torstai 26. maaliskuuta 2009

Täydennystä liinavaatekaappiin.

En tiedä oletteko samaa mieltä, mutta minusta tuntuu ettei nykyiset pussilakanat ja lakanat kestä samaa kuin entisajan vastaavat. Ajatelkaas nyt, vasta 10 vuotta käytössä ja hituvat puhki :)) Höh!
No aikuisten oikeesti ei kyllä harmittanut pois laitto. Meille aikuisille uusittiin viime vuonna kaikki lakanat ja nyt on menossa lasten lakanoiden uusiminen ja täydennys. Kolme vanhinta lasta käyttää sekä pussilakanassa että lakanassa aikuisten kokoa ja pienimmällä on pussilakana leikki-ikäisen kokoa. Joten liinavaatetta täytyy olla. Noista yhdenhengen sängyn lakanoista on ollut puute. Isommilla on usein kavereita yötä, yhtä aikaakin ja lakanoita pitää olla.
Heinolaan avattiin joku aika sitten Finlaysonin tehtaanmyymälä. Sieltä meidän liinavaatteet nyt sitten haetaan, valmiiksi ommeltuina tai kankaina. On sieltä yksi patjakin ostettu petareineen kaupan hintoja huomattavasti edullisemmin. Jos ajatte motaria Heinolan ohi niin suosittelen poikkeamista. Minulle jäi tämmöisiä mukaan:

10-vuotiaalle pojalle Talot pussilakana ja tyynyliina, olivat -50%, hintaa jäi n.18e. Poika oli oikein tyytyväinen. Näistä en vielä tiedä ovatko meille aikuisille vai pojille. Pussilakanat kevään uutuuskuosia, minä ostin sekundan puolelta, hinta 10e kpl. Virheinä pari väripilkkua väärässä paikassa. Seuraksi harmaita tyynyliinoja, muistaakseni 3e/kpl.

Tytölle rusehtava lakana (näyttää harmaalta mutta on enemmän ruskea). Muutama tyynyliina.
Tämän ison lakanan tarvitsin tilkkupeiton taustaksi. On muuten erikoista, että tulee halvemmaksi ostaa iso lakana kuin näin leveää kangasta. Tämä maksoi 10e, ihan normaalilaatua mutta oli joku poistuva väri. Nykyään teenkin niin, että kun tilkkupeite tarvitsee pohjakangasta ostan lakanan. Tämäkin on reilu, mutta mieluummin niin kuin että pitäisi miettiä saako tavallisesta 150cm leveästä tehtyä tai pitäisikö sitä jatkaa.

Nämä ovat kilolaatikosta, yksiväristä lakanakangasta, sekä valkaisematonta että valkaistua. Hinta 5e/kg. Nämä jäävät pesun jälkeen odottamaan värjäystä. Joko tilkkutöihin tai sitten tupaan tuleviin mattoihin. Tuvan remontin jälkeen teetän sinne räsymatot, väriä en vielä tiedä, mutta olen jo alkanut ostella kirppareilta verhoja ja näitä tehtaanmyymälän kilokankaita matonkuteiksi. Saan sitten juuri sellaisen väriset kuin haluan. Tuo kirjava pala oli niin söötti ettei sitä voinut jättää ottamatta, se taitaa tulla tilkkutöihin. Kirjavien hinta on 8e/kg.
Nyt sitten laulaa pyykinpesukone ja mankeli jotta saan kaikki kaappeihin ja käyttöön :)2 kommenttia:

  1. Tuolla pitääkin käydä. Meiltä ei kauaa aja Heinolaan ja joskus käydäänkin "huviajelulla" ja poiketaan abc:llä leikkimässä ja syömässä.

    Meillä on kans huomattu, että nykylakanat ei ole niin kestäviä kun ennen, eihän mikään taida olla niin kestävää kun ennen, tekstiilit siis.

    Mä kaipaisin jotain uudistusta kans lakanoihin, vaikka meillä nyt onkin ihan hyväkuntoisia, mutta vaihtelu virkistää.

    VastaaPoista
  2. Mä olen hulluna aina ostamassa liinavaatetta ja niitä piisaa! No, annan sitten omaan kotiin viemisiä, kun lapset muuttavat omilleen=)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)