sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Tilkkuvuori 2009

Tämän vuoden pyhiinvaellusmatka on suoritettu. Kävin päiväseltään Jyväskylässä hyvän ystäväni kanssa valtakunnallisilla tilkkupäivillä. Tapahtuma järjestetään kerran vuodessa eri puolilla Suomea, ensi vuonna juhlitaan Finn Quiltin 20-vuotisjuhlaa Tampereella. Tällä kertaa olimme Jyväskylässä. Lauantai on aina varattu vain jäsenille, sunnuntaina tilaisuus on avoin kaikille pientä muutaman euron pääsymaksua vastaan.

Taas nähtiin ja koettiin toinen toistaan upeampia töitä. Tällä kertaa silmiin pisti töiden pienuus, pienimmät vain postimerkin kokoisia, hyvin paljon töitä kokoa A4 ja muutama suuri, peitekokoa. Todella taidokkaita ja hyvin tehtyä.

Näyttelyiden lisäksi tapahtumaan liittyy toinenkin anti, nimittäin myyntipöydät. Tilkkupäiville saapuu joka vuosi tilkkutarvikemyyjiä eri puolilta Suomea. Valikoima on laaja ja sitä mitä ei löydy ei ole olemassa. Kerrankin pääsee hypeltämään ja hiplaamaan kankaita ja tarvikkeita eikä tarvitse tyytyä vain nettikauppojen kuviin. Aina jotain tulee hankittua vaikka mitäänhän en tarvitse...

Sammakkokangas huusi eräältä alahyllyltä että: Katja... täällä olen. Minä vastasin kutsuun ja ostaa pläjäytin metrin (tilkkuilijalle hirmuisen iso pala). Samassa sain idean mitä tästä tulee, lisäksi tarvittiin vihreää ja muutama lasihelmi. Kerron kun saan valmiiksi.No eihän tuo olut vielä riittävästi kun Sysmän kauppias tarjosi paloja hintaan 1e/kpl. Nuo kolme kukallista kangasta ovat niitä. Lisäksi huovutus kirja ja huovutusneuloja. Ihania nappeja joista ei aavistustakaan mihin tarvitsen, mutta kun niissä oli työkoneita. Aina tarpeellisia hakaneuloja ihanassa peltirasiassa. Kaikkien alla kassi jonka saimme ilmoittautuessa. Kassi jaettiin kaikille etukäteen ilmoittautuneille, jokainen taisi saada erilaisen.
Tässä niitä myyntipöytiä...


ja tilkkusatoa. Tässä ranskalaisten töitä. Kaikki ovat A4 kokoa, vieressä yksi kuvattuna lähempää. Kaikki kuvat saa ruuremmaksi klikkaamalla kuvaa.
Tässä vastaavia suomalaisten töitä, alempi tehty oikeasta tuohesta.Tässä kaikki työt.


Kaikkia kuvia mitä otin en malttanut esille laittaa, nämä ovat siis vain pieni osuus näyttelyiden annista. Niitä muutamia joista pidin.
Seuraava matka onkin toukokuussa Göteborgin pohjoismaisille tilkkupäiville. Siellä olemme ystäväni kanssa muutaman päivän. Ensimmäinen kertani muilla kuin kotimaisilla tilkkupäivillä.


1 kommentti:

  1. Upeita töitä! kassi on mieleeni eritoten ja sitten tuo seitsemäs alhaalta ylös laskettuna, onko sydän aihe vai mikä.

    Odottelen mitä sun saaliistasi syntyy=)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)