perjantai 12. kesäkuuta 2009

Ihan pihalla

Minulta kysyttiin, olisko ollut edellisessä postauksessa, miltä näyttää kun katsoo etuoveltamme ulos. Tässä se näkymä nyt on. Ei mitään erityistä. Pihatie vie läpi pihan, yleensä pidänkin autoani tuossa ihan oven edessä. Ei ole pitkä matka kantaa kauppakasseja sisään. Syreenipuska peittää näkymät alapihalle jossa on mm. trampoliini. Tuolla koivujen takana jossain on kasvimaa. Punertava juttu kuvassa lipputangon takana on puutarhakalustomme. Muovisilla kalusteilla on ikää jo 11 vuotta, mutta kestävät aina vaan. Ilmeisesti ihan kiusaksi, sillä on tehty päätös että uusia nätimpiä ei osteta ennenkuin nuo hajoavat. Toinen näkymä on kodinhoitohuoneen ulko-ovesta. Samaan suuntaan kuin näkymä pääovesta, mutta nyt ollaan edellisen kuvan oikealla puolella. Eipä tuostakaan paljoa näy, puut peittävät lähes kaiken näkymän, mutta marjatarha se siellä pilkottaa.

Sitten kuvia päivän touhuajista. Tällä viikolla on ulkoiltu paljon, sillä meillä ei ole satanut pisaraakaan. Lämmintäkin on ollut, erityisesti tänään. Tässä kuopus kaivuupuuhissa, selostaa kovasti jotain äidilleen :)
Aitan edustalla on mukava lepopaikka. Lepotuolit olen ostanut kierrätyskeskuksesta euron kappalehintaan. Lapset tykkää näistä.
Pohtimisen jälkeen päätettiin siirtyä trampoliinille. Reunus alkaa olla aivan laho, uusi pitäisi mennä ostamaan. Onneksi verkko suojaa. Liukumäki toimii portaina, harvoin enää liukumäkenä.
Sitten hypitään, hypitään ja hypitään, niin että äitiä jo huimaa.Hyppimisen jälkeen huristellaan tänään ostetulla ruohonleikkurilla. Kuopus sai synttärilahjaksi rahaa ja sai valita Prismassa ihan itse jonkin lelun. Valinta päätyi ruohonleikkuriin. Tällä siistittiin nurmikkoa saman tien tunti kun päästiin kaupasta kotiin.
5-vuotiaan lempipuuhaa ulkona on pyöräily. Isolta veljeltä peritty pyörä on tärkeä.
Toivotaan, että ihan pihalla säät jatkuisi huomennakin.

4 kommenttia:

 1. Kaunis piha ja tilaa temmeltää!

  VastaaPoista
 2. Näkymä on aikalailla sellainen millainen mielikuva minulle oli syntynytkin.
  Ihanat nuo padat portaiden molemmin puolin.

  Teillä riittää haravointia syksyisin ja nurmenleikkuuta kesäisin, ihan valtava piha!! Tosi paljon teillä tuollaista huollettua aluetta, ihanan näköistä!

  VastaaPoista
 3. Kati: Kiitos!

  Marika: Padat on minustakin ihanat. Tänä vuonna vaan näyttää siltä, että keskellä kasvava köynnöskrassi ei pahemmin köynnöstä, ei olis eka kerta kuin siemenet ei toimi.

  Haravointia ja puuhaa riittää, kesällä aika menee tyystin puutarhan kimpussa. Tarkoitus on vielä pikkuhiljaa laajentaa tuota hoidettua aluetta, joutomaata ympärillä riittää. Töihinmeno kun koittaa, niin en kyllä tiedä kuka sitten ehtii kaiken hoitaa :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis sisääntulo! Ja tosi upea navetta ja aittarakennus! Teitpäs kovan homman ukonhattujen kanssa (olikos tämä nyt se hattutemppu, heko) ja kyllä tulikin hieno!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)