tiistai 1. marraskuuta 2022

Pieni paluu kesään

 Sain Pirjolta Puutarhaterapiaa-blogista haasteen postata kuusi kuvaa kesästä. Kiitos Pirjolle, olipa ihana palata tietokoneen uumeniin kesäkuvien pariin. Rajasin kuvat niin, että kesäkuusta on kolme kuvaa ja toiset kolme heinäkuusta. Sitten tulikin se vaikein osio, valita vain kuusi kuvaa sadoista kesä- ja heinäkuun kuvista. 

Kesäkuu

Kirsikkapuiden kukat, alkukesän heleä vihreys, taivaan sini ja ihmeellinen valo. Se kuvaa ehkä parhaiten kesäkuun alkua.
Viime kesäkuusta jäi mieleen kellukat. Ne kukkivat runsaimmin kuin koskaan ennen. Kuvan 'Mai Tai' kukki monta viikkoa.
Kasvihuoneen kausi alkoi toukokuussa, kesäkuussa korjattiin ensimmäistä satoa, kasvihuonekurkkuja.

Heinäkuu

Heinäkuussa kaikki on vähän överit ennen kuin tulee elokuun nuutuminen. Liljat loistossaan, ensi vuonna näistä osa on siirretty toiselle paikalle.
Iirikset ovat rakkaita, niistä 'Red Zinger' on yksi rakkaimmista. Heinäkuussa ei paljoa sadetta saatu, tämä lienee yksi niistä harvoista sateen jälkeen otetuista kuvista.

En osannut päättää laitanko viimeiseksi kuvaksi kuvan tuoksuherneistä vai kasvihuoneesta. Löytyi kuva jossa on molemmat. Tästä lähtien kasvatan tuoksuherneitä vain maassa, en ruukussa. Näin komeasti eivät ole koskaan ruukussa kasvaneet. Siemeniä on tallessa ensi kesää varten iso pussillinen.

En laita haastetta eteenpäin, tämä on kiertänyt jo aika monessa blogissa. Mutta jos ei ole vielä kohdallesi osunut niin nappaa tästä, ja jaa meille omat kuusi kesäistä kuvaasi.


26 kommenttia:

 1. Kerrassaan upeat kellukat. Tosiaan, ne kukkivat menneenä kesänä varsin runsaina. Ymmärrän, että Red Zinger on rakas. Tuollaisen rivistön huolisin itsellenikin. Väri on mieluinen.
  Tuoksuherneiden kanssa huomasin saman eli ei enää ruukkuun vaan maahan (minä tosin laitoin lavakaulukseen, mutta sehän on melkein maa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesä oli kellukoiden kesä. Red Zinger on kaunis, toivon, että siitä riittää joskus jaettavaksi muuallekin puutarhaan. Lavakaulus vastaa hyvin maata. Ensi vuonna teen oman kivikauluksen tuoksuherneille, paljon vahvaa maata kaveriksi, tuntuvat viihtyvän sellaisessa.

   Poista
 2. Ihana kesä ja melkoista kukkaryöppyä jokaisessa kuvassasi! Aivan ihanaa. Sadekin oli ihanaa, kun siitä sai niin harvoin nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesä oli melkoista kukkaryöppyä ajoittaisesta kuivuudesta huolimatta. Se on totta, kun sadetta tuli kohtuullisesti niin siitä pystyi jopa nauttimaan.

   Poista
 3. Todella kauniit kuvat ja kerrassaan upeaa kukintaa.

  VastaaPoista
 4. Ihanan kesääset kuvat! Mahtavasti kukkivat 'Mai Tai'. Ja kyllä, hajuhernehet kukkiivat paremmi mullaki maas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai Tai oli mahtava viime kesänä vaikka muutkin kellukat kukkivat hyvin. Hajuherneet maahan tästä lähtien.

   Poista
 5. Oi joi, tähän aikaan vuodesta tuskin uskoo tuollaista kukkaloistoa olleen. Minkä niminen onkaan tuo kirjava tuoksuherne? Aivan ihana💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa hämärtyä mielestä kaikki kukkaloisto kun sää on päivästä toiseen pelkkää harmaata tölkkijuomaa. Olen saanut tuoksuherneen siemenet alunperin Saaripalstan Sailalta. Pussissa luki näin: Wiltshire Rippple & Chiltern Seedsin Mulberry Mix, jossa purppuraisia, valkoisia ja kaksivärisiä.

   Poista
  2. Laitoitkin jo viestiä Instaan, kiitos❤️ Tulee nykyään roikuttua siellä paljon enemmän kuin varsinaisissa blogeissa. Nappaan huomenna niitä tähkäverbenan siemenkotia kuivumaan niin saat ihan tuoreita siemeniä👍

   Poista
 6. Ihania kesäkuvia! Kelkukat kukkivat tosiaan upeasti 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää on ikävä mutta puolen vuoden päästä ollaan jo todella lähellä uutta kesää.

   Poista
 7. Niin ihana on ensimmäisen kuvan valo ja sävyt, juuri niinkuin sanoit. Tosi kivat kuvamuistot kesästä, näitä kelpaa katsoa! Ja kauniita ovat tuoksuherneesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa on mahtava alkukesän valo ja tunnelma. Tuoksuherneet kasvoivat kompostimullassa upeasti.

   Poista
 8. Upeat Mai Tait ja Red Zingerit! Ostin jälkimmäisen itselleni viime kesänä, sen kukintaa odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Red Zinger on ollut uskollinen kukkija vaikka kasvaa puolivarjossa. Ekana kesänä ei kukkinut mutta sen jälkeen joka vuosi aina vain upeammin.

   Poista
 9. Todella kauniit kuvat. Tuo ensimmäinen kuva on niin kesäinen, että pääsee hetkeksi tuohon tunnelmaan kiinni.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa kukkarunsautta! Tämä tuli tarpeeseen näinä pimeinä, koleina ja märkinä aikoina. Tuo 'Red Zinger' on kyllä todella upean värinen, kauniita myös nuo tuoksuherneet. Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
 11. Kesätunnelmiin on aina iloa palata!

  VastaaPoista
 12. Hyvät kuvat olit valinnut, ihanan runsasta kukintaa ja vielä tuo herkku kasvihuone:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone on herkku, harmi kun sillä ei ole kovinkaan mitään käyttöä talvisin.

   Poista
 13. Ihania kuvia!
  Tuo sininen kaappi sopii täydellisesti kasvariin!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)