keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Sitä ja tätä

Puutarha on paikka minne paetessa saa edes joten kuten unohdettua maailmalla tapahtuvan pahuuden. Pahuuden joka tulee ihan liian lähelle ukrainalaisen siskon ja hänen läheistensä tilanteen takia. Heillä onneksi toistaiseksi olosuhteisiin nähden hyvin. Olen seurannut puutarhan jänistilannetta ja totesin, että on ryhdyttävä hätätoimiin joidenkin puiden suhteen. Niinpä virittelin verkkojen jatkoksi kankaita sillä oksia oli käyty jo maistelemassa. Oksilla ei niin väliä mutta pelkona on rungon syöminen.
Tämä bloggeri on taas heitäytynyt oudoksi, pahoittelut, että teksti on vasta täällä eikä kuvien välissä. Kuvat eivät latautuneet kuvina vaan tekstinä enkä pääse niiden väliin kirjoittamaan. Kylvin eilen kaikki tomaatit ja esikot ja nyt odotellaan itämisen ihmettä. Tomaatteja tulossa reilut viisikymmentä jos kaikki itävät. Riittää vähän jaettavaksikin. Esikonsiemenien kanssa meinasi mennä hermo, niin mahdottoman pieniä ja kaikki sähköistyneet pakkaukseensa kiinni. Osa saattoi lentää väärään paikkaan mutta ei haittaa. Lumitilanne on hurja. Sademittarin maahan väänyt varsi kertoo lumipeitteen pinnan korkeuden, toisessa lumikuvassa luumulehdon risuaita jonka lumi melkein peittää.
Yllä lumitilanne tällä hetkellä. Kuva on otettu muutama päivä sitten mutta eipä se ole tuosta mihinkään muuttunut. Alla on tilanne 10.2.2019. Silloinkin oli paljon lunta, mutta saman vuoden maaliskuun kuvissa lumet ovat lähes pois sulaneet. Nyt ei taida kevät yltää ihan samaan, sääennuste sanoo lisää pakkasta.
Nyt tuli kyllä niin sekavasti kaikki, että parempi lopettaa ja toivoa bloggerin palaavaan edelliseen muotoonsa.

14 kommenttia:

  1. Hyvä idea tuo kangas virittely, nyt on pupuilla ja peurilla nälkä.
    No on sinulla tomaatti poikineen ja toivottavasti esikot itävät, jostain luin että jotkut itävät vain pimeässä tiedä häntä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän esikoita pari päivää lattialämmityksen päällä ja sitten siirrän jääkaappiin. Jääkaapista valoon, itävät valossa ja siksi siemeniä ei saa peittää. Tällaisella ohjeella olen tehnyt, sitä en tiedä onko oikea tapa :)
      Kankaat ovat auttaneet, eivät pääse enää oksiin käsiksi.

      Poista
  2. Virittlin myös kankaita puiden ensi avuksi rusakkoja vastaan. Täällä on niin paljon lunta ettei metrin korkeasta jyrsijäaidasta ole mitään iloa. Toivottavasti auttaa sekä teillä että meillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metri ei riitä mihinkään, vasta 1,5 metrin verkosta on näköjään apua näin runsaslumisena talvena.

      Poista
  3. Toivottavasti Ukrainan tilanne jo helpottaisi, vaikka ei tuostakaan maa, eikä ihmiset heti voi toipua. 💙💛

    Hyvä määrä tomaatteja on tulossa. Ihanaa, että saat uuteen kasvariin myös heti kevään alusta lähtien kasvatettavaa. Kunhan se kevät tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei toivu vaikka sota loppuisi. Itse pelkään, että tulee pitkä sota. Tomaatteja on, aina pitää olla varaa jos taimille käy jotain. Ja kyllähän uuteen kasvariin mahtuu.

