maanantai 22. kesäkuuta 2009

Voihan sitä kesää viettää näinkin.

Tässä sitä minun juhannuspuuhaani (ja koko tämän kesän puuha). Talon ulkoseinien maalien irti raaputtamista. Talomme on kivasti joskus maalattu lateksilla öljymaalin päälle. Ilmeisesti ei ole ymmärretty mitä tapahtuu kun kyse on ns. hengittävästä hirsiseinästä jossa ei ole ulkovuorauksen alla tuuletusrakoa. Silloin käy näin: lateksi kuoriutuu irti. Ei siinä mitään, mutta kun se kuoriutumien ei ole tasaista. Jossain kohtaa maali on tiukassa kuin mikä, ja toisessa kohtaa irtoaa isoina lastuina. Tätä 20 metrin seinää on juhannuksena raapattu siksillä yksi päivä. Ei mitään herkkua hommaa. Seuraavaksi ajattelin vuokrata/ostaa koneen joka lämmittää maalin jolloin se on helpompi kaapia irti. Maali nimittäin on pakko kaapia irti jotta panelit saa taas maalattua öljymaalilla. Jos olet myymässä omaa Speedheateria, niin olisin kiinnostunut ostamaan. Eiköhän hommaa riitä niin paljon, että kannattaa jo omaksi ostaa. Ikkunat ovat vasemmalta oikealle, teiniprinsessan huone, pojan huone, kaksi tuvan ikkunaa ja kaksi isännän huoneen ikkunaa. Rivi jatkuu laajennusosassa vielä yhdellä ikkunalla joka on pienten poikien huoneeseen. Etelään päin oleva päätyseinä näyttää tältä. Paneleista on aika paljon niin heikossa kunnossa, että ne vaihdetaan, säästyypä ainakin raaputtamiselta. Alempi ikkuna on saliin, ylempi on tehty vain koristukseksi sillä ylhäällä ei ole kuin avovintti.

Alimmasta kuvasta näkyy miten talomme on rakennettu kalliolle, perustuskivet on vain aseteltu kallion muotoja noudattaen tai kiilakivien varaan kallion päälle. Tämän kohdan olen kaivanut mullan alta esiin. Koloihin haluan istuttaa joitain kivikkokasveja, sitten joskus, ehkä saada kalliota lisääkin esille. Vielä ei voi, sillä tähän tulee vielä koneita mylläämään ja rakennustelineitä maalausta varten. Menisi istutukset pilalle.
Nyt onnistui kuvien lataaminen kun pienensin kuvien kokoa. Mutta jos joku tietää hyvän konstin saada lisää kuvatilaa niin otetaan kiitollisena vastaan :)


7 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä kivan näköinen vanha puutalo. Olisipa ihanaa päästä remontoimaan tuollaista..vaikka kyllä varmasti hommaa riittää ihan kyllästymiseen asti :)

  Toivotaan aurinkoista kesää, niin tuon maalinraaputushomman voi ottaa ihan auringonoton kannalta..

  VastaaPoista
 2. No on teillä rapsuttelua! Mutta aivan ihanat ikkunat ja varsinkin nuo koristelaudat!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Olivieno ja Vauhtivekaroiden äiti. Ei ole juu vapaa-ajanongelmia tämän talon kanssa. Tälle viikolle on onneksi luvattua aurinkoa joten uskaltauduin kaivelemaan bikinit valmiiksi rapsutusurakkaan (vatsamakakroista huolimatta). Minäkin tykkään noista koristelaudoista, niihin varmaan perustuukin talon ostopäätös :D

  VastaaPoista
 4. Mutta ihanaa puuhaa, tehdä omaa. Voi minäkin haluan! ;)

  VastaaPoista
 5. On teillä siellä projektia kerrakseen;) Ihanan mallinen tuo teidän talo!

  VastaaPoista
 6. Moikka! Aiotteko tehdä tuuletusrakoa seinään ollenkaan? Meillä on tehty maalaus samalla tavalla....lateksia päälle vaan :(

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Emme aio tehdä tuuletusrakoa. Rakenne tulee olemaan ulkoa sisälle päin seuraava:
  -pellavaöljymaali, paneli (vanha), hirsi, huokolevy, vehnäjauholiisteri ja paperitapetti. ns. hengittävä rakenne säilyy täysin alkuperäisen kaltaisena. Kova homma tuossa raaputtamisessa on. Nyt on haussa speedheeter jos homma helpottuisi. Osa paneleista kyllä menee vaihtoon.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)