maanantai 22. maaliskuuta 2021

Kuvittelua

 Minulla on eräs tapa josta nyt kerron teille. Jos en saa nukkumaan käydessä heti unta, siirrän ajatukseni puutarhaan. Käyn mielessäni läpi jotain puutarhan aluetta ja sitä mitä teen alueella sitten kesällä. Uni tulee nopeasti enkä välttämättä aamulla muista mitä suunnittelin ja kuvittelin. No olen niin hyvä nukahtamaan, että näin käy vain harvoin. Mutta hyvä keino siihenkin jos työasiat alkavat pyöriä liikaa mielessä vapaa-ajalla.

Koska kevät etenee omalla painollaan, voin täällä blogissakin kuvitella ensi kesän puutarhaa.

Kuvittelen mielessäni kasvaneet kirjopikarililjakasvustot. Kaikki runsastuneet ja vähintään tuplaantuneet.
Jänikset söivät kaikki monivuotisena kasvavat kärhöt. Siitä huolimatta kuvittelen miten upeassa kukassa ne ovat jo ensi kesänä.
En suunnitelmistani huolimatta jakanut kesällä lilaa esikkoa. Kuvitelmissani se on tehty suit sait sukkelaan heti keväällä.
Ensi kesäni kuvitelmissa kaikki iirikset kukkivat runsaasti ja elinvoimaisina. Kuten tämä kirpputorilta vaihtokauppana saatu iiris tekee joka vuosi.
Kuvittelen miten loistavia kasviyhdistelmiä olen onnistunut loihtimaan viime kesän puutarhahuumassa. Pinkin harmaakäenkukan, vaaleanpunaisen kiiltoleimun ja myskimalvan liitto syntyi täysin vahingossa mutta tykkään siitä todella paljon.
Kuvittelen ensi kesän olevan mahtikesä pioneille. Kaikki kukkivat runsaasti eikä silloin sada pisaraakaan vettä. Jokaisen pionitarhurin unelmaa.
Olen kuvitellut erilaisia käyttökohteita kiviaarteilleni.
Lopulta olen päätynyt kuvittelemaan miten viime kaudella kasvitetut alueet kukkivat runsaina ja valmiina. Talvivaurioita ei ole tullut lumipeitteen alla ja rikkoja on harvinaisen vähän.

Hupia se on tämäkin, lumetonta kevätaikaa odotellessa.


22 kommenttia:

 1. Kuule minä teen tätä useinkin minä en saa aina unta heti jos paikat särkee tai muuten vaan, onko täydenkuun aika jne...
  Minusta on mukavaa suunnitella ja miettiä mieluisia asioita joskus myös suunnittelen joskus tulevan keittiön remonttia ( mökille) . Samoilla linjoilla mennään. 🤗
  Ja yllätys olen nukahtanut ja herään pirteänä aamulla vaikka joskus yöunet jää vähän lyhyemmiksi. Jestas miten kauniin näköinen, värinen on tuo esikkosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, kuvittelukollegoita on mukava olla :) Lila esikko on tärkeä, se on saatu ystävältä. Ja on viihtynyt meillä tosi hyvin, kaksi puskaa jotka molemmat pitäisi jakaa.

   Poista
 2. Mukavaa kuvittelua. Etenkin sellainen ajatus, että kaikki vuohenputket ja muut rikat olisivat talven aikana tikahtuneet johonkiin vain niille ominaiseen ruttoon.
  Juuri nyt kuvittelen optimistisena, että pikkuinen kasvihuoneeni on jotenkin talven aikana laajentunut niin, että saan sinne mahtumaan vielä 8 eri tomaattilajiketta jo itäneiden lisäksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, rutto joka kiusaisi vain rikkoja voisi olla tervetullut, edes yhdeksi kesäksi. Vannon itselleni joka vuosi että kyllä tomaatteja voi istuttaa vähän tiiviimmin kuin ennen :)

   Poista
 3. Kuulun itte ns. huanoohin nukkujiihin, joten puutarhakuvitelmat o sängys liki joka yä. Sullon varsin toteutumiskelepoosia kuvitelmia. Voivat hyvinki toteutua, josseivät ens kesänä, nii joku toinen kesä ja lisäksi ihanan färisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aina ollut hyvät unenlahjat, yleensä nukahdan heti kun pää kopsahtaa tyynyn ja jos herään yöllä niin saan unen kiinni kun käännän kylkeä. Saas nähdä tuoko ikä muutosta :) Unelmia ja kuvitelmia pitää olla, toteutuivat tai ei.