      Poista
  4. Toivottavasti läheisesi ovat suojassa pahalta. Ajatukset tuppaavat olemaan Ukrainan tilanteessa, vaikka muuta yrittäisi.
    Minäkin mietin puutarhan suojaamista, sillä metsäkauriit ovat keksineet tulla meille jo useampana yönä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauriit ovat huono juttu, ylettävät syömään kaiken verkkojenkin yli. Kyllä Ukraina mietityttää päivittäin.

      Poista
  5. Meillä ei ole sukua Ukrainassa ja silti tilanne huolestuttaa todella paljon. Toivottavasti siskosi perheineen pysyy turvassa ja tämä hulluus loppuisi muutenkin pian.
    Kankaat tulivat varmasti tarpeen rusakoiden takia. Lunta on niin paljon, että pääsevät vähän turhan helposti verkkojen yli.
    Meillä oli 2018 maaliskuussa vielä melkein 90cm lunta eikä pälvipaikoista ollut huhtikuun alussa tietoakaan. Silti lumet sulivat niin, että huhtikuun lopussa oli jo normaalivuoden tilanne. Toivon, että tänä vuonna käy samoin.
    Oliko sinulla blogger siis vaihtanut pelkästään kuvat tekstiksi vai koko homman HTML-koodiksi? HTML-näkymän saa vaihdettua kirjoitusnäkymäksi vasemmasta ylänurkasta siitä kynän näköisestä kuvakkeesta ja silloin kuvienkin pitäisi tulla normaalisti. Jos sinulla oli toisenlainen ongelma sen kanssa, niin sitten en osaa auttaa. Toivottavasti blogger toimii jatkossa paremmin. Esikonsiemenille toivottelen hyvää itämistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täytyy testata tuota konstia. Koko uuden postauksen ruutu oli erinäköinen. Olen välissä päivittänyt koneeni, silläkin voi olla vaikutusta. Toisaalta koneen ikä voi myös olla ongelma, lähes kymmenen vuotta vanha perusläppäri alkaa kai olla tiensä päässä.
      Se antaa toivoa puutarhan suhteen, että muinakin keväinä sulaminen on tapahtunut nopeasti. Pidän lomia pääsiäisen aikaan ja toukokuun alussa joten todella toivon, että silloin on jo pääosin sulaa.

      Poista
  6. Pahuus on valloillaan. On tapahtunut jotakin, mitä kukaan ei olisi uskonut tapahtuvan Euroopassa vuonna 2022. Sitä toivon, että siskosi ja hänen perheensä pysyisivät turvassa ja etteivät he joutuisi pakenemaan kauheuksia esim. Moldovan suuntaan. Olen ajatellut sinua ja kaikkea sitä, mitä olet nyt alkuvuonna joutunut käymään läpi.

    Onneksi sinulla on puutarha, joka puskee uutta kasvua ja tuottaa iloa tänäkin vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on puutarha joka tuottaa hyvin paljon iloa vaikka onkin vielä lumen peitossa. Siskon läheisillä kaikki olosuhteisiin nähden hyvin. Ei tätä tilannetta olisi voinut kuvitella, ensin korona ja sitten sota.

      Poista
  7. Luulin jo kommentoineeni tähän, mutta jäi näköjään suunnitteluasteelle. Voi sisartasi perheineen, toivon hartaasti hänelle ja koko kansakunnalle siellä turvallisuutta. Ihan järkyttävää on seurata uutisointia.
    Sinulla on kasvamassa komea joukko tomaatteja, toivottavasti kasvu etenee suotuisasti, onhan sinulla jo pitkä kokemus kasvatuksesta!
    Voimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi. Ensiuutisten järkytys on jo laantunut, siskon läheisillä kaikki olosuhteisiin nähden hyvin. Hyvin ei kai ole kellään ukrainalaisella, on sitten joutunut lähtemään pakoon tai ei. Tomaattien kasvu etenee hyvin, valot on nykyään tärkeä osa kasvatusta, en enää pärjäisi ilman niitä.

      Poista

Kiitos kommenteista :)