torstai 8. marraskuuta 2012

Olisipa sitä kissa

Ei huolta kiloista. Sen minkä raskaus toisi, niin imetys veisi. Söisit ruokaasi vaikka kuinka niin mitään ei jäisi keskivartalon iloksi. Olisipa itsellä yhtä helppoa kuin Iineksellä.

Vaan kun on ihminen ja on "perinyt" geenit jotka vetää ruokaa ja kaikkea sen kaltaista puoleensa kuin magneetti. Painon tasapainoilu ei ole osoittautunut mitenkään helpoksi enkä sitä odottanutkaan. Kun söi 39 vuotta miten sattuu ja mitä sattuu, ei voi olettaa että uuden elämän oppisi vuodessa, jos kahdessakaan.

Yritin jopa huijata itseäni. Pulla siellä, kakunpala tuolla, toinen täällä (se juustokakku!!), konvehti miehen rasiasta, pieni leipä, enemmän hilloa jogurtissa, vain yksi, ei se haittaa. No, ei se heti haitannut, mutta yksi aamu vaaka sitten näytti sitä huolestumisen rajaa. Laihdutetut reilut 21kg oli muuttunut 20 kiloksi.
Pieni hetki itsesyytösten parissa ja päätös tehdä ryhtiliike. Pois kaikki "vain yksi suupala", kakut, leivät ja pullat ja marjoja jogurttiin. Muutama päivä on menty näin ja iloksi vaaka näyttää taas laskusuuntaa. Ilo on myös siitä, että tämä saattaa minulta onnistua, nimittäin se ruotuun paluu. Yleensä tässä kohtaa on lässähtänyt ja pahasti, ja kaikki laihdutetut kilot ovat tulleet takaisin. Tällä kertaa päätös saa luvan pitää.

Sitäpaitsi on se mukavampi lähteä Lontooseen jos ei vaatteet kiristä päällä. Sen kuitenkin lupasin itselleni, että tuolla matkalla ei mietitä mitä syödään, reissussa pitää nauttia eikä kärvistellä. Vaikka ennakkoasenteeni ko. maan ruokia kohtaan ei ole mitenkään mairitteleva.

Joten kaikki vinkit Lontooseen ensi kertaa matkustavalle otetaan vastaan. Sen ainakin jo kuulin, että joulu siellä on jo kaupoissa esillä. En siis joudu tuomaan tuliaisiksi vain mukeja joissa kuninkaallisten kuvia lipun kera.

14 kommenttia:

  1. Tuota noin, vaikka usein sanotaan, että brittiläinen ruoka on mitä sattuu, niin raaka-aineet siellä on parempia kuin Suomessa. Siellä ei edes taida saada marinadissa ties kuinka kauan lillunutta leikkuujätettä lihana.

    Kalakauppiaallamme oli myytävänä myös kaneja, ja lampaanlihaa saa. Pakkauksissa on myös kunnon ohjeet lihan kypsentämiseksi.

    Olen palattuani etsinyt kunnollisia kauraryynejä, ei hiutaleita, ja en ole löytänyt täältä.

    Italialainen ruoka on kovassa kurssissa.

    Ja joo, tuo on hyvä periaate, että reissussa ei tarvitse syömisiä koko aikaa tarkkailla.

    OP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vaan mielessä ne telkkarissä vilahtelevat munuaispiiraat :DD
      Eiköhän siellä tule syötyä erilaisssa ravintoloissa ja niissä vaihtoehtoja on varmaan joka makuun, ei pelkkää munuaista :D
      Kaura- ja muita hiutaleita saa kunnollisina pienten myllyjen tuottamina. Eivät yleensä kovin mainostele tuotteitaan. Täälläpäin on ainakin pari myllyä jotka toimittavat myös suurimpiin ruokakauppoihin.

