tiistai 20. marraskuuta 2012

Matkalaukussa raahattua

ja vähän laukun ulkopuolellakin. Vain suomalainen maalaistollukka ostaa Lontoosta asti joululahjapaperia todetakseen että, ai, ei se mahdukaan matkalaukkuun. No onneksi paperitarvikeliikkeessä sai mukaansa kätevän pitkän pussukan jossa rulla oli helppo kantaa. Ja se paperi, se nyt vaan on niiiin ihanaa.

Samaan läjään ostin tämän joulun joulu- ja pakettikortit. Missä ihmeessä luuraa vastaavanlaiset täällä Suomessa? Kuvassa alimmmaisena olevat kaksiosaiset pöllöpakettikortit (24kpl) maksoivat Primarkilla vain 1,25 euroa. Metka kauppa se Primark, kuin paikallinen henkkamaukka tai seppälä. Laadusta en tiedä, mutta kyllä siellä tuli tehtyä hankintoja. Kaduttamaan jäi ne ruskeat saapikkaat joita sovitinkin mutta en muka raaskinut ostaa. 25 euron hintaan ei olisi ollut nyt niin väliä kestävätkö yhden vai viisi talvea.
 Eikä Englannin matkaa ilman peltistä keksirasiaa. Kuvan rasian ostin ihan hinnan ja kauneutensa takia, keksit sivuseikka. Rasian vieressä Se joululahjapaperirulla.
 Ja suklaata. Ihan törkeän kallista Harrodsin herkkua, mutta ah niin hyvää. Karamellisoitua aitoa appelsiinia ja tummaa suklaata. Hintansa väärtiä, rasia on jo tyhjä.
 Vanhin poika sai tuliaisina Lindt:n suklaakalenterin. Höpsö tuliainen, mutta vähän erilainen kalenteri ja takuuhyvää suklaata. Eikä tuo paljoa maksanut laadukkaaksi suklaakalenteriksi, vajaa yhdeksän euroa. Tuskin olisi löytynyt täältä samaan hintaan. Kalenteri löytyi Hamleysin lelukaupasta joka oli myös melkoinen paikka. Täynnä lauantaita viettäviä lapsiperheitä viidessä eri kerroksessa.
 Teetä toin reissusta melkein kilon. Tätä Harrodsin teetä jo maistoin ja hyväksi totesin. Ostin kokeeksi varsinaisesta tee- ja kahvikaupasta vihreää teetä ja se oli kyllä testin perusteella sellaista jonka makuun pitää tottua vaikka ihan juotavaa oli. English breakfast nyt vaan on lempiteetäni ja maistuu parhaiten.
 Ja sokerina pohjalla jotain kivaa itsellekin. Clarksin liikkeestä löytyi kuin minun jalkaani suunnitellut nilkkurit ja niiden kaveriksi peruslaukku. Edellisen kerran olen ostanut laukun 8 vuotta sitten, joten oli jo korkea aikakin saada uusi. 
Omille ja siskon lapsille tuli ostettu tuliaisia eniten, miten siinä aina käykin niin. Mutta niistä tuliaisista ihan oma postaus. 

14 kommenttia:

  1. Voi että, ootpa löytänyt kaikkea ihanaa!! Mäkin haluan tuollaisia kortteja ja keksirasian :) Tai itse asiassa ihan vaan reissuun!

    VastaaPoista
  2. Ihan vaan reissukin käy, tekisi mieli varata uusi matka heti perään, mutta jos nyt ensin vähän säästäisi :D

    VastaaPoista
  3. Oikein mallikkaat tuliaiset, peltirasioita, teetä ja suklaata ei ole koskaan liikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei voi olla koskaan liikaa. Sokoksen mainoksesta katsoin että sielläkin voisi olla myynnyssä maistamisen arvoista teetä ja suklaata. Pitänee poiketa ihan lähikaupunkiinkin.

      Poista
  4. Voi miten upea jubilee-rasia! Ja muutenkin kivat tuliaiset, olen täysin samaa mieltä brittiläisestä lahjapaperista ja korteista. Tilaankin niitä usein postissa tänne Suomeen kun nykyään matkustan Englantiin liian harvoin.
    Kiva oli myös lukea kokemuksiasi kaupungista! Jos suinkin mahdollista, kannattaa joskus lähteä myös pienempiin kaupunkeihin, vaikka Edinburgh on valtavan kiva eikä niin hengästyttävä kuin Lontoo. Maaseudusta nyt puhumattakaan, se on aivan eri maailmansa.
    Minunkin kokemuksen mukaan tee Englannissa on aina erinomaista, siis kun jopa junien kiertävistä tarjoiluvaunuistakin saa erinomaisen maukasta teetä. Mutta eihän ne engelsmannit suostuisikaan mitään pahaa teetä juomaan, menisivät varmaan lakkoon :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahjapaperi oli ihan tajuttoman paksua kun käytin sitä tänään ekaa kertaa. Väittäisin ettei Suomessa saa sellaista laatua edes rahalla.
      Joku pienempi kaupunki voisikin olla enemmän mieleeni, oli tuo kolme päivää vähän turhan lyhyt aika, uudestaan on päästävä.

      Poista
  5. Minulle on kannettu joulupaperia irlannista saakka :)
    Hienot tuliaiset ja nyt tekee mieli tummaa suklaata..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksiköhän noita ei tuoda Suomeen? Luulisi menevän kaupaksi erilaisuutensa ja laadun takia. Tai sitten ei.

      Poista
  6. Clarksin kengät on kyllä kokemukseni mukaan hyvät. Ostan aina nähdessäni. Minun ei tarvitse edes sovittaa niitä, jos ei siihen ole aikaa. Saa suomestakin, mutta yleensä ei koko valikoimaa ole.
    Hyvin brittityylisiä kortteja & lahjapaperia. Ja noi keksirasiat on kyllä kanssa peribrittiläistä. Voih Thortonin suklaata ja toffeeta alkoi tehdä mieli, kun noita muita ostoksiasi katselin. OP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pakko sovittaa aina kenkiä jalan mallin takia, lyhyt ja leveä. Nilkkureista oli koko 4,5 hyvä, mutta toisessa mallissa koko 5 puristi!
      Toffeeta teki mieli ostaa, näyttivät sikahyviltä.

      Poista
  7. Kivat tuliaiset ! Itse iskin silmäni myös tuohon keksirasiaan, kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rasia on nätti, siellä oli ihan runsaudenpula peltisten keksirasioiden suhteen. Ostamani rasia oli myynnissä Mark&Spencerillä. Maksoi huimat 3 puntaa :D

      Poista
  8. Ihanat ostokset. Itsekin olen roudannut Briteistä noita kortteja ja lahjapapereita:)

    ja onnea uusista kengistä ja laukusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä etten ole ainut joka hullaantuu noista korteista papereista :))

      Poista

Kiitos kommenteista :)