lauantai 26. lokakuuta 2019

Koristeita kantopuutarhaan

Yleensä reissuissa tulee väistettyä kaiken maailman turisteille tarkoitetut krääsäkaupat. En halua yhtäkään tuotetta jossa on kohteeni nimi painettuna, tai minkäänlaista kopiota tai niin sanottua kiinakrääsää. Vaan kuinkas kävi, näin Budapestissa kävelykadun varrella olevassa istutuksessa jotain satumaisen viehättävää.
 Pieniä posliinisia ja emaloituja puutarhakoristeita näköpiirissä ja olin heti myyty. Juuri näitä kantopuutarhani tarvitsee ollaakseen puutarhani satumetsä.
 Mukaan valikoitui etana, kärpässieni, iloinen matonen, päivänkakkara ja leppäkerttu lehdellä. No lopulta kävi niin, että siskoni osti nämä minulle syntymäpäivälahjaksi, synttärit kun ovat ihan kohta. Enkä olisi voinut parempaa lahjaa saada.
 Hahmot ovat hyvin pienet ja se on tarkoituskin. Kantopuutarhassa kasvillisuus ei ole pääosassa vaan kannot. Nämä eivät kokonsa puolesta loista liikaa vaan ne havaitsee vain jos katsoo tarkkaan.
Kuvaamisen jälkeen pakkasin hahmot pois odottamaan tulevaa kesää, näitä ei voi jättää lumen ja pakkasen armoille. Kantopuutarha on siksikin hyvä valinta, että siellä ei koskaan sada kaatamalla sillä yllä kasvava kuusi ja terijoensalava toimivat kuin sateenvarjo.

24 kommenttia:

 1. Todellakin, hauskat tuliaiset. Sopivat kantopuutarhaan erinomaisesti ja tuovat kivasti satumaista tunnelmaa.

  VastaaPoista
 2. Suloiset. Ihana lahja tosiaan. Satupuutarhaan sopivat hienosti.

  VastaaPoista
 3. No on kyllä hauska muisto reissusta! Enpä tuollaisia ole missään nähnytkään, itsekin olisin varmasti hankkinut vastaavat. Tuo mato humoristisuudessaan on tosi hauska, ja leppis tosi symppis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itsekään nähnyt missään tuollaisia, onneksi satuttiin sille kadulle minkä varrella näitä myytiin.

   Poista
 4. Ihan hauska ostos Unkarista.Meillä ostetaan magneetteja kotiin, jos se on nätti ja simppeli.Paikan nimi siinä on kirjoitettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden kohteen, kuten magneettien kerääminen onkin hauskaa ja meillä ainakin jääkaapin sivu on täynnä magneetteja jotta tärkeät lippulappuset pysyvät esillä.

   Poista
 5. Hauskoja koristeita! Sopivat täydellisesti satupuutarhaan. Kivaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä olivat hauskoja ja onneksi kestivät kotimatkan ehjinä.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Sitä nämä ovat, suloiset satukoristeet puutarhaan.

   Poista
 7. Olipa kivat tuliaiset, tuollaiset tuovat hauskan lisän puutarhaan ja sinulla kun käy siellä satuikäisiä, niin mikäs sen mukavampaa, kuin mummolan satumetsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä onkin, en ollenkaan muistanut lapsenlapsia tässä yhteydessä. Itselleni tulee noista mieleen Elsa Beskowin satukirjat.

   Poista
 8. Suloset koristeet ja oikein kauniisti sopivat tuohon kantojen lomaan! Mainio tuliainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin nämä olivat oiva tuliainen.

   Poista
 9. Onpa tosi kauniita koristeita puutarhaan. Kyllä nuo olisivat tulleet munkin mukaan.

  VastaaPoista
 10. Mukava syntymäpäivä lahja ja vielä itse valittu. Onnea vaan. Mukavasti ne sinne mukautuivat kantojen katveeseen. Keväällä sitten uusinta kuvaukseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)