviketoimintaa vimmatulle tarpeelle aloittaa joku remontti. Se vimmattu tarve tulee esiin joka kevät. Viimeistään kun teen kevätsiivousta ja näen näitä kivoja tilapäisratkaisuja joiden kanssa eletään jo kahdeksatta vuotta. Hyvinhän nuo levyt toimii, ja vesikin kulkee värikkäiden suojaputkien sisällä. Mutta kukaan ei voi väittää että tuo olisi mikään kaunis näky. Ja kuvan pölykoirat ovat ihka aidon oikeita jos joku feikeiksi luulee.
 Kokonaisvaikutelma on ihan yhtä ankea. Tuosta kohtaa on otettu ylös yksi lattialankku jotta talon vesiputket saatiin aikoinaan heti tehtyä uusiksi. Veikkaan, että ovenedus ehtii nähdä kymmenvuotissyntymäpäivänsä tuossa kunnossa. Se on sitten kahvit ja täytekakku jos näin käy.
 Eikä auta vaikka nostaa katseensa lattiatasosta ylemmäksi. Siellä odottelee seinä paikkaajaansa. Ja  tapettia josta on kyllä edelleen mallipala seinällä. Ei totuus unohdu vessareissuilla. Asun talossa jossa on remontti kesken.
 Vanhempien valtakunnassa kaikki hyvin, vernissaa ja maaliakin on. On muuten yksi navetan ikkunakin, ja kaupan päälle pari lasikuistin ikkunaa. Kaveriksi on siunaantunut tuleva eteisen naulakkokin. Kaikki mallia esteettinen sisustus.
Kyllä se tästä. Lumet sulaa kohisten ja pian voi viettää suurimman osan päivästä pihalla ja puutarhassa. Ihan sama miltä sisällä näyttää. 

12 kommenttia:

 1. Noo,ei hätiä mitiä...me on päätetty että tehdään sitte se isompi remppa ku lapsetki on isoja...8v sitte on viimeks rempattu,me on vaan eletty elämää...ja sen näköistäkin on...mutta kaikki aikanaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä meidän talo on yksi iisakin kirkko, kestää ja kestää, mutta lopputulos kyllä sitten on silmää miellyttävä. Kaikki aikanaan :)

   Poista
 2. Voih miten ihanan siistiä :-) Mä en oo saanu mitään tehtyä kun Selma on taas kipeä, ja sylivauva ihan totaalisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on siistiä, vielä kun mies saa isot villamatot pudisteltua pihalla niin kaikki on tiptop. Paitsi ne huoneet jotka on vielä mylläämättä. Minä en saanut edes joulusiivousta tehtyä eikä mulla ole vauvaa :D

   Poista
 3. Peilistä kurkisti niin nätti pylvässänky, että minun oli ihan pakko selata päivityksiä kauemmas. Tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänky on nätti, ja mielipiteitä herättävä. Tarkempia kuvia löytyy tunnisteen vanhempien valtakunta takaa.

   Poista
 4. Oi, miten tuttua ja idyllistä! Oma silmähän kätevästi tottuu listattomiin nurkkiin ja rempsottaviin paikkoihin, hätävararatkaisuihin ja poikkeustiloihin. Meillä täsmälleen sama juttu! Lohdullista, että muillakin :) Ollaan siis ihmisiä! Kaunis talo teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella idyllistä :D
   Oma silmä tottuu niin kätevästi rempsottaviin paikkoihin kun ei ne häiristse elämää. Kuvien isännänhuone on pahin.

   Poista
 5. Niinhän se on että pian päästään ulos, eikä tarvitse niin paljon tätä sisäsotkua katsella ja sitten kesällä antaa periksi ja santaa on pitkin poikin :) mutta tämä aika kun tajuaa, että kaikki paikat on pölyssä ja ikkunat likaiset jne on kyllä rasittava....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, ne ikkunat. Ihan kamalat, osa jäi viime kesänä pesemättä ulkomaalauksen takia. Tänä vuonna on pakko pestä kaikki.

   Poista
 6. Oijoi, ihanaa, että muillakin!

  Ja hei, kyllä niiden hämähäkkien on mukavampi talvella asua lämpimässä sisätilassa kuin pihalla pakkasessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämähäkit ei ole ollenkaan mun lempiötököitä. Kissastkin on koulutettu syömään kaikki sisälle eksyvät, ja silti niitä seittejä tulee.

   Poista

Kiitos kommenteista :)