torstai 7. joulukuuta 2017

Ostosmatka Berliiniin

Terveiset jouluisesta Berliinistä. Vietin siellä muutaman päivän siskon ja äidin kanssa jouluostoksia tehden. Ostosten lomassa oli myös nähtävyyksiä ja hyvää ruokaa. Joulutoreja ja pieniä kahviloita.
 Hotellimme sijaitsi Berliinin itäpuolella aivan keisari Wilhelmin muistokirkon vieressä. Suurin osa kirkosta tuhoutui sotien pommituksissa. Viereen on rakennettu uusi kirkko ja remontissa oleva kellotapuli. Kirkon sisällä on pieni museo.
 Historian havina alkoi oikeastaan jo hotellilta joka oli itsessään yksi nähtävyys. Pieni talo muiden talojen puserruksessa ei kertonut ulkoa kuinka upeaa sisätiloissa oli. Tämä on kattoa hotellin porrasaulasta.
 Kävelymatkan päässä sijaitsi kuuluisa tavaratalo KaDeWe joka tietysti piti kiertää läpi, erityisesti joulukoristeosasta ja herkkupuoli. Ostoksia teimme ihan pienesti sillä varsinaiset ostoskohteemme olivat hieman edullisempia hintatasoltaan.
 Lähin joulutori oli ihan hotellin vieressä, Keisari Wilhelmin muistokirkon juurella. Tori tuli ikävällä tavalla kuuluisaksi vuosi sitten kun kuorma-auto ajettiin tarkoituksella torille väkijoukkoon. Ihmisten mielissä se näkyi pienen muistoalueen silmin.
Joulutorit olivat iltaisin upea näky runsaine valoineen. Muutenkin Berliinissä oli selvästi panostettu jouluvaloihin. Niitä oli valtavasti, isoja ja pieniä.
Jouluihmisen paratiisi oli Käthe Wohlfahrtin myymälä. Hinnat onneksi estivät sen ettei homma lähtenyt ihan lapasesta. Paljastan myöhemmin mitä ostin itselleni, mutta alla on kuva lastenlasten tuliaisista.
Molemmat pojat saivat tuliaisina pienet puiset käsintehdyt lumiukot kuuseen ripustettavaksi.
Primarkilla kävi toisin kuin koristekaupassa. Homma lähti lapasesta ihan tyystin. Nuo kaikki ei sentään ole minun ostoksia, mutta on siinä kiitettävä määrä kolmelle naiselle. Myymälästä poistuimme neljän suuren paperikassin kanssa. No, onpahan joululahjat hankittu.
Itselleni en ostanut yhtään vaatetta. Keskityin muihin tuliaisiin kuten piparkakkumuotteihin. Löytyi kaksi ihanaa joita minulla ei vielä ole, bambi ja hiiri. Tikkuaski kertoo muottien koon.
 Joka päivä herkuteltiin erilaisissa kahviloissa, raskaat ostosreissut vaativat taukoja ja jalkojen lepuuttamista. Tämä pieni jäätelökahvila löytyi yhden tavaratalon alakerrasta. Saimme taivaallisen hyvää jäätelöä, ehkä parasta mitä olen koskaan syönyt. Pähkäilin pitkään pistaasin ja appelsiinin välillä mutta appelsiini voitti.
 Nähtävyyksille oli tarkoitus pyhittää reissun viimeinen päivä. Kävi kuitenkin niin että silloin Berliinissä satoi vettä ihan kunnolla. Niinpä hyppäsimme parin tunnin kiertoajelulle jolla näimme kaikki tärkeimmät Berliinin kohteet. Brandenburgin portti oli yksi niistä.
 Kotiin palasimme itsenäisyyspäivänä. Väsyneinä mutta tyytyväisinä onnistuneesta matkasta. Finnair tarjosi vielä kuoharit kaikille matkustajille 100 vuotta täyttäneen Suomen kunniaksi. Mikäpä sen parempi lopetus pienelle lomalle arjen keskeltä.


12 kommenttia:

 1. Olipa teillä mukava matka!
  Tuollaiset puiset joulukoristeet ovat kauniita ja varmaan myös ikuisia. Suomesta sellaisia ei taida löytää mistään. Meillä muovi on vallannut markkinat. KaDeWe on sen verran tyyris paikka, että siellä on paras tyytyä silmänruokaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli erittäin mukava matka, oli parasta seuraa mukana. Syksy on ollut kotona ja töissä melko rankka, oli hyvä päästä irti arjen ympyröistä. Saksassa on vielä paljon sellaista vanhanaikaista josta pidän, meillä siirrytty pois.

   Poista
 2. Berliinissä olen käynyt jo aika monta kertaa, mutta en koskaan vielä joulun alla. Viimeksi kävin siellä huhtikuussa ja näin viime vuotisen joulutorin uhrien muistoksi tuodut punaiset kynttilät Kaiser Wilhelm Gedächtniskirchen edustalla. Oli koskettava näky.
  Kiitos kuvakierroksesta ja hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta Berliinissä. Joulun alla olen ollut viimeksi Saksassa yli 30 vuotta sitten, en muista kuin suklaat siltä reissulta :D

   Poista
 3. Tuallaane onki sopivan pituune reissu. Piristää mukavasti arkia, eikä kerkiä kyllästyä. Ny saakki keskittyä rauhas muihin joulujuttuuhi, ku lahajat on jo ostettuna. Ihania nua lumiukot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumiukot on kivat, oli vaikea valita mitä ostaa kun valinnanvaraa oli yhden kokonaisen kaupan verran. Reissussa on kiva olla mutta on se myös mukava tulla kotiin.

   Poista
 4. Minä olen haaveillut, että joskus pitäisi lähteä tutustumaan Berliinin joulutoreihin. Mitäs tykkäsit toreista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini on yksi niitä kohteita joka on elämässä nähtävä. Joulutorit olivat sekä pettymys että yllätys. Samaa tavaraa eri kojuissa, onneksi kävimme toisellakin torilla jossa oli vähän erilaista kuin ekalla torilla.

   Poista
 5. Oi varmaan ihana matka. Pitkään olen jo haaveillut pääseväni Saksan joulutoreille, mutta täytyy kai vielä jatkaa haaveilua. Berliini on ihana kaupunki, joten se yhdistettynä joulutoriin olisi täydellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana matka. Talvinen Berliini ei ihan näyttänyt parastaan, kesällä on ehkä ihanampi.

   Poista
 6. Saksan joulutorit ovat minuakin kovasti kiehtoneet, joskus ehkä sinne lähdenkin katselemaan ja ihailemaan. Berliini houkuttaa muutenkin, siellä on upeat puutarhamessutkin ja kestävät 'riittävän' kauan :D Mukavia matkakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksalaiset puutarhamessut kuulostaa hyvältä, semmoisille pitäis kyllä ehkä lähteä omalla autolla eikä lentokoneella.

   Poista

Kiitos kommenteista :)