      Poista
  2. Tuossahan tuli jo hyvä kommentti OP:lta. Itsekin Englannissa pitkään asuneena minulla ei ole ollenkaan huonot kokemukset sikäläisestä ruuasta, päinvastoin. Nykypäivänä Suomessa syödään hirmuisesti roskaruokaa, joten sikäläisen roskaruuan määrä ei pitäisi järkyttää, kun sitä on ihan yhtä lailla meilläkin.
    Suosittelisin syömään pubeissa, niissä saa herkullisia lounaita, ihania perinneruokia (riippuu pubista, mutta varmaan Lontoon keskustaskakin löytyy): hyviä patoja, piiraita (muutakin kuin sitä munuaista!), lampaanpotkaa jne. tunnelmallisessa pubiympäristössä jollaisia on vain siellä.
    Sittenhän Englanti on hirrrrrmuisen paljon kansainvälisempi maa kuin Suomi, siellä on ravintoloita ihan joka lähtöön, siis todellakin. Koska intialaisia on siellä niin paljon, ovat intialaiset ravintolat ihan eri luokkaa kuin meillä, niissä käy intialaisia, jotka eivät suostuisi syömään mitään "olevinaan intialaista". Suosittelen lämpimästi intialaista ravintolaa jonakin päivänä!
    Ja niin, karppaajalle huono tieto: siellä on ihania leipomuksia leipäkaupoissa, makeitakin! Kaurainen flapjack (vähän niin kuin rasvaista kaurakeksiä) on huippuhyvä, jos sellaisesta tykkää, itse kun en ole tavispullan ystävä.
    Fish & chips on minusta hyvää myös, sekin tehdään tuoreesta kalasta ja lohkoperunat ihan erilaisia kuin meillä ohuet tikkuperuna-ranskikset. Sellaista varmaan lapsetkin suostuvat syömään eikä ole kallista. Päälle kuuluu laittaa mallasetikkaa (malt vinegar), muistakaa kokeilla edes yhteen lohkoperunaan!
    Tsemppiä, pidä nyt hyvä päätös ja oikeaksi osoittautunut elämänmuutos. Todella, ollapa kissa, ne ovat niin kauniita, aina ja joka tilanteessa, vaikka rähmällään kuorsaamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä,nyt helpottaa, ei pelkkää munuaispiirasta :D intialaiseen mennään kyllä tämän perusteella jos saan päättää yhtään ruokapaikkaa. Ja muutenkin aion maistella kaikkea mahdollista kun kerrankin Lontooseen asti pääsen. Flapjackit ja kaikki muut sellaiset kelpaa, reissussa ei karpata yhtään.

      Ja kun lapset jää kotiin niin voi valita ravintolat vielä vapaammin

      Poista
  3. Komppaan Sailaa! Lontoosta löytyy ruokaa ihan joka lähtöön, esimerkiksi meidän viime reissulla hotellin viereiseltä pikkukadulta löytyi vieri vierestä intialainen, italialainen ja kiinalainen ravintola sekä brittiläinen aamiaisravintola, perinteinen fish&chips-paikka ja skottilainen steak house. Jokainen testattiin eikä tarvinnut pettyä! (Olen naimisissa kokin kanssa, joten oli kriitikko mukana omasta takaa...) Camdeniin jos menette niin sieltä saa ihan mahtavaa aasialaista ruokaa ison annoksen ja juomankin vielä viidellä punnalla ja on ihan laadukasta.

    Hyvää matkaa, jos Hyde Parkissa on jo Winter Wonderland matkanne aikana niin käykää ihmeessä siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Vielä en tiedä mihin aika riittää, mutta Hyde Parkin Winter Wonderland kuulostaa juuri siltä että sen haluan nähdä!

      Poista
  4. Hei, sä lähdet reissuun - onpa kiva kuulla!!! Pidä kerta kaikkisen lystiä :D

    Fish & Chipsien suurena ystävänä suosittelen niitä myös. Ja todellakin etikkaa lillutettuna siihen päälle.

    Manu on muuttunut meillä ollessaan pieneksi pulleaksi kissaksi. En edes tajua miten, kun se ei syö mitään.. Tai sitten se syö, koska missään ei enää rapise öisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana on lähteä. Edellisestä vastaavasta reissusta ilman lapsia on aikaa jo vuosia joten korkea aika mennäkin jonnekin. Fish & Chips annoksen ajattelin myös vetäistä, ei kai Lontoossa voi käydä ilman sitä?
      Meillä vanhin Kissa Aatu on nykyään aika pulska, tai voi sillä olla taas matojakin. Kuureista ole kuin hetken hyöty, taas syövät hiiren niin madot muuttaa kissaan.

      Poista
  5. Laitoin muuten Sinulle haasteen Torpan blogiin, käyhän vilkaisemassa :)

    VastaaPoista
  6. Että tuo Iines on niin suloinen. Kiitos kun ilahdutat suurta Iines-fania aika ajoin kuvilla.

    Hyvää matkaa ja nauttikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)) muut kissat kyllä jää kuvaamisessa Iineksen varjoon. Toisaalta vain Iines viihtyy edes vähän mun seurana sisällä.

      Poista
  7. Kyllä mä ainakin pidän brittiruuasta. Fish & Chipsit upposivat tenaviinkin hyvin. Lontoo on ihana kaupunki, ensi syksynä olisi tarkoitus mennä uudestaan :) Camden Townin markkinoilla kannattaa käydä, jos reissu osuu viikonloppuun.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että käy samoin, uudestaan on päästävä. Camden Townin markkinat haluaisin nähdä!

      Poista

Kiitos kommenteista :)