torstai 12. maaliskuuta 2009

Kenkäostoksilla

Oma jalkani on raskauksien, iän ja lihomisen myötä venynyt leveyttä. Kaksikymppisenä käytin kenkää kokoa 37, jopa 36 mahtui riippuen kengästä. Nykyinen jalka on edelleen pituudesta tuo 37, mutta leveys onkin sitten luokkaa 40 tai jopa enemmän. Tästä syystä ostan kenkiä erittäin harvoin. Kun sopivat löydän ne on oikeastaan pakko pitää loppuun asti. Tänä keväänä oli kenkäostosten vuoro. Kaikki käytössä olleet viime keväältä ja kesältä ovat heitetyt roskiin, joten oli uusien hankinta-aika. Kaupoilla minun on oltava heti kun kunkin kauden kengät kauppoihin tulevat, muuten jään nuolemana näppejäni ja olen ilman kenkiä. Kuvassa ostosreissun tulos joka on hyvä mutta täysin tyytyväinen en ole. Kaikki ovat koko 39, varpaissa on tilaa ja omasta mielestä ovat kuin kanootit, etenkään kun en ole mikään pitkä ihminen. Vaan ei kai sitä oikein valittaa voi, nyt on uudet kävelykengät ja kesäkengät. Sandaalien osto jäi vielä myöhemmäksi.

Vasemmalla uudesta Kärkkäisestä ostetut nahkaiset Peperonin ballerinat. Aivan ihanat jalassa ja hinta todellakin kohtuullinen. Keskellä Sokoksesta ostetut Vagabondin nahkakengät, tuntuu kuin kenkiä ei olisi kuin nämä jalkana laittaa. Nauhat tuo mukavasti väljyyttä leveyteen. Oikealla myöskin Sokoksesta ostetut Clarksin kävelykengät. Nämä pääsi jalkaan jo liikkeessä, olin ostamassa näitä 5-vuotta vanhat kävelykengät jalassa jotka olivat jo aivan puhki. Olihan ihana tunne vaihtaa uudet jalkaan. Toivottavasti näillä pärjätään edes pari vuotta. Ja jottei lapset jäisi ihan ilman, sai kuopus Kärkkäiseltä Vikingin gore-tex lenkkarit, kokoa 24. Koko tuntui huiman isolta, kun nyt on käytössä 22 talvikenkä. Vaan en uskaltanut ostaa kokoa 23 jotta nämä menis vielä alkusyksystäkin. Lisäksi meidän perheen lapsilla on tapana kasvattaa jalkoja vain kesäisin. Ihmehomma sekin, monena kesänä olen huomannut että lapsen jalka kasvaa kesän aikana jopa kahdella numerolla. Keväällä ostetuista reiluista sandaaleista on elokuussa kasvanut varpaat yli. Kenkäostoksia on vielä edessä, kolmelle vanhimmalle pitää vielä hankkia kaikki kesäkengät. Isommilta lapsilta ei oikein enää jää hyväkuntoisia kenkiä pienemmille joten ostettavaa riittää.


1 kommentti:

  1. Tuolla Kärkkäisellä olikin minusta hyvä lasten kenkävalikoima ja hinnatkin edullisempia kuin muualla vastaavat. Aikuisten kenkiä en kerennyt silloin katsastaa kun siellä toistaiseksi ainoan kerran asioin. Itsellä on kevätkenkähankinta pian ajankohtainen, pitääkin käydä siellä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)