   Poista
 4. Voi, miten tuttua! Minä aina valvoessani suunnittelen puutarhajuttuja, siitä on tullut ihan vakiintunut tapa :).
  Ihanat iirikset ja ne sointuvat niin kauniisti taustan näkymään.
  Tuo viimeinen kuva ihastutti myös, sillä olen viime ajat miettinyt oman arboretumini (joka on siis vauvavaiheessa) työstämistä eteenpäin. Olisi ihana nähdä siellä jonain vuonna runsautta muutenkin, kuin ei-toivottujen kasvien osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on todella kaunis iiris, oikea värisävy ei näy kuvissa. Terve ja vahvakasvuinen. Kyllä se runsaus vielä tulee vaikka onhan se totta, että puutarhassa on aina odotettava että jotain tapahtuu, mitään ei saa nyt ja heti.

   Poista
 5. Joo, tuttua täälläkin. Monet suunnitelmat ja haaveet saavat siivet, kun pitäisi käydä nukkumaan. Mutta on loistavaa, kun on hyvä mielikuvitus, niin ei ole koskaan tylsää.
  Lapsenakin minulla oli mielikuvituskavereita ja jopa mielikuvituskoira, kun en allergian takia voinut saada oikeaa koiraa. Nyt voi sitten haaveilla ja suunnitella oikeaan puutarhaan mielikuvitusjuttuja. Ja niistähän saattaa usein tulla vielä totisinta totta.

  Olipa ihanat kuvat ja ihanat ajatukset! Jospa se kevät nyt alkaisi tulla jo ihan oikeastikin, kun pakkaset väistyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuvitus on ollut minulla monesti jaksamisen avain, sen maailmaan on voinut paeta kun kaikki on tuntunut kaatuvan päälle. Ja onhan se kiva osata olla vain oman päänsä kanssa. Eiköhän se kevät nyt lähtenyt tulemaan.

   Poista
 6. Tuttua ja aina yhtä kivaa puuhaa! Toivotaan kaikkien iltaunelmien toteutumista! Sinulla varmasti osa toteutuukin. Jos kärhöt eivät kuki keväällä, niin ehkä ne yllättävät loppukesällä. Ihanat kevätkuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaunelmat, hyvä ilmaus! Ensi talveksi käärin kärhöt sellaiseen panssariverkkoon ettei niiden läpi mene yksikään ristihuuli. Toista kertaa en halua menettää hyvään vauhtiin päässyttä kasvua.

   Poista
 7. Ihania kuvitelmia, jotka saattavat hyvinkin toteutua. Käytän samaa menetelmää välillä itsekin. Tosin se johtaa helposti siihen, että pitää hakea kynä ja paperia. Muuten pelkään unohtavani aamuun mennessä, kuten tapahtuisikin.
  Kiitos tuosta leimu-malva-käenkukka -ideasta. Nytpä tiedän, minne tyrkkään innokkaasti rehottavaa ruusumalvaa ja käenkukkaa. Jos vain talvesta selviävät.
  Tänään kevät näyttää ottavan aimo harppauksen eteenpäin. Lujittaa uskoa siihen, että lumesta vielä päästään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInä nukahdan niin nopeasti etten ehdi hakea kynää ja paperia, ehkä olisi hyvä pitää niitä yöpöydällä valmiina. Kuva ei tee oikeutta yhdistelmälle, se on todella kiva.

   Poista
 8. Minäkin aika usein ennen nukahtamista mietin jotain itseäni kiinnostavaa asiaa olipa se sitten puutarhaan tai johonkin muuhun liittyvää.
  Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavia ja mukavia asioita on hyvä miettiä, ei huonoja asioita tai työasioita :)

   Poista
 9. Kiva huomata, että muutkin viherpeukalot käyttävät tätä mielikuvaharjoittelua mielen rauhoittamiseen ennen nukahtamista. Niin teen minäkin ja usein erilaiset puutarhaunelmat ovat mielessä heti herättyäkin :) On tää vaan niin kiva harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein oiva keino vilkkaan mielen rauhoittamiseen. Puutarha on hieno harrastus, saa olla ulkona ja samassa saa hyötyliikuntaa.

   Poista
 10. Hei mutta tuota täytyykin kokeilla seuraavaksi kun uni ei tule silmään. Tiistaina oli kiva lupaus keväästä auringon paisteessa. Tein heti pihahommia eteenpäin ja korjasin 'talven jälkiä'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, meitä harrastajia taitaa olla aika paljon :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)