perjantai 29. tammikuuta 2021

Toukokuu kuin unelma

 Kävin läpi vuoden 2020 toukokuun kuvia. Voi miten kesäisiä ne ovat, aurinkoisen utuisia, toisaalta kirkkaan valoisia. Kukkien ja pienten vihreiden lehtien juhlaa. Eiköhän katsota muutama kuva yhdessä.

Lumikki on osoittanut viihtyvyytensä ja kestävyytensä. Ihan vähän mietin uskaltaisinko jo jakaa tätä. 
Kasvihuoneeseen tuli koristeita, vanha puuhella ja siihen sopivaa rekvisiittaa. Kattilassa on tuoksuherneitä odottamassa ulos istuttamista.
Risuaidan tolpat uusittiin ja koko aita korjattiin, lisättiin risuja kuten pitäisi tehdä joka vuosi. Luumulehdon uusi kivireunustus on valmis ja hiekkakäytävillä on uusi kivituhka. Maasta ponnistaa kaiken sorttista vihreää kiihtyvään tahtiin.
Narsisseja kukki puutarhassa paljon. Tämä  narsissi on ihme sillä se kukki jo toista kevättä. Yleensä narsissini kukkivat yhden kevään ja sen jälkeen ei kukkaa näy.
Keltainen on kaunista keväisessä puutarhassa. Viime toukokuussa jaoin ja siirsin paljon kevätesikoita. Mukava kasvi joka ei ole meillä levinnyt riesaksi saakka. Aika paljon leikkaan sen siemenkotia pois, sekin vaikuttaa.
Sinikämmen kasvaa ihan liian kuivassa paikassa. On juurtunut hyvin mutta kovin tuuheaksi se ei kasva. 
Oi tätä kevään aikaa. Hiirenkorvat, lemmikit, valoisuus, heräävän luonnon tuoksut ja multa jossa möyriä.
Ei toukokuuta ilman tulppaaneja.
Talvi 2019-2020 oli hyvin lauha. Ehkäpä sen takia, ruusuherukka kukki ennätyksellisen runsaasti. Tässä se vasta aloittelee kukintaansa. Jos kukinta oli runsas niin se oli myös pitkä, kuvia ruusuherukan kukinnasta on pitkälle kesäkuulle saakka.

Olen katsellut Yle areenasta norjalaista puutarhaohjelmaa, Minun puutarhani. 
Tein hauskan huomion. Jokaisen jakson puutarhurilla oli kissa. Ehkäpä kissat kuuluvat puutarhaan tai sitten meissä puutarhaihmisissä on keskimääräistä enemmän kissaihmisiä.


15 kommenttia:

  1. Ihanaa sinullakin ollut kesä aatokset. Kauniit kukat ja ihanat kukkapenkit. Ja nuo kerrotut tulppaanit,miten kauniita. Jotenkin niin tämän talven keskellä itselleni myös tulee niin kaipuu katsella kesäkuvia,joten tänään myös postauksessani aamulla oli kaipuu kesään kuvien myötä.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on tiiviisti mielessä.Pari kuukautta pitää kärvistellä ennen kuin pääsee kunnolla puutarhatöihin. Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua.

      Poista
  2. Lumikki näyttää tosi söpöltä, sitä minulla ei olekaan. Myös esikkoja pitäisi lisätä ihan rutkasti. Olen samaa mieltä keväisestä näystä hiirenkorvineen kaikkineen .. oi sentään sitä kohti ollaan menossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikkoja haluan minäkin lisätä. Viime kesänä sain ostaa tästä läheltä ison määrän punaisia esikoita, toivottavasti viihtyvät, lähes kaikki taimet oli vielä syksyllä hengissä. Hiirenkorvia kohti mennään :)

      Poista
  3. Yksi kissa-allergikko täällä on myös. Allergiani puhkesi nuorena aikuisena, eikä se enää hellitä. Paljon puutarhaharrastajilla on lemmikkejä ja kissoja varmasti vielä enemmän kuin koiria.

    Ihania kuvia toukokuulta. Lumikki minulta puuttuu vielä. Se on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissa-allergia on harmi, tai mikä tahansa allergia. Lumikki on kaunis, seuraavaksi ostan kerrotun lumikin kun se tulee jossain vastaan. Viime keväänä jäi kaikki puutarhamatkat joista hankkia erikoisuuksia haaveeksi, niin taitaa jäädä tänäkin keväänä.

      Poista
  4. Ihanat toukokuun näkymät! Lumikki ja sinikämmen ovat edelleen niin suloisia, että pakko joskus saada niitä omaankin puutarhaan. Jännä havainto puutarhaohjelmasta. Koirat kyllä varmasti aiheuttavat kissoja enemmän tuhoa puutarhassa ja kissat puolestaan metsästävät hiiriä ja myyriä, joten ehkä siinä ainakin osasyy. Leppoisaa tammikuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirat eivät välttämättä ole yhtä hienovaraisia puutarhassa kuin kissat. Tosin on meilläkin pari kertaa mennyt kylvökset kun paikkaa on käytetty vessana. Kissat ovat puutarhassa hyödyksi kun pitävät jyrsijäkantaa kurissa.

      Poista
  5. Eipä kevätkuviin koskaan kyllästy, päinvastoin, terapiaahan se on tuohon kevään ja kesän kaipuuseen!

    VastaaPoista
  6. Vaikka lumi ei kauvaa oo maas ollukkaa, vois se sulaa samantiä. Niin ihanalta näyttää kevät puutarhas. Samoja puutarhaohojelmia oon kattonu, osaa jo monehenki kertahan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin puolesta saisi sulaa pois. Toisaalta nyt on aikaa puutarhaohjelmille, kunpa tulisi uusia, nyt on oikea aika näyttää niitä.

      Poista
  7. Samaa sarjaa olen katsellut ja kiinnittänyt samaan huomiota. :) Aika monella norjalaisella on myös kanoja puutarhassa. Viime vuosi oli kyllä ruusuherukan vuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä muuten oli kanoja monessa pihassa ja ihan vapaina kulkivat. Saas nähdä miten ruusuherukka kukkii tänä vuonna, pakkasta on ollut mutta toisaalta lunta on suojana.

      Poista
  8. Juuri samannäköiset(oranssi-keltaiset) narsissit kasvavat mummolassa ja lapsuuden kotonani. Joka vuosi ne sieltä nousevat. En ole koskaa nähnyt, että niitä sieltä ylös nostetaan. Tietenkin rikkaruohot poistetaan ja ehkä välillä jaetaan. Nyt en valehtele, jos sanon, että ainakin yli 40 vuotta samat narsissit siellä keväisin kukkivat. Ja hyvin kestävät maljakossakin.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)