maanantai 19. marraskuuta 2012

Terveiset Lontoosta

Taas on nähty hivenen enemmän maailmaa ja todettu että matkailu avartaa. Tosin kahden kokonaisen päivän vierailu Lontoossa ei riitä kuin murto-osan näkemiseen koko kaupungista tai sen nähtävyyksistä.

Koko reissu oli sitten lopulta pyhitetty ostoksille ja kaupoissa luuhailuun. En käynyt yhdessäkään museossa tai muussa vastaavassa paikassa (jonoja jonojen perään). Camden townin kirpparitkin unohdettiin luvatun sateen takia (jota ei sitten kuitenkaan ollut). Mutta tutuksi tuli Oxford street ja Harrodsin tavaratalo. Sekä mieletön ihmismassa jota oli ihan joka paikassa, jopa niin paljon sitä väkeä oli, että tälläistä syrjäkylän asukasta jo ihan ahdisti.
 Harrodsille menimme heti aamusta jolloin emme nähneet kuin kalpean aavistuksen tavaratalon jouluvaloista, taksikuskin mukaan ovat upeat. Ainakin lamppuja oli seinät täynnä aivan vieri vieressä.
 Tavaratalon jouluikkunat oli sinänsä jo yksi Lontoon nähtävyys. Kuvassa Missonin käsitys Disneyn Mulan-hahmosta.
 Sekä lumikki-sadun taikapeili jossa näkyy itse allekirjoittanutkin. Kerro kerro kuvastin...
 Jouluvalot keskustan katujen yllä oli huikeat! Ja niitä oli kilometritolkulla.
 Hotellihuoneemme näköala oli sanoisinko mielenkiintoinen. Katsoi ikkunasta miten päin vaan, näki vain tiiliseinää. Ei sinänsä huono juttu, kadulle antavat ikkunat olivat paljon meluisampia kuin tämä meidän sisäpihan ikkuna. 
Lontoon ruoka ja ravintolat oli ennakkoasenteestani poiketen positiivinen kokemus. Syötyä tuli ainakin se kuuluisa fish&chips. Huonoa teetä ei Brittein saarilla kai edes tunneta, sillä joka paikassa tee oli erinomaista. Ravintoloissa ja aamiaisella sai eteen oman pienen teekannun josta juomaa riitti parin kupin verran. Ihana kokemus kun kylkeen otti vielä jonkun ällömakean leivonnaisen joita riitti joka makuun. Suomessa voisivat ottaa tavasta hiukan oppia.

Seuraava postaus tuliaisista, kaikkea sitä tulikin ostettua.
Joulukorteista lähtien.

8 kommenttia:

 1. Rasittavaa ruuhkaa ei kyllä tuossa ihanassa suurkaupungissa ole kuin pääostoskaduilla, sen takia itse suosin joka kerralla aamulla heti avausaivaan museoita ja shoppailua, ja siitä mahd. nopeasti vaikkapa Hyde Parkiin siirtymistä jossa on erittäin väljää. Samoin muutenkin kun vaan siirtyy "askeleen" verran pois pääturistirysistä, jo Oxford Streetin viereisilläkin kaduilla on hiljaisempaa kuin muutaman kymmenen metrin päässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme Harrodsilla ihan aamusta ja ruuhka siellä sisällä oli ihan järkyttävä, mitähän se lienee iltapäivästä? Sivukadut oli selkeästi hiljaisempia, mutta kun ne halutut liikkeet oli siinä pääkaduilla :))
   Enkä valita, tuohan kuuluu kaikkiin suurkaupunkeihin, mutta outoa se oli itselle kun asuu reilun 300 asukkaan kylässä.

   Poista
 2. Ai vitsi kun rupes tekeen mieli reissunpäälle ja Lontooseen! Me käytiin ekan kerran Harrodsilla lauantai-iltana joulukuun puolivälissä, se jos mikä oli järjen riemuvoitto... Koskaan missään ei ole ollut yhtä ahdasta! Malttamattomana odottelen tuliaispostausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrodsille ei ilmeisesti kannata eksyä lauantaisin, ei edes aamusta. Se ruuhka jossain kohtaa oli suorastaan järkyttävää, ja happi tuntui loppuvan ihan just ja heti, etenkin se ruokapuoli, huh huh!

   Poista
 3. Kiva kuulla, että reissu meni hyvin. Reissu varmasti katkaisi mukavasti tätä harmaata marraskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sujui ja oli kyllä just sopiva tauko arkeen. Ei siivouksia, ruuanlaittoa tai pyykkejä. Sitä on sitten riittänyt tänään ja jää vielä huomisellekin :D

   Poista
 4. Britit ja teekannut, ahh! Myös Kööpenhaminassa tuli vastaava perinne vastaan, namskis. Itse en ole koskaan käynyt noissa shoppailun mekoissa, ei oikein se ruuhka iske.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa ihan vietävästi etten jostain ostanut sellaista pientä teekannua tänne kotiinkin. Olispa kätevä! Ne ruuhkat, ihan kamalia :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)