tiistai 1. lokakuuta 2019

Syysvärejä

Miten muistelen viime syksynä lokakuun olleen loistokkaan värikäs, ruska taisi olla yksi hienoimmista. Nyt ei värien loisto yllä ihan samaan vaikka kaunista väriä löytyykin.
 Suurempi mongolianvaahteroista punertaa, tänään se oli jo selkeän punainen mutta en ottanut kuvaa hämärässä, tämä kuva on viikonlopulta. Vihreä rinkula vaahteran alla on jotain tyräkkiä, sopivat hyvin yhteen.
 Keltakoivu on nimensä veroinen, kauniin keltainen.
 Ussurinpäärynä on tänä vuonna enemmän lila kuin punainen. 
 Seljapihlaja ei petä mikään vuosi vaan saa upean oranssin värin. Myös osassa pioneja on kaunis syysväri kuten pihlajan takana näkyvällä yksilöllä.
 Nimetön, Mustilan arboretumista hankittu vaahtera on jo pieni puu, sekä kovin kauniin värinen yhdessä happomarjan kanssa.

Keltajapaninargervossa on joka syksy yksittäisiä punaisia oksia. Olisipa upea näky jos koko pensas tai ne kaikki olisivat yhtä punaisia.
Yksi lempipensaistani on koiranheisi. Viime syksynä se oli lähes kokonaan vaaleanpunainen, nyt odottelen muuttuuko se tästä vielä vai ehtivätkö lehdet tippua. Suosittelen kokeilemaan muitakin heisiä, myös hurtanheidessä ja lumipalloheidessä on kaunis ruskasävy.

14 kommenttia:

 1. Ohan nuaski jo mukavasti eri sävyjä, mutta jospa ne viälä kerkiääs punestua enemmä. Pyhänä kans kattoon mustikkapuskien toistaaseksi kovin laimiaa ruskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei punerra täälläkään mustikat, viime vuonna hehkuivat komean punaisina.

   Poista
 2. Meillä oli pitkään joku heisi, mutta se jäi joka vuosi matojen uhriksi. Oli siis kesällä aina ihan kalju.

  Pitäisi omallakin pihalla vielä lisäillä ruskavärien vuoksi jotain puita tai pensaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun toinen lumipalloheisi on joka vuosi nälviäisten kalvama, saapa nähdä kuoliko nyt sen takia, kevät sen sitten näyttää.

   Poista
 3. Minusta tuntuu, että ruska on kehittynyt hitaasti, vaikka yöpakkasia on ollut paljon. Nyt on suurimmassa osassa puista ja pensaista ruska nähtävissä, mutta odottelen vielä joitakin myöhäisiä värin vaihtajia ihasteltavaksi. Lumipalloheisi on kauniin sävyinen ruska-asussaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin odottelen minäkin, saisi tulla komea ruska tänäkin vuonna.

   Poista
 4. Upeita ruskakasvejahan siellä on.
  Minusta tuntuu taas, että tänä vuonna on todella upea ruska. Vaikka meillä esim. mongolianvaahtera on vielä aika vihreä.
  Autolla ajaessa näyttää todella upealta ja värikkäältä. Omassa pihassa pilvikirsikka on ehkä se kaikkein upein ruskapuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autolla ajessa olen minäkin nähnyt komeimmat värit, oma rusokirsikka on pääosin vihreä, pientä punerrusta on havaittavissa.

   Poista
 5. Kauniita ruskavärejä! Pidän erityisesti noista leiskuvan punaisista sävyistä. Täälläkin on jotenkin laimeampi ruska nyt kuin viime vuonna. Voi olla, että se vielä paranee tästä. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään leiskuvan punaisista, nyt niitä on tosi vähän.

   Poista
 6. Nyt puut ja pensaat ovatkin alkaneet saada kauniita ruskan sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, vaahteroissa on paljon kauniita värejä.

   Poista
 7. On tää syksy vaan kaunista, ihania syysvärejä. Meillä koivut ihan keltaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä koivut ei vielä kellerrä, vain tuo keltakoivu.

   Poista

Kiitos kommenteista :)