sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Puutarhalehdessä

Elokuisen puutarhavierailun lopputulos on nyt uusimmassa Kotipuutarha-lehdessä. Toimittaja Paula Ritanen-Närhi ja kuvaaja Maija Astikainen viettivät meillä elokuun alkupuolella yhden kauniin iltapäivän. Minua jännitti etukäteen ihan hirveästi, onko kasvimaalla satoa, punertaako kasvihuoneessa yhtään tomaattia tai onko juuri silloin kaunista kypsää kurkkua kuvattavaksi. Turha pelko, kuvattavaa löytyi ja haastattelukin taisi tapahtua enimmäkseen puutarha-asioista rupatellen. Vaikeinta oli asettua itse kuvaan.

Otsikko vanhan pihan uusi elämä kertoo olennaisen, sen miten tämän meidän vanhan maalaistalon piha ja puutarha on lähtenyt kukoistukseensa puutarhana. Se on todella saanut uuden elämän.
Ja siinä itse puutarhuri lempimekossaan. Korviin laitoin vähän paremmat korvakorut, normaalisti en laita näitä mieheni mummon 50-vuotis lahjaksi saamia korvakoruja puutarhatöihin.
Anne-Marie Siltalan piiroksessa on kaikki olennainen.
Puutarhakissa Jalo oli mukana kuvauksissa, poseerata piti milloin missäkin. Ihana kun kun yksi kuvista pääsi lehteen, kissat ovat meillä tärkeä osa puutarhanhoitoa, pitävät haittaeläimet kurissa.

Lehti kannattaa lukea jo ihan tämän jutun takia, yllätyin artikkelin pituudesta, peräti neljä aukeamaa. Lisäksi lehdessä oli oma juttunsa muovista puutarhasta, sen luin erityisen tarkkaan sillä muovia on minunkin puutarhassa ja sen määrää pitäisi saada vähennettyä.


24 kommenttia:

 1. Lehti tuli jo muutama päivä sitten ja ilahduin kovasti kun näin tutut kasvot sen sivulla. Kiva kuva sinusta kauniissa mekossasi. Hieno oli myös lintuperspektiivistä tehty kartta selityksineen, muuten puutarhan laajuutta ja eri osioita ei olisi kuvista hahmottanut. Kaipasin enemmän yleiskuvia, mutta kyllä yksityskohdatkin ovat kertovia ja hienoa, että Jalo pääsi mukaan juttuun. Jutun näkökulma, että puutarhan voi luoda vanhaa kunnioittaen, historian ja ympäristön huomioonottaen on mielenkiintoinen. Kiva oli tutustua näinkin tuttuun Arvilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat oli kauniita mutta jos jotain olisi saanut olla enemmän niin itsekin olisin laittanut enemmän yleiskuvia. Paikan historia kulkee meillä kaiken aikaa mukana ja siksi esim. uusi kasvihuone on piilossa aitan takana ettei se riko ehjää ja alkuperäistä yläpihaa.

   Poista
 2. Huippuihanaa! Ja huippuihanat kuvat, niin sinusta kuin puutarhastakin. Kiitos paljon vinkistä, pääsen ensi viikolla kaupoille, joten tuo on napattava. Kuulostaa siltä, että lehdessä on muutenkin hyvää asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kuvat niin ihania, näin niitä paljon enemmän kuin jutussa on ja täytyy sanoa, että vaikea olisi ollut valita parhaat kuvat juttuun. Lehdessä oli muutakin kivaa.

   Poista
 3. Luin lehdestä juttusi jo viikko sitten. Oikein hyvä kuva sinusta ja tuo piirros on mukava lisä. Yleiskuvia olisin katsonut enemmänkin, mutta toisaalta meille blogisi seuraajille puutarhasi on jo vuosien ajalta tuttu. Kiva, että Jalokin on huomioitu ihan kuva kera tarinassa.
  Muovijuttu on minustakin kiinnostava ja kaikin tavoin ajankohtainen. Se kyllä aiheuttaa paljon pohdittavaa, mutta niinhän kaikki muutokset aina tuppaavat tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä blogissa on paljon yleiskuvia. Lehdessä niitä ei tietysti voi olla montaa koska yleiskuvan ei ehkä kannata olla pieni ja pieniä mahtuu enemmän kuin suuria. Muovijuttu oli kiinnostava mutta vaikea on löytää esim. kivituhkan alle yhtä toimivaa vaihtoehtoa.

   Poista
 4. Mahtavaa! En ole lukenut juttua, mutta kuulostaa hyvälle :) Paula on mukavan tuntuinen toimittaja, siinä tulee huomaamatta jutusteltua hänen kanssaan. Tällaisen käsityksen olen saanut hänen tv-ohjelmissa tehdyistä pihavierailuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityksesi vastaa minun kokemusta, tuli juteltua vaikka mitä vaikka aluksi tuntui, että apua, mitä tässä nyt kertoo. Paula sai rentoutumaan.

   Poista
 5. Oli tosi hauska yllätys löytää sinut ja puutarhasi lehteä lukiessa. Oikein hyvä kuva sinusta ja kasvihuoneesta. Lisäksi ilmakuvapiirros on havainnollinen ja varmasti kiva saada itsellekin. Kaikki kuvat olivat kauniita, mutta olisi ollut hauska nähdä ammattivalokuvaajan ottamia yleiskuvia, niissä näkee usein sellaisia näkymiä, joita ei itse tule ottaneeksi ja tietysti kamerat ovat laatuluokkaa :). Minusta ainakin olisi kiva joskus saada ammattilainen kuvaamaan tänne meille. Joka tapauksessa juttu oli oikein hyvä ja puutarhasi esittäytyi juuri niin innostavana kuin se on!!
  Minäkin luin muovi-jutun tosi tarkasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattilaisen kameralla saa loistavia kuvia. Omat kuvani on nykyisin otettu kännykällä, pokkari ei oikein enää pelitä, uusi on harkinnassa.

   Poista
 6. Hipheihurraa! Ihan mahtava juttu! Hieno artikkeli sinusta ja puutarhasta <3

  VastaaPoista
 7. Hyvä juttu! Kauniit kuvat, myös sinusta. Lehti on muulta osin minulla vielä kesken, kun oli pari tosi hyvää kirjaa meneillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olen samanlainen, hyvät kirjat menevät kaiken muun edelle.

   Poista
 8. Hienoa! Minulla lehti odottaa vielä tarkempaa lukemista mutta pikavilkaisulla juttu teidän puutarhastanne vaikutti kiinnostavalta. Muutenkin lehdessä vaikutti olevan aika paljon mielenkiintoista asiaa, muovijuttu toisena kiinnostavimmista. Ehkä pääsen vihdoin tänä iltana syventymään siihen ajan kanssa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli paljon mielenkiintoista asiaa. Mukavaa viikkoa sinnekin.

   Poista
 9. Hieno kirjoitus ja hyviä kuvia puutarhastanne ja sinusta itsestäsi! Paljon sellaista, mistä olet itsekin kirjoitellut ja kuviahan olemme nähneet runsaasti esim. uudesta kasvaristasi. Mutta heille, jotka eivät blogeissa seikkaile, oli myös varmasti mielenkiintoista luettavaa. Muistan, kun Paula R-N aikoinaan kävi meillä juttua tekemässä, niin minua jännitti myös aivan valtavasti ja säätä odotin kauhunsekaisin tuntein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oli yksi jännitysmomentti, pelkäsin, että sataa kaatamalla ja kuvaamisesta ei tule mitään. Sattuikin todella upea päivä, liiankin aurinkoinen. Niille jotka eivät entuudestaan tunne puutarhaani jutusta sai varmasti paljon uutta ja ehkä rohkeutta lähteä luomaan vanhasta pihasta uutta.

   Poista
 10. Hienoa. En ole päässyt lukemaan itse juttua, mutta varmasti kiinnostavaa lukemista. Muistan miten itsekin jännitin Viherpihan toimittajien vieraillessa puutarhassamme millainen sää osuu kohdalle ja kukkivatko jalokärhöt jutuntekovaiheessa. Kärhöt kukkivat ja sääkin oli lopulta ihan hyvä uhkaavasta sateesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynti taitaa olla aina yhtä jännittävää kun kaikki tälaiset sovitaan jo niin hyvissä ajoin ettei voi tietää kukkiiko juuri ne jotka pitäisi vai ei.

   Poista
 11. Todella kiva juttu! Oli hauskaa löytää sinut ja puutarhasi sieltä. :) Ilmakuva tai -piirros selventää hyvin puutarhanne laajuutta.

  VastaaPoista
 12. Kiva juttu teidän ihanasta puutarhasta. Oli varmaan jännittävä päivä. Huomasin, että mehän ollaan lähes naapureita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täällä Lahdessa asutaan, Ruuhijärven kylässä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)