lauantai 16. kesäkuuta 2018

Odottavan aika palkitaan

Idänunikkoa 'Royal Wedding' odotin pitkään ja hartaasti kukkivaksi. Viime vuonna se teki muutaman kukan, tänä vuonna seitsemän kukkaa. Tosin yhden kukan varsi mystillisesti katkesi matkan varrella.
 Kaunista kannattaa odottaa vaikka vuosia.
 Varjolilja on toinen jonka kukintaa saa odotella siementaimilla tosi pitkään. Tänä vuonna pääsen nauttimaan siitä ilosta sillä nämä eivät näytä kärsineen kuivuudesta yhtään. Talon edustan penkkiin on näköjään tulossa kukkaan peräti kahden valkoisen varjoliljan kukat ja useamman punaisen.
 Iiristen kukinta on helteissä yksi humaus. Jos ei heti ehdi kuvaamaan niin myöhässä on. Tämä nimetön on istutettu viime vuonna, sen kukintaa ei tarvinnut kauaa odotella.
 Humalan kuivuuden sietokyvystä minulla ei ole ollut aavistustakaan. Paremmin näkyy kestävän kuivuutta kuin viime kesän märkää. Jää ehkä hitusen pienemmäksi kasvustoksi kuin yleensä mutta muuten voi hyvin.
 Tykkään akileijojen mitä ihmeellisimmistä muodoista ja väreistä, mutta silti tavallinen vaaleanpunainen on lempparini. Tämä on itsestään tullut siementaimi arboretumissa.
 Harisoninruusu 'Williams Double Yellow' on tänä vuonna mahtavassa kukassa, sen taisinkin jo kertoa. Joka päivä on käytävä ihailemassa kukkien kauneutta. Tuoksu tässä on melko mitätön jos vertaa vaikkapa juhannusruusun tuoksuun mutta erottuu se silti.
Kerrottu kurjenpolvi 'Pleno' ei sekään ole kärsinyt kuivuudesta. Se kasvaa minulla turhankin paljon toisten kasvien varjossa mutta tänä kesänä se ei ole ollut ollenkaan huono juttu.

Tänään oli puutarhassa taas kastelupäivä. Kasvimaalle ja rinnepuutarhaan lorotettiin vettä koko ilta. Sateita on toiveissa ja sääennusteissa, toteutuminen on sitten toinen juttu. Hassua sanoa näin, mutta varmasti ensi kertaa elämässäni minua ei  haittaisi vaikka koko juhannuksen sataisi vettä.

11 kommenttia:

 1. Onpas upeita kukkia... Joo harvoin näin, että sadetta oikein toivomalla toivoo! Useimpina kesinä ei ehdi edelliset lätäköt kuivua kun jo uutta tulee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä ei ole lätäköitä näkynyt, olen miettinyt miten mahtaa pienet eläimet ja linnut selvitä kun lätäköitä ei ole.

   Poista
 2. Kaunista!
  Ihana kerrottu kurjenpolvi!
  Minulla tuo viljaminruususta kuoli kaikki versot talvella. Nyt se on tapilla. Se on kyllä upean värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viljaminruusu on talvenarka, minulla palelluttaa herkästi latvojen kärjet. Mutta onneksi lähtee aina uuteen kasvuun.

   Poista
 3. Saattaisin olla jopa onnellinen, jos sataisi vettä vaikka juhannuksenakin!

  Viljaminruusun meillä tuli kirvoja, suihkuttelin, kastelin ja toivon, että edes yksi nuppu kukkisi, upea kukinta sinulla!

  Kaunista kannattaa tosiaan odottaa jopa vuosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa juhannussade, veden tarve on niin kova.

   Poista
 4. Todella kauniita kukkijoita! Meilläkin aloittelee kukintaa tuo kerrottu kurjenpolvi. Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kerrottu kurjenpolvi leviää turhan hitaasti, olen odotellut milloin sitä saisi jakaa, mutta ei voi vielä.

   Poista
 5. Ihanat kukat! Tuo keltainen ruusu on sähäkkä ja herkkä yhtä aikaa.
  Minuakaan ei haittaisi sadejuhannus. Ja iloitsen lähestyvistä sadealueista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennusteet lupaa hyvää, eli sadetta. Harvinaista sanoa näin.

   Poista
 6. Lisää sadetta, kiitos, olen jo "viettänyt kolme juhannusta" tänä kesänä, niin nyt jo joutaa sataakn. Ihan keltainen ruususi, samoin valkoiset varjoliljat!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)