keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Ohjelmavinkki

Kun puutarhan työt loppuvat kauden päättyessä niin elämä kääntyy enenevässä määrin talon sisätiloihin. Vaan ei mitään niin huonoa ettei jotain hyvääkin, sisävaihteen kääntyessä päälle on aikaa katsella televisiosta puutarhaohjelmia.
 Kesällä katselin ruotsalaista sarjaa nimeltä Puutarhakausi, yleensä läppärillä Areenasta sillä eihän sitä ehdi kesällä televisiota katsella tiettyyn aikaan. Puutarhakauden viimeisimmässä jaksossa puutarhaa tuli kuvaamaan norjalainen puutarhasarja Hagen min.
 Minähän tietysti googlen avustuksella tarkistin millaisesta sarjasta on kyse. Ja voi mahdoton mitä puutarhoja siinä esitetään, kielestä en paljoa ymmärrä mutta kuvat kertovat enemmän. Suosittelen katsomaan, tässä linkki Norjan television puutarhasarjan Hagen min sivuille josta voi katsoa kaikki kolmen kauden jaksot.
 Kun en muuta kuvia postaukseen keksinyt niin kaivelin kuvavaraston uumenista kevään kukkaloiston kuvia. Sopivat hyvin tähän aikaan jolloin kevään kukkaloisto on varmistettava runsain kukkasipulein.
 Miten erilainen puutarha onkaan kuin vaikkapa viisi kuukautta sitten. Kevät taitaakin nykyisin olla lempivuodenaikani. Nämä kukat, valo ja värit, ihan parasta.
Kirjopikarilijoja en laittanut kuin yhden pussin, vieläköhän niitä löytyisi lisää kaupoista, nämä tuppaavat elämään omaa elämäänsä ja tulevat ja menevät miten huvittaa joten pieni lisäys ei olisi pahitteeksi.

25 kommenttia:

  1. Minä olen tallentanut keväällä ja kesällä tulleita puutarhasarjoja aika paljonkin. Mielestäni ne tulevat väärään aikaan. Kevättalvellahan noita puutarhoja suunnittelee, ainakin minä. Kun ohjelmat kesällä tulevat silloin puuhaillaan jo pihoilla! En ole noita tallentamiani ohjelmia läheskään kaikkia katsonut. Olen säästänyt ne ensi kevääksi katsottavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, puutarhaohjelmat voisivat alkaa tammikuussa, silloin on aikaa katsella niitä ja niistä saadut ideat on paremmin päässä kun kevät tulee.

      Poista
  2. Kiva vinkki. Kesäaikaan ei tosiaan ehdi telkkaria katsella. Minäkin olen kevään ja alkukesän ihailija, valo ja värit ovat niin ihania silloin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden kauden olen katsonut puoleen väliin, hieno ohjelma.

      Poista
  3. Kiitos vinkistä!
    Kesällä ei todellakaan ehdi telkkaria katsomaan. Onneksi on netti ja onneksi tähänkin aikaan tulee jotain ohjelmia.
    Minusta kotimaiset puutarhaohjelmatkin saisivat alkaa jo alkutalvesta, eikä vasta myöhään keväällä tai kesällä niin kuin niillä on tapana.
    Ihania kevätkuvia! Ne innoittavat kukkasipulien istutukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi monen ohjelman voi katsoa netistä jälkikäteen. Talvi on parasta aikaa katsella puutarhaohjelmia. Tuli ihan ikävä kevättä mutta puolen vuoden päästä se jo koittaa.

      Poista
  4. Kiitos vinkistä! Puutarhaunelmia ja norjalaista Iloa puutarhasta (perjantaisin aamulla) olen seurannut, mitä nyt työskentelyn ohessa olen pystynyt :). Tanskalainen maajussi on myös suosikkiohjelmiani, nyt tulee vain sellaiseen lähetysaikaan, että unohtuu usein katsoa.
    Mukava piristys nämä keväiset kukkakuvat tähän sateiseen ja hrrr kylmään päivään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maajussi on minunkin suosikkeja. Sen myös voi onneksi katsoa Areenasta sillä harvoin ehdin television ääreen kun on ohjelman varsinainen esitysaika. Tänään oli superkylmä päivä, tuuli ja vihmoi vettä päälle.

      Poista
  5. Puutarhakausi on kiva ohjelma. Kaikkia osia en suorana ehtinyt katsella, joten Areenasta tuli katsottua. Laitoin kerran televisioon palautetta, jossa toivoin puutarhaohjelmia talvelle ja kevättalvelle, jolloin niitä olisi aikaa katsella ja niistä ammennetut vinkit olisi paremmin hyödynnettävissä. Eivät vastanneet mitään.
    Kevät on ehdottomasti minusta parasta aikaa. Sisäaika lisääntyy nyt nopeasti, mutta onpa sitten mahdollisuus pureutua kotitöihin ja kaikkeen sellaiseen, jota ei kesäaikaan malta tai ehdi tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkäsin Puutarhakaudesta. Luulen ettet ole ainut palautteen antaja, talvi kun on oikeasti paras aika puutarhaohjelmille.

      Poista
  6. Kiitos kivasta vinkistä! Talvisin on aina paljon paremmin aikaa katsella puutarhaohjelmia ja silloin tulee tehtyä eniten suunnitelmiakin. Yksi lempparipuutarhaohjelmistani on Gardeners’ World, jonka jaksoja katselen monesti jälkikäteen talvella ja keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, tuo Gardeners' World on myös ihana. Se pitääkin muistaa kunhan Hagen min on kahlattu läpi.

      Poista
  7. Hei ihan mahtavaa olen etsinytkin uutta katseltavaa ainaisen GW:n lisäksi, vaikka se onkin mun ihan ykköslemppari💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhaohjemissa(kin) vaihtelu virkistää. Hagen min esittelee kyllä mahtavia puutarhoja.

      Poista
  8. Olen aivan ihastunut ruotsalaiseen Puutarhakausi -ohjelmaan ja kesän jaksoja olen katsellut sateisina päivinä pitkin syksyä. En varmaan olisi hoksannut, että tätä Norjan televisionkin sarjaa pääsee näin helposti seuraamaan. Saman tein katselin kolme jaksoa! Kiitos, Katja, vinkistä, tähän löytyy aikaa, kun säätkin näyttävät menevän entistä ikävämmiksi. Kivat kuvatkin olit vinkin lomaan laittanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihastuin Puutarhakauteen, Hagen min on myös mieleen, ehkä siksi että ne ovat pohjoismaisia, enemmmän minun makuun ja moni idea toteutettavissa täälläkin.

      Poista
  9. Kiitos paljon vinkistä. Puutarhakausi onkin tullut tarkkaan katsottua samoin, kuin norjalainen Iloa puutarhasta sarjakin. Nyt on kiva paneutua tähän ennen näkemättömään Hagen min sarjaan.

    VastaaPoista
  10. Oijoi, huijui, mitä herkkukuvia! Ihan heikottaa. Nuo oranssiin, tai persikkaan, vivahtavat tulppaanit ja hyasintit! Ja muut. Ja valo.
    Kiitos paljon ohjelmavinkistä! Tuo kiinnostaa todella. Olen myös nauttinut hurjasti Teemalta tulevasta Talot huokuvat historiaa -sarjasta, pohjoismainen sekin. Varmaan tiedätkin sen, sekin on Areenassa, onneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin heikottaa mutta Saila puoli vuotta vielä, sitten tuo ihanuus taas koittaa. Ehkä olisi pitänyt laittaa enemmän kukkasipuleita, keväällä kuitenkin harmittaa. Talot huokuvat historiaa on mennyt minulla ohi, kiitos kun muistutit, jonkun jakson katsoin mutta nyt on hyvä katsella lisää.

      Poista
  11. Kauniita kukkakuvia. Joskus satun katsomaan telkkua puutarhaohjelmien aikaan ja kyllähän siellä on niin kauniita. Talvi onkin monelle sitä suunnittelu ja haaveilu aikaa ;)

    VastaaPoista
  12. Kiitos vinkistä! Pitääkin käydä vilkaisemassa. Minulla on vielä pari viimeisintä jaksoa Puutarhakaudesta katsomatta. Marraskuusta maaliskuulle iltayhdeksän jälkeen olisi ainakin tällaiselle pikkulapsiperheelliselle puutarhaharrastajalle paras puutarhaohjelmien ajankohta. Muulloin ei oikein pääse television ääreen eikä netistäkään oikein voi lasten hereilläoloaikana katsella mitään. Onneksi sentään osa ohjelmista on netissä pitkäänkin katsottavissa. Ihanat kevätkuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ysin jälkeen minäkin ehdin parhaiten vaikka lapset eivät ole enää pieniä, siihen saakka on harrastuksia ja kesällä tietysti puutarha. Onneksi on netti mistä voi katsella.

      Poista
  13. Kiitos vinkistä!
    Näin syyslomalla aikaa riittää hyvin myös ruudun katseluun;)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)