maanantai 15. huhtikuuta 2024

Päivän väri on pinkki

Lempivärini puutarhassa on pinkki, kaikkihan sen tietävät. Niinpä tämä postaus on ylistys kahdelle pinkille keväiselle kaunottarelle. 

Hortensiapuutarhan polun toisella puolella kasvaa kaksi näsiää. 
Odotin näsiöiden kukintaa pitkään ja hartaasti, taisi siinä mennä jopa muutama vuosi. 
Taimet hain pääkaupunkiseudulta saakka toiselta puutarhaharrastajalta. Hänen puutarhassaan nämä lisääntyivät ahkerasti. Itse en ole päässyt nauttimaan siementaimista, ehkä joku päivä koen sen ilon. Viime syksynä sain näsiän marjat maahan, yleensä linnut ehtivät syödä ne ennen kuin ehdin ottaa marjat talteen.
Tänä vuonna kukinta on komeampaa kuin koskaan ennen. Ehkä viime syksynä hankitusta valkoisesta näsiästä kasvaa vielä joskus näin kaunis ja komea näky. Pinkki taitaa silti pysyä suosikkinani.
Pinkistä sinivuokosta en napannut kun yhden kuvan. Kunhan kaikki kukat avautuvat, otan lisää kuvia. Tai otan, jos seuraavien päivien sateet eivät pilaa kukintaa. 

Meillä maa on todella märkää, normaalia enemmän. Siksi en ole kovin innoissani sateista. Juuri kun alkoi olla pientä kuivumista näkyvissä, tulee lisää vettä. Vaan minkäs teet, pakko on kestää. Onpahan aikaa kylvää kaalit, kurkut, kesäkurpitsat ja krassit kun puutarhatöihin ei pääse.


16 kommenttia:

 1. Minulla ei ole näsiää mökillä mutta lähellä mersätien varrella niitä löytyy useita . Katselin viikonloppuna kun mentiin mökille en nähnyt niiden kukintaa . Pitää yrittää katsoa uudestaan kun menemme.
  Valkoista näsiää en ole nähnyt sitä ei varmaan luonnossa olekkaan ?
  Pinkki sinivuokko on myös sellainen tuttavuus jota en ole nähnyt .
  Kivoja puuhasteluja sinulle .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näsiä kukkii aika nopeasti jos on lämmintä, mutta uskon että ehdit nähdä näsiät kukkivina. En tiedä onko valkoista näsiää luonnossa Suomessa? Oma taimeni on virolaista alkuperää. Pinkit sinivuokot muistan jo lapsuudesta mummoni talon edustalta, niitä oli siinä iso rypäs eikä niitä saanut poimia. Lapsena harmitti, mutta aikuisena ymmärrän miksi ei saanut, olivat kaikkien iloksi.

   Poista
 2. Oi, ihana näsiä vieläpä tuplana! Minustakin tuo vaaleanpunainen on kaunein, sen väri on jotenkin upea ja eksoottinen, ihana keväisen kaljussa puutarhassa. Ehkä keväällä ei oikein talven jälkeen innostu valkoisista kukista ;-) Paitsi lumikelloista!
  Ihastuttavan värinen sinivuokko.
  Harmillista, jos maa ei kuivu, piha menee ihan mutavelliksi, jos siellä liikkuu. Meillä ehti jo kuivua aika hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun halvalla sai niin piti hamstrata kaksi taimea. Vaaleanpunainen sopii hyvin kevääseen kun kaikki on lähinnä ruskeaa. Keväällä pitää olla väriä valkoisen kauden jälkeen.
   Puutarha on ihan mutavelliä, tänään en mene puutarhaan, kävin vain peittelemässä kasvihuoneen taimet harsoilla kylmien öiden takia.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Pinkin sinivuokon sävy on voimakas, näkyy kauas.

   Poista
 4. Näsiä taitaa olla aika mielipiteitä jakava 🤭 Kaunis se on! Itse vaan olen törmännyt ihmisiin, jotka toivovat sen häviävän tontiltaan lopullisesti 😅
  Ja tuo pinkki sinivuokko on upean värinen 😍 täytyy oikeatsaan laittaa se onalle hankintalistalle 🤭 jos joskus tulisi vastaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten joku voi toivoa näsiän häviämistä. No ehkä sen myrkyllisyyden takia. Pinkki sinivuokko on upea, minulla oli se myös kerrottuna, mutta se hävisi.

   Poista
 5. Näsiä on tosi kaunis kukkiessaan, valitettavasti sen marjat vain ovat hyvin myrkyllisiä.
  Soma pinkki sinivuokko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näsiä on myrkyllinen ihmisille, linnuille ei taida olla sillä syövät marjat joka vuosi. Lapsenlapset tietävät, että mummin kasveista ei saa syödä mitään, ovat myrkyllisiä.

   Poista
 6. Pinkki on kaunis väri! Upeaa kukintaa näsiässäsi, meillä niitä kasvaa tuolla metsän puolella omatoimisesti. Mutta tuo pinkki sinivuokko - ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä päin on näsiää, mutta ei sattunut omalle tontille. Kiva kun toiset raaskivat jakaa omiaan niin sain minäkin näsiää.

   Poista
 7. Pinkki on kyllä hyvä ja piristävä väri puutarhassa 😊

  VastaaPoista
 8. Olet sitten tuplasti näsiäonnekas. Niitä on näköjään vaikea löytää kaupoista. Tai sitten olen aina auttamattomasti myöhässä sellaista etsiessäni.
  Kiitos pinkin sinivuokon kuvasta. Niitäkään ei ole juuri missään tarjolla, joten sinä tarjoat meille virtuaalisesti sen kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näsiöitä on todella harvoin myynnissä, minun taimet ovat toisen puutarhaharrastajan pihasta. Valkoisen näsiän ostin Mustilasta virolaiselta myyjältä. Pinkki sinivuokko on kaunis, harmi kun sen sisar, kerrottu pinkki sinivuokko hävisi.

   Poista

Kiitos kommenteista